Yeni Bruce Lee filminde efsane ismi oynayacak başrol oyuncusu belli oldu

İş yine “aile içinde” kaldı: Bruce Lee’yi konu alan yeni uzun metrajlı filmde, ünlü ismi oynayacak isim belli oldu.

Yeni Bruce Lee belli oldu; iş yine “ailede kaldı”

Oscar ödüllü yönetmen Ang Lee, efsanevi dövüş sanatları uzmanını Bruce Lee’yi konu alan yeni filminde başrolü kimin oynayacağını belirledi: Kendi oğlu olan, 32 yaşındaki oğlu Mason Lee...

Mason Lee, babasının yönettiği bir uzun metrajlı filmde üçüncü kez rol alacak. Bruce Lee adını taşıyan film şu anda geliştirme aşamasında ve Dan Futterman senarist olarak görev alıyor.

Ang, filmin 1960'ların sonlarında ve 1970'lerin başlarında dövüş sanatlarının popülerleşmesine yardımcı olan, popüler kültür simgesi olarak kabul edilen Fist of Fury ve Enter the Dragon gibi filmlerle tanınan Bruce Lee’nin kimliği ve kariyeri etrafında odaklanacağını belirtti.

Bruce Lee - Mason Lee

Ang, "Ne tam Amerikalı ne de tam Çinli olarak kabul edilen Bruce Lee, Doğu ile Batı arasında bir köprü, dünyaya Çin Gung Fu'sunu tanıtan bir savaş bilimcisi ve hem dövüş sanatlarında hem de aksiyon sinemasında devrim yaratan ikonik bir performans sanatçısıydı" diyor.

Mason Lee, oyunculuğa ilk adımını henüz yürümeye başlayan bir çocukken, babasının 1993 yapımı filmi The Wedding Banquet ile başlamıştı. O zamandan beri The Hangover Part II, Billy Lynn's Long Halftime Walk (Ang tarafından yönetilen) ve Tayvanlı romantik komedi Stand by Me'de rol aldı.