Google'ın yeni Android reklamı, Apple'ın cihazlarında USB-C'ye geçişiyle dalga geçiyor

Apple etkinliğine az bir zaman kala Google, Android için yayınladığı reklam filmiyle iPhone'ların USB-C'ye geçişiyle dalgasını geçiyor.

Yeni Android reklamı, iPhone'un USB-C'ye geçişiyle dalga geçiyor

Birkaç hafta önce Google, Canlı Çeviri özelliğinin olmaması nedeniyle iPhone ile alay eden bir reklam yayınlamıştı. Şimdi de iPhone 15 duyurusundan hemen önce, Apple'ın USB-C'ye geç geçiş yapmasıyla dalga geçen yeni bir reklam yayınladı.

Kampanyanın adı #BestPhonesForever ve Samsung'un Apple ile dalga geçme yaklaşımının aksine Google, Pixel ve iPhone'u futbol oynayan, spa'ya giden en iyi arkadaşlarmış gibi gösteriyor. Birkaç gün önce yayınlanan son reklamda, iPhone bir Pixel ile dinleniyor, eski "kilidi açmak için kaydır" günleri hakkında sohbet ediyor ve ardından Apple'ın telefonu iPhone 15 modellerine USB-C ekleyebileceğini söylüyor.

Bunun üzerine Pixel, "Sonunda USB-C şarjı mı alacaksınız?" diye soruyor. iPhone ise "Bekle, ne, nereden biliyorsun?" diyor. Reklam, Google'ın müşterilerine şirketin bir Pixel etkinliği düzenleyeceği 4 Ekim'e kadar dinlenmelerini söylemesiyle sona eriyor.

iPhone 15'in Lightning bağlantı noktasını USB-C ile değiştirmesi neredeyse kesinleşmiş durumda. Apple muhtemelen bu değişikliği daha yüksek Thunderbolt aktarım hızları ve tüm Apple ürünleri için tek bir kablo sayesinde daha iyi olduğunu söyleyerek tanıtacak olsa da bu değişiklik Avrupa Birliği'nin tüm akıllı telefonların çevreyi korumaya yardımcı olurken kullanıcıları tek bir ekosistemde kilitlememek için tek bir kabloya sahip olmasını talep etmesi nedeniyle olacak.

Buna ek olarak, iPhone 15 Pro modelleri özel bir Thunderbolt 4 bağlantı noktasına da sahip olabilir, ancak bu kablo muhtemelen iPhone'un kılıfıyla birlikte değil, bir aksesuar olarak satılacak.