Yazıcılar Fena Hack'lendi!

Dünya çapında on binlerce yazıcı hack'lendi, YouTube'un starı PewDiePie'ı destekleyen mesajlar yazdırdı!

Yazıcılar fena hack'lendi

Dünya çapındaki binlerce yazıcı hack'lenerek YouTube'un süper starı PewDiePie'ın reklamını yapmaya başladı.

Yazıcılar Fena Hack'lendi!

Hacker'lar, dünya çapında binlerce ev yazıcısını ve ticari yazıcıyı ele geçirerek PewDiePie'ın YouTube takipçilerini artırmaya yönelik bir mesaj yazdırdı. Gerçek adı Felix Kjallberg olan İsveçli vlogger, Hintçe müzik ve film sitesi T-Series'le bir mücadeleye başlamış ve YouTube'un en çok abone olunan hesabı haline gelmişti. Ancak PewDiePie'ın en sıkı hayranları, onu daha da çok desteklemek için yasa dışı yollara başvurmuş gibi görünüyorlar.

Hack'lemenin organize bir hacker grubu tarafından yapıldığı ve yaklaşık 50.000 yazıcıyı PewDiePie'ı destekleyen mesajlar yazdırmaya zorladığı anlaşılıyor. Endişe veren durum ise hacker'ların işi büyüterek yazıcıları bozabilecek güce sahip olduğunu söylemeleri.

Bir hacker BBC'ye yaptığı açıklamada "hack'lemenin bir oyun veya oyuncak olmadığını, gerçek hayatta, ciddi sonuçları olabileceğini göstermeye çalışıyordum," dedi ve kampanyalarının yaklaşık 100.000 yazıcıyı etkilediğini ileri sürdü. Hacker, hassas belgeleri yazdırılırken ele geçirdiklerini hatta belgeleri yazdırmadan önce değiştirebildiklerini söyledi.

Hacker son olarak şunları söyledi:

"İnsanların buna gerçekten dikkat etmesini istiyoruz çünkü fiziksel hasar, yüksek olasılıklar dahilinde."

Okuyucu Yorumları