Yapay zeka zaman makinesi AI Time Machine aracı ile kendinizi tarihi bir figüre dönüştürün

MyHeritage'ın AI Time Machine ismin verdiği çevrimiçi aracı gerçek bir zaman makinesi gibi çalışıyor; sizi pek çok tarihi figürden birine dönüştürebiliyor.

Yapay zeka ile kendinizi tarihi bir figüre dönüştürün

Özellikle günlük fotoğrafları muhteşem bir şekilde işlemek için kullanılan yapay zeka destekli görüntü oluşturma uygulamalarının son zamanlarda çok popüler oldukları rahatlıkla söylenebilir. Bu yüzden, MyHeritage’ın AI Time Machine aracının piyasaya sürülmesiyle bu trende katılması pek sürpriz değil.

AI Time Machine, Astria AI motorunu kullanıyor ve diğer birçok fotoğraf tabanlı AI sanat oluşturucu gibi çalışıyor. Yani nesnenin fotoğraflarını analiz ediyor ve önceden tanımlanmış bir modelini oluşturuyor. Ardından, önceden tanımlanmış temalara dayanarak düzinelerce farklı arka planda çeşitli kıyafetlerle çeşitli pozlarda hiper gerçekçi görseller oluşturabiliyor. Örneğin, size tarih öncesi bir mağara adamı, Romalı bir lejyoner, Viktorya dönemi Londra’sında bir hanımefendi veya beyefendi ya da Vahşi Batı döneminde bir kovboy olarak nasıl göründüğünüzü gösterebiliyor.

AI Time Machine'i kullanarak tarihsel avatarlar oluşturmak çok kolay ve bunun için sadece birkaç adımı takip etmeniz yeterli:

  • MyHeritage'ın AI Time Machine sayfasına gidin.
  • Şimdi deneyin’e (Try it now) tıklayın.
  • Fotoğraf seçin’e (Select photos) tıklayın.
  • Modelinizi oluşturmak için kullanmak istediğiniz fotoğrafları yükleyin.
  • Bu aşamada MyHeritage mümkün olan en iyi sonuçların nasıl sağlanacağı konusunda çeşitli önerilerde bulunacaktır: En az 10 adet fotoğraf yüklemeniz gerekiyor. Ne kadar çok fotoğraf yüklerseniz, sonuçlar o kadar iyi oluyor.
  • Fotoğraflarda yalnızca bir kişinin yer aldığından emin olun. Grup fotoğrafları önerilmiyor.
  • Selfie’ler, üst vücut ve tam vücut çekimlerini eklediğinizden emin olun.
  • Selfie’lerinizin çeşitli yüz ifadeleri içerdiğinden emin olun.
  • Farklı günlerde, farklı aydınlatma koşullarında çekilmiş fotoğrafları eklediğinizden emin olun.

AI Time Machine reşit olmayanların fotoğraflarını, çıplaklık içeren fotoğrafları veya mayolu fotoğrafları kullanmanızı kesinlikle istemiyor.

Ne yazık ki uygulama ücretli. Herhangi bir promosyon bulunmuyorsa, bu noktada ödeme yapmanız gerekecek. Tarihsel temalı görseller oluşturmak için Zaman Yolculuğu Paketini veya Her Şey Dahil Paketi seçmeniz ve ardından ödeme bilgilerinizi girmeniz gerekli.

Ödemeyi tamamladıktan sonra AI Time Machine fotoğraflarının işlenmesini beklemeniz gerekecek ve bu süreç yaklaşık 25 dakika alıyor.

Genel olarak görseller hem kalite hem de yaratıcılık açısından oldukça iyi gözüküyor.

İşin korkutucu kısmı

Ancak, avatar oluşturucular söz konusu olduğunda birçok kullanıcının en büyük endişelerinden biri, kişisel fotoğraflarının yapay zekayı eğitmek için kullanılabilmesi. Ayrıca, kişisel fotoğraflarınız büyük veri tabanlarına otomatik olarak eklenerek veri ihlalleri, görsellerin kötüye kullanılması ve genel gizlilik ihlalleri gibi risklere karşı da hassas hale gelir.

AI Time Machine, kullanıcılar tarafından yüklenen fotoğrafların AI avatarları hazır olduğunda hemen silinmesini sağladığını söylüyor. Teorik olarak bu, hiçbir şey saklanmadığı için kişisel fotoğraflarınızı AI Time Machine’e yüklemenin endişe kaynağı olmaması gerektiği anlamına geliyor.