Yakında Windows 11'e gelecek 6 harika özellik

2024 yılının ikinci yarısında yayınlanacak olan 24H2 sürümüyle kullanıcılar birçok yeni özelliğe kavuşacak. İşte bunlardan sizin de hoşunuza gideceğini düşündüğümüz 6 tanesi...

Yakında Windows 11'e gelecek 6 harika özellik

Microsoft geçtiğimiz ay Windows 11 için "Moment 5" adındaki özellik güncellemesini yayınladı. Ancak bu güncelleme, birkaç kayda değer değişiklik ve yeni özellik içeren oldukça küçük bir güncellemeydi. 2024 yılının ikinci yarısında yayınlanacak olan 24H2 sürümü ise kullanıcılara çok daha fazlasını sunacak.

Windows 11 sürüm 24H2'deki yeni özelliklerin tam listesi henüz yayınlanmamış olsa da işletim sistemine gelecek pek çok değişikliği şimdiden biliyoruz. İşte bunlardan dikkat çeken 6 tanesi:

1. Telefonu web kamerası olarak kullanma

Windows 11 yakında Android akıllı telefonunuzu kablosuz bir web kamerası olarak kullanmanıza izin verecek. Modern telefonların kameraları oldukça iyi ve pahalı web kameraları bile çoğu zaman bu kameraların yeteneklerine erişemiyor. Gelecekteki Windows güncellemeleri, PC'de görüntülü arama yapmak için akıllı telefonlarınızdaki farklı kameraları kullanmayı, ek efektler uygulamayı ve daha fazlasını mümkün kılacak.

2. Daha kapsamlı Copilot entegrasyonu

Microsoft, yeni yapay zeka asistanını donanımınızla etkileşime girme konusunda daha yetenekli hale getiriyor. Yakında Copilot'tan Wi-Fi ağlarını taramasını, cihaz bilgilerini göstermesini, pil seviyesini bildirmesini, pil tasarrufunu değiştirmesini, bazı depolama alanlarını temizlemesini, ekran görüntüsü almasını, erişilebilirlik özellikleriyle etkileşime girmesini ve daha fazlasını isteyebileceksiniz.

Bu kulağa çok etkileyici gelmese de deneyimsiz kullanıcılar için Windows PC'de çalışmayı çok daha kolay hale getirebilir.

3. Yerleşik QR kod oluşturucu

Bu oldukça küçük bir özellik, ancak bir işletim sistemini kullanışlı yapan şey genellikle bu tür küçük şeylerdir. Gelecekteki Windows güncellemelerinden biri, bağlantıları paylaşırken QR kodları oluşturmanıza olanak tanıyarak web sitelerini bilgisayardan telefona aktarmayı çok daha kolay hale getirecek. Artık bağlantıları kendinize e-posta ile göndermek ya da Microsoft Edge'in geçmişinizi senkronize etmesi için beklemek yok.

4. Enerji tasarrufu

Microsoft, mevcut enerji tasarrufunu daha fazla cihaza, yani geleneksel olarak şarj edilebilir pil kullanmayan masaüstü bilgisayarlara genişletmek için çalışıyor. Yeni enerji tasarrufu, pil ömrüne karşılık daha fazla performans sunacak ve belirli bir pil ömrüne ulaştığınızda ya da prize takılıyken bile enerji tüketiminizi azaltmanıza olanak tanıyacak.

Ayarlar uygulamasından veya Hızlı Ayarlar açılır penceresinden enerji tasarrufunu açtığınızda, sisteminizin enerji tasarrufu için daha düşük bir performans seviyesinde çalıştığını bildiren yeni bir yaprak simgesi bildirim alanına yerleşecek.

5. Daha fazla kilit ekranı widget'ı

Windows 11'deki kilit ekranı yakında daha faydalı bilgiler gösterebilecek. Mevcut sürüm bir hava durumu widget'ı yerleştirmeye olanak tanırken, gelecekteki güncellemeler daha fazlasını içerecek. Hisse senetleri, trafik, spor karşılaşmaları gibi daha birçok bilgi erişilebilir olacak. Elbette bu widget'lar isteğe bağlı olacak, dolayısıyla Windows 11 bilgisayarınızda basit ve temiz bir kilit ekranı kullanma seçeneğiniz hala olacak.

6. Wi-Fi yenileme düğmesi

Tüm bu maddelerin dışında bonus olarak, kablosuz ağlar için en sonunda özel bir yenileme düğmesi gelmesini bekliyoruz. Böylece ihtiyacınız olan ağı bulamadığınızda mevcut ağları yeniden tarayabileceksiniz. Bu küçük yeniliği hayata geçirmenin Microsoft'un neden bu kadar zamanını aldığını söylemek zor, ancak geç olması hiç olmamasından iyidir.