Yeni Call of Duty ilk günden Game Pass'e gelecek mi? Gizem nihayet çözüldü

Yeni Call of Duty oyununun Game Pass'e ekleneceği iddiaları sonunda netleşti. Microsoft, bu yıl gelecek yeni Call of Duty oyunu konusunda kesin kararını verdi.

Yeni Call of Duty ilk günden Game Pass'e gelecek mi? Gizem nihayet çözüldü

Son zamanlarda ortalıkta Microsoft'un yeni Call of Duty oyunlarını ilk günden Game Pass'e getireceği hakkında bazı dedikodular dolaşıyordu. Ve görünüşe göre Microsoft, sonunda kesin bir karara varmış gibi görünüyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre, şirket bu yılın sonlarına doğru çıkacak yeni Call of Duty oyununu doğrudan, yani ilk günden Game Pass'e ekleyecek. Her yıl çıkan Call of Duty'nin o yılın en çok satan oyunlarından biri olduğu düşünüldüğünde, Microsoft'un bunu yapması yüz milyonlarca dolarlık oyun satışını riske atması anlamına gelebilir. Ancak şirket son zamanlarda Game Pass aboneliklerinin sayısını artırmakta güçlük çektiği için bu doğru bir hamle de olabilir.

Game Pass'e yeni bir Call of Duty oyunu koymak Microsoft'a kesinlikle yeni üyeler getirecektir. Microsoft oyun içi satın alımlardan, diğer platformlardaki satışlardan ve oyunları doğrudan Xbox üzerinden satın almayı tercih edenlerden yine de yüklü miktarda para kazanacak. Bununla birlikte şirketin bir sonraki Call of Duty oyunundan kaybedeceği gelirin bir kısmını telafi etmek için Game Pass'in fiyatını artırma ihtimali bulunuyor.

Microsoft satın almadan önce Activision, oyunlarını abonelik hizmetlerine koyma fikrinden büyük ölçüde kaçınmıştı. Call of Duty oyunları geçmişte PlayStation Plus gibi servislerde sunulmuş olsa da bu genellikle oyunların piyasaya sürülmesinden yıllar sonra gerçekleşiyordu. Microsoft, daha öncesinde satın alımın ardından Activision'un oyunlarının Game Pass'e eklenmesinin biraz zaman alacağını söylemişti. Öyle ki bugüne kadar servise yalnızca Diablo IV eklendi.

Microsoft'un Game Pass konusunda Call of Duty ve diğer Activision oyunlarıyla ilgili planları hakkında daha fazla bilgiyi 9 Haziran'daki yıllık etkinlikte öğreneceğiz. Temel tanıtımın ardından söylenene göre “sevilen bir seriye” odaklanan bir tanıtım yapılacak ki bu serinin CoD olması bekleniyor.