COVID-19 aşısının insanı mıknatısa çevirdiğini iddia eden doktorun başı fena halde dertte

COVID-19 aşıları ile ilgili belki de en acayip iddia olan "insanları mıknatısa çeviriyor" iddiasını ortaya atan doktor, ABD'de lisansının iptal edilmesi tehlikesi ile karşı karşıya.

"COVID aşısı insanı mıknatısa çeviriyor" dedi, lisansını kaybediyor

Ohio Eyaleti Tıp Kurulu, pek çok doğru olmayan aşı karşıtı komplo teorilerini benimsemenin yanı sıra, geçtiğimiz yıl eyalet milletvekillerine COVID-19 aşılarının insanları manyetikleştirdiğine dair yanlış bir ifade vermesiyle manşetlere çıkan aşı karşıtı doktor Sherri Tenpenny'i tıbbi lisansını sınırlamak, askıya almak ve hatta kalıcı olarak iptal etmekle tehdit ediyor.

Tenpenny, viral olan ifadesinde "eminim aşı olduktan sonra manyetikleşen insanların fotoğraflarını internetin her yerinde görmüşsünüzdür" demiş ve eklemişti: "Alnına bir anahtar koyabilirsiniz - yapışır. Kaşık ve çatalları her yerine koyabilirsiniz ve yapışabilirler çünkü artık bunun metal bir parçası olduğunu düşünüyoruz."

Tenpenny ayrıca, aşıların bileşenleri ile 5G kuleleri arasında "henüz tanımlanmamış bir arayüz" olabileceğini de iddia etmişti.

Bu tuhaf ifade 8 Haziran 2021'de verildi. Yaklaşık bir ay sonra, 14 Temmuz'da eyalet sağlık kurulu için bir müfettiş, eyalet sağlık kurulundan gelen ve 14 Eylül 2022 tarihli bir mektuba göre, Tenpenny'nin tıbbi ofisini ziyaret ederek ona bazı sorular sormak istedi.

Sağlık kurulu, müfettişin Tenpenny'e ne sormak için orada olduğunu veya neden soruşturma altında olduğunu açıklamadı. Ancak, bu görüşmede manyetizma iddialarının yer alacağına neredeyse emin olabiliriz.

Ancak, sağlık kurulunun Eylül bildirisinde ana hatlarıyla belirttiğine göre, bu konuşma asla gerçekleşmedi. Müfettiş geldiğinde Tenpenny ofisinde değildi ve daha sonra yapılan talebe veya gönderilen e-postaya yanıt vermedi. Kurulun soruşturması devam etti ve 7 Eylül 2021'de yönetim kurulu, Tenpenny'ye yazılı sorular içeren onaylı bir mektup gönderdi. Avukatı, o ayın sonlarında yönetim kuruluna bir mektup göndererek Tenpenny'e soruları göndermek için "yönetim Kurulu'nun yasal bir dayanağı olduğuna inanmadığını" ve herhangi bir soruyu yanıtlamayı reddedeceğini söyledi.

Ekim ayında, yönetim kurulu tekrar denedi ve Tenpenny'nin 3 Kasım'daki soruşturma ifadesine katılması için bir mahkeme celbi çıkardı. Tenpenny bu soruşturmaya da katılmadı. Son olarak, bu yılın Haziran ayında yönetim kurulu, Tenpenny'i bir "araştırma ofis konferansı" için yeniden çağırmaya çalıştı, ancak Tenpenny, soruşturmanın "yasal bir temeli" olduğuna inanmadığını söyledi ve bir kez daha katılmadı.

Soruşturmanın konusu veya bulguları ne olursa olsun, kurul Tenpenny'in soruşturmayla işbirliği yapmamasının başlı başına ciddi bir ihlal olduğuna karar verdi. Bu nedenle, lisansının tehlikede olduğunu ona bildirdiler. Kurul, bir kınama veya denetimli takip kararı verebilir veya soruşturma sırasında geçtiğimiz Eylül ayında yenilenen lisansını sınırlayabilir veya iptal edebilir.