"Yavaş siteler" gerçeği!

Hızı yerlerde sürünen bir web sitesinin aslında herkese büyük zararlar verdiğini biliyor musunuz?

"Yavaş siteler" gerçeği!

1&1 Internet'in İngiltere'de yaptığı araştırmaya göre her beş kullanıcıdan dördü yavaş ve sık sık teknik sorunlar yaşayan web sitelerinden rahatsızlık duyuyor. Erkek kullanıcıların beşte ikisi, kadın kullanıcıların üçte biri aşırı yavaş buldukları web sitelerine bir daha uğramıyor ve site sahibi şirketle çalışmıyorlar.

Yapılan araştırmaya göre kullanıcıların yüzde 59'u sürekli ziyaret ettikleri web sitelerinde dengesiz hizmet ve tutarsız hızdan şikayetçi. 1&1'in hesaplarına göre İngilizler yavaş bir bağlantıyı beklerken günde 9 dakika, yılda ise toplam iki gün harcıyorlar.

Bir sitenin yavaş olması ya da sık sık teknik sorunlar yaşaması, tüketicilerin yüzde 78'inin kızmasına ya da gerilmesine yol açıyor. Bu sorunlar kadınları daha çok etkiliyor ancak erkekler duygusal açıdan daha az sorun yaşasa da siteyi bir daha kullanmamak konusunda daha acımasız davranıyorlar. Aşırı yavaş bir siteyi bir daha kullanmamaya karar veren erkekler, araştırmaya katılanların yüzde 34'ünü, kadınlar ise yüzde 27'sini oluşturuyor.

Satışta düşüş, Google sıralamasında gerileme
Google artık sıralamalarında site hızını da ölçümlerine dahil ediyor. Eğer siteniz yavaşsa alt sıralara, hatta ikinci, üçüncü sayfalara düşmesi mümkün. Bunun yanında istatistiklere göre sitenin yüklenmesinde her bir saniyelik gecikme, satışlara yüzde 7'lik düşüş olarak yansıyabiliyor. Gecikmeler, destek hattında da yığılmalara yol açıyor çünkü kullanıcılar yavaş bir siteden yaptıkları alışverişin başarılı olup olmadığı konusunda şüphe duyup çağrı merkezleri ile bağlantıya geçiyorlar.

Okuyucu Yorumları