Yapay zekanın sürdüğü otonom otomobillerin yarışı ilginç anlara sahne oldu

Otonom arabaların yarıştığı Abu Dhabi Yarış Ligi'nin ilk yarışı büyük bir heyecanla tamamlandı. Yarışı Tum adlı yapay zeka sürücüsü kazanırken, hiçbir aracın kuralları çiğnememesi dikkatlerden kaçmadı.

Yapay zekanın sürdüğü otonom otomobillerin yarışı ilginç anlara sahne oldu

Abu Dhabi Otonom Yarış Ligi'nin (A2RL) ilk yarışı, geçtiğimiz günlerde Yas Marina Abu Dhabi Grand Prix Formula 1 pistinde gerçekleşti. Büyük bir çekişmeyle geçen yarışta, sıralama turlarında kameralar ve yazılımla donatılmış sürücüsüz Dallara Super Formula araçları büyük bir mücadele verdi.

Sıralama turları sırasında araçlar spin attı, duvarlara çarptı ve bazıları mola vermek için yarış pistinin kenarına çekildi. Asıl yarış zamanı geldiğinde de durum pek değişmedi. Yarışı lider olarak götüren Polimove 4. turda spin attı ve bunun üzerine yetkililer sarı bayrak kaldırdı. Güzel olansa sürücülerin yapay zeka olmasına rağmen kurallara uymayı ihmal etmemeleriydi. Sarı bayraktan sonra Polimove'un arkasındaki iki araç durdu ve spin atan sarı aracı geçmedi. Zira yarışçıların uyarı turu sırasında birbirlerini geçmemeleri gerekiyordu.

A2RL'nin ilk turu başladıktan yaklaşık bir saat sonra, yapay zeka yarışçıları sekiz turluk yarışlarını tamamladı ve yarışı Tum kazandı.

Henüz otonom yarışlar için erken bir zamanda olsak da bu yarış bize gösteriyor ki ileride çok daha zevkli yarışlar izleyebileceğiz. Zira Roborace'in 2017'deki yarışından bu yana uzun bir yol kat edildiği görülüyor. Dolayısıyla herkes yapay zekanın insan yarışçılar kadar iyi olacakları günü dört gözle bekliyor.