Yeni Galaxy S24 görselleri sızdı: iPhone benzeri çerçeve dikkat çekiyor

Sızdırılan yeni Galaxy S24 görselleri, iPhone benzeri bir çerçeveyi ve pek de değişmeyen bir arka tasarımı gösteriyor.

Galaxy S24 görselleri sızdı: iPhone benzeri çerçeve dikkat çekiyor

Bir sonraki Samsung Galaxy S serisinin önümüzdeki yıl tanıtılması ve piyasaya sürülmesi bekleniyor. Kısa süre önce yayınlanan bir haber, Koreli şirketin Galaxy S24 serisinin lansmanını Ocak ayına ertelemeyi planlayabileceğini gösteriyordu. Ancak bu bekleme sırasında, standart Galaxy S24’ün bazı tasarım değişikliklerini gösteren görselleri de internete sızdı.

SmartPrix tarafından paylaşılan görsellere göre Samsung, Galaxy S24'te düz bir çerçeve tercih edecek. Ancak görünene göre kenarlar yuvarlak hatlarını koruyor. Akıllı telefonun arka paneli, kamera sensörleri için üç çıkıntılı halka içeren mevcut Galaxy S23 ile aynı görünüyor.

Telefonun sağ tarafındaki kesik ise özel bir detay olarak dikkat çekiyor. Haber, bu kesiğin Ultra Geniş Bant (UWB) antenini barındırdığını iddia ediyor. UWB desteği Galaxy S23+ ve Galaxy S23 Ultra'da zaten mevcut ancak standart S23’te bulunmuyor. Eğer SmartPrix'nin haberi doğruysa, bu, Samsung’un standart Galaxy S modeline ilk kez UWB bağlantısı desteğini dahil edeceği anlamına geliyor.

Diğer özelliklere baktığımızda ise, Samsung’un Asya, Afrika ve Avrupa’da Exynos 2400 işlemcisini kullanmayı planladığını görüyoruz. Kanada, Çin ve ABD’nin ise Galaxy S24’ün Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 versiyonunu alacağı söyleniyor. Cihazda 16 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar depolama alanı bulunabilir.

Cihazdaki ekranın da bazı önemli iyileştirmeler alacağı iddia ediliyor. Standart Galaxy S24 için bir ayrıntı belirtilmemesine rağmen, bir rapor, Galaxy S24 Ultra’nın 3120x1440 çözünürlüğe sahip 6,8 inçlik dev bir ekranla ve özellikle 2500nit gibi olağanüstü bir parlaklıkla gelmesinin beklendiğini gösteriyor.

Kamera kısmında, Galaxy S24 serisi, telefoto ve ultra geniş lensle eşleştirilmiş 200 MP’ye kadar çıkabilen bir ana üniteye sahip olabilir. Ancak bu söylentilerin tamamının çok erken dönemde olmasından dolayı, şimdilik şüpheyle yaklaşmak iyi olabilir.