Yeni Galaxy Tab A S Pen Desteğiyle Geliyor

Samsung'un tanıttığı yeni uygun fiyatlı Galaxy tablet modeli hoş bir sürprizle beraber geliyor!

Yeni Galaxy Tab A tanıtıldı!

Yaklaşık dört ay önce Samsung'un SM-P205 model numarasına sahip yeni bir Galaxy Tab A modeli üzerinde çalıştığı yönünde söylentiler ortaya çıkmıştı. Şirket geçtiğimiz gün söz konusu model numarasına sahip yeni bir tablet duyurdu. 8 inç ekran boyutuna sahip olan yeni Galaxy Tab A, S Pen desteği ile geliyor.

Resmi olarak S Pen desteği ile gelen Galaxy Tab A, 8 inç boyutunda ve 1920 × 1200 piksel çözünürlüklü TFT ekrana sahip. Galaxy Note serisinde olduğu gibi S Pen için cihaz gövdesinde bir taşıma cebi bulunuyor ve aynı zamanda cihaz IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası bulunduruyor.

Cihazda bulunan S Pen desteği, Samsung'un daha küçük boyutlu tabletlerinde kalem desteği isteyen müşteriler için yeni Tab A modelini cazip bir seçenek haline getiriyor. Ancak Galaxy Tab A üzerindeki S Pen desteği, Galaxy Note 9 ile tanıtılan Bluetooth detekli S Pen ile aynı değil. Bu yüzden Galaxy Tab A üzerindeki S Pen bir uzaktan kumanda olarak kullanılamıyor. S Pen'in Bluetooth desteği bulundurmaması sebebiyle Samsung Tab A modelinin ürün tanıtım sayfasında kullanıcıların S Pen'i şarj etmek zorunda olmadıklarını belirtiyor. Galaxy Note 9 ile tanıtılan yeni nesil S Pen kaleminin Bluetooth destekli yeteneklerini sergileyebilmesi için şarj edilmesi gerekiyor ve bu da kaleme dahil olan bir süperkapasitör tarafından sağlanıyor.

Yeni Galaxy Tab A, Samsung'un A serisi ürünlerinden beklendiği gibi orta seviyeli bir donanım tablosu çiziyor. Tablet, 3GB RAM ve microSD kart ile genişletilebilen 32GB depolama alanına sahip ve Exynos 7904 işlemcisinden güç alıyor. Ayrıca 8 megapiksellik bir arka ve 5 megapiksel ön kamera, bir USB C Tipi konektör, 4.200mAh pil ve LTE desteği de cihazda bulunuyor.

Samsung'un resmi tanıtım sitesi, yeni Galaxy Tab A'nın hangi Android sürümününü çalıştırdığını belirtmiyor. Muhtemelen Samsung'un One UI arayüzünü bulunduran Android 9.0 Pie sürümü cihazda kullanılabiliyor olacak . Siyah ve gri renk seçeneklerine sahip olan cihazın fiyatlandırması hakkında ise henüz bir açıklama bulunmuyor.

Okuyucu Yorumları