Yeni güncelleme ile Edge çok daha hızlanıyor...

Microsoft'un yeni güncellemesi ile beraber Edge, çok daha hızlı çalışacak!

EdgeHTML 16 çok daha hızlı olacak...

Windows 10 Fall Creators Güncellemesi oldukça yaklaşmış durumda. Bu güncelleme ile birlikte erişim geliştirmeleri, güçlendirilmiş güvenlik, Windows Subsystem for Linux (WSL) için tam destek, Windows Device Portal'ı için yeni yetenekler ve Windows AutoPilot yönetim araçları için geliştirmeler gibi pek çok yeni özellik sunulmakta.

Ayrıca Microsoft, Edge tarayıcısına da bazı geliştirmeler de sunmakta. Firmanın söylediğine göre Güz Creators Güncellemesi ile beraber internet siteleri "görülebilir bir şekilde" daha hızlı açılacaklar.

Microsoft'un söylediğine göre yeni güncelleme ile beraber tarayıcıya üç tür element için tam destek eklenmiş durumda ve bu da pek çok site üzerindeki performansı ciddi miktarda arttırmakta. Ayrıca birden fazla çekirdeğe sahip olan CPU'larda da verimlilik artmakta ve içerik işlenmesi ve render işlemleri gibi pek çok alanda performans artışı yaşanmakta.

EdgeHTML16 ile beraber Microsoft bazı SVG elementleri (Markers, Masks, Patterns) için de bağımsız render desteği sunmaya başlamış durumda. Bunun sonucu da bu elementleri kullanan sitelerin çok daha hızlı bir şekilde yüklenmeleri oluyor.

Bunun yanı sıra bağımsız render işleminin eklenmesi 2D canvas elementlerinde de gelişmeler anlamına gelmekte. Microsoft'un söylediğine göre ellerindeki veriye göre 2D canvas elementlerinin bulunuyor olması, çeşitli internet sitelerinde bağımsız render'ın iptal edilmesinin arkasındaki temel sebepti.

Firmanın söylediğine göre iki eş Surface Book cihazı üzerinde EdgeHTML 15 ve EdgeHTML 16 test edildi ve 16 sürümünde %43'lük bir performans artışı gözükmekteydi...

Okuyucu Yorumları