Yeni DisplayPort standardı 1.4 geliyor

Ses ve görüntü aktarımında önemli bir yere sahip olan DisplayPort, 1.4 güncellemesi için hazır!

DisplayPort 1.4 hazır

Halihazırda 1.3 standardıyla kullanılan DisplayPort görüntü aktarım standardı, yeni standarda güncelleniyor. Bir süredir çalışmaları devam eden güncelleme, sonunda son halini aldı ve tamamlandı. VESA, yani Video Elektronik Standartlar Birliği tarafından geliştirilen DisplayPort 1.4, yeni sürümle birlikte daha geniş bantta veri aktarabilecekken, ses aktarımında da genişletilmiş özellikler sunacak.

Yenilenen DisplayPort standardıyla beraber, kuşkusuz daha kaliteli görüntü ve ses aktarımı sağlanacak. Bu güncellemeyle 8K çözünürlükte 60 Hz HDR ve 4K çözünürlükte 120 Hz görüntü aktarımı kayıpsız biçimde derin renklerle sağlanabilecek. Öte yandan 32 bit ses kanalı getiren yeni standart, oturma odasında eskisine nazaran çok daha keyifli bir deneyim sunacak gibi görünüyor.

Bunun yanında VESA üyesi Alan Kobayashi, bu standardın özellikle teknolojiye büyük yatırımlar yapan otomobil sektörü için de "hayati" önem taşıdığını vurguladı. Bu da DisplayPort'un bu pazarları ve dolayısı ile araç içi eğlence sistemlerini hedeflediğini bize gösteriyor.

Okuyucu Yorumları