Yeni HP OMEN'lar Tanıtıldı! İşte Yeni Ürünler!

HP üstün oyun performansı için yeni OMEN ürünlerini piyasaya sürdü.

HP'den yeni OMEN geldi!

OMEN, Pekin'de düzenlenen HP Oyun Festivali'nde, daha küçük ama daha güçlü olan yeni OMEN 15 dizüstü bilgisayarını, OMEN Game Stream ile genişletilmiş işlevselliğe sahip OMEN Komut Merkezi yazılımını ve dünyanın ilk aktif soğutma teknolojisine sahip kulaklığının bulunduğu bir dizi profesyonel kalitede oyun aksesuarlarını içeren yepyeni bir oyun serisini tanıttı.

Oyun bilgisayarları, dünyanın en hızlı büyüyen PC kategorilerinden biri ve HP için milyar dolarlık bir iş kolu. OMEN, 2016 yılında piyasaya sürüldüğünden beri; üstün performansı, akıllı yazılımı, çarpıcı görüntü kalitesi ve e-spordaki en yüksek seviye ihtiyaçlarına cevap verebilen aksesuarları sunmasıyla öne çıkan milyar dolarlık küresel ve güçlü bir oyun markası haline geldi.

HP EMEA Tüketici Kişisel Sistemleri Başkanı Anne-Sophie Hadberg OMEN ürünleri hakkında şunları söyledi: "Benzersiz tasarımımız ve mükemmel mühendislik becerimiz sayesinde en iyi performans sağlamak için tamamen farklılaşmış donanım, yazılım ve oyun teknolojisi ekipmanları sunuyoruz. En güçlü OMEN 15 dizüstü bilgisayarıyla, yeni profesyonel Sequencer klavye ve Reactor mouse ile ya da dünyanın ilk aktif soğutma teknolojisine sahip kulaklığı olan Mindframe kulaklıkla, OMEN, oyun tutkunlarına önemli bir avantaj sağlayan güçlü teknolojiler için yeni standartlar getirmeye devam ediyor."

OMEN 15 Dizüstü Bilgisayar

OMEN 15 Dizüstü Bilgisayar

OMEN 15 dizüstü bilgisayarın son sürümü, oyun tutkunlarının aradığı gelişmiş donanım ve özelliklerin yanı sıra şimdi daha kolay taşınabilirlik sağlayan daha da ince bir tasarıma sahip. Oyun performansı için geliştirilmiş, üç boyutlu görsellik için tasarlanmış ve daha geniş alan sağlamak için yaratılmış bu dizüstü bilgisayar hem ev ortamında sabit hem de dışarıda mobil kullanımda en üst düzey kullanıcı deneyimi sağlayarak oyun tutkunlarının bir cihazda aradığı tüm özellikleri sunuyor.

OMEN 15'in temel özellikleri şöyle:

  • Son ana kadar tam performansla çalışma: MAX-Q Design'a sahip Sanal Gerçekliğe hazır NVIDIA® GeForce® GTX™ 1070 ile göz alıcı grafik deneyimi. 8.nesil Intel® Core™ i+ H-serisi dört ya da altı çekirdekli CPU ve 32GB'a kadar DDR4-2666 RAM en son oyunları destekler ve aynı anda birden çok görevi yerine getirerek bellek yoğunluğu olan programların kolaylıkla kullanılmasını sağlar. Omen 15 dizüstü bilgisayar SSD, HDD, SSD + HDD ve hatta HDD + Intel® Optane™ bellek dahil olmak üzere geniş bir depolama seçeneğine sahiptir.
  • Sürekli serinlik: Çabuk ısınan oyun aksamları düşünülerek daha geniş fanlar, 3 fazlı motor ve tüm konfigürasyonlar için daha az sürtünme ve daha uzun süreli fan hızı kontrolü sağlayan akışkan dinamikli yataklar dahil olacak şekilde tasarlanmıştır. Cihazın arka kısmında ve alt kısmında yer alan hava delikleri serin havayı çekerken iki geniş fan da ısıyı arka kısımdaki köşelere iter. İsteğe bağlı olarak seçilebilecek diğer özellikler arasında alt kısımda hava akımını artıracak daha geniş havalandırma alanı mevcuttur.
  • Oyunun içinde kaybolun: 144hz 1080p, 60Hz 4k, ya da 60Hz 1080p seçenekleri ve seçilebilecek diğer özellikler arasında yer alan NVIDIA G-SYNC™ teknolojisiyle, göz alıcı görseller hızlı bir şekilde 15,6 inç ebatlındaki diyagonal ekrana gelir. Bang & Olufsen ve ayrık ses dalgası yükselticilerle güçlendirilmiş stereo hoparlörler güçlü ses iletimi sağlar. Kulaklık kullanmak isteyenler de her ayak sesini ve ortam sesini net bir şekilde duyabilecekleri çevresel ses düzeni etkisi yaratan DTS Headphone:X® ile benzersiz bir ses kalitesini deneyimleyebilirler.
  • Geniş mesafelerde esnek kullanım: Depolama ve belleğe tek panel erişimiyle birlikte dizüstü bilgisayarın tabanındaki Philips başlı vidalarla kullanıcıların kolayca kurulum yapması mümkün oluyor. Özellikle kablolu mouse kullananlar için daha fazla hareket özgürlüğü sağlamak adına bilgisayarın farklı bağlantı girişleri bu sürümde arka kısımda yer alıyor.

OMEN Game Stream

OMEN Game Stream

HP, her yeni sürümle OMEN Komut Merkezi yazılımına yeni bir özellik eklemeye devam ediyor. Yeni OMEN 15 Dizüstü bilgisayarda kurulu olarak gelen yeni özellik ile oyun içeriğinizi başka Windows 10 cihazlara aktarmanız için OMEN bilgisayarınızın gücünden yararlanmanızı sağlıyor.

OMEN serisi için HP Mindframe Mikrofonlu Kulaklık: Mücadele kızışsa da kullanıcılar serinliğini koruyor

Uzun oyun sürelerinde kulaklıkların ısınmasının oyun tutkunlarının rahatını kaçırdığı herkesçe bilinen can sıkıcı bir durumdur. Bilgisayar oyunu tutkunlarının neredeyse yarısı (yüzde 46'sı) kulaklık satın alırken en önemli özeliğin konfor olduğunu düşünüyor. Yeni OMEN Mindframe, dünyanın ilk aktif soğutma teknolojisiyle bu sorunu çözüyor. Bu yılın sonuna doğru piyasaya sürülecek devrim niteliğindeki bu kulaklık kullanıcı konforu düşünülerek en güncel ses teknolojileriyle donatıldı.

HP Mindframe mikrofonlu kulaklığın temel özellikleri şöyle:

  • Sürekli serinlik: OMEN Komut Merkezi yazılımı tarafından kontrol edilen patentli aktif soğuma çözümü, ısıyı akustik bölmelerden dışarıya ileten kulaklık içindeki termoelektrik cihaz sayesinde, oyun tutkunları rekabetin kızıştığı durumlarda bile serinliğini koruyarak dikkatleri dağılmadan oyun heyecanlarını yaşayabiliyor.
  • Üst düzey konfor: Eşit ağırlık dağılımı sağlayan kendinden ayarlanabilir hafif, askılı, kafa bantlı kulaklık üst düzey konfor düşünülerek tasarlandı. Yumuşak deri kulaklık süngerleri yastık rahatlığı sunuyor.
  • Taktik avantajlı deneyim: DTS Headphone:X® ve rakiplerinizin her adımını duymanızı sağlayacak 7.1 sanal çevresel ses sistemi, gerçekçi konum sesleri ve üç boyutlu mekânsal farkındalık sağlıyor.
  • Komut verin, ele geçirin, kişiselleştirin: Kullanıcılar, ortam gürültüsünü azaltan tek yönlü mikrofonla açık ve net bir şekilde komut verebilecek. Havaya kaldırıldığında anında sessiz hale geçen, arkaya kıvrıldığında tekrar aktif hale gelen bu kulaklık üzerinde yer alan ses düğmesiyle kolay ve hızlı bir şekilde sesin ayarlanmasını sağlıyor. OMEN Komut Merkezi yazılımıyla düzenlenebilen ve kontrol edilebilen RGB ışıkları ve efektleriyle de tüm renkleri adeta yeniden keşfedeceksiniz.
  • Çapraz platform desteği: USB 2.0 A tipi bağlantı sayesinde bilgisayarınızda oyun oynamadığınız anlarda kulaklığınızı diğer USB takılabilir mobil cihazlarınıza bağlayabilirsiniz.

OMEN serisi için HP Sequencer klavye

OMEN serisi için HP Sequencer klavye

HP Sequencer klavye sayesinde oyun tutkunları, optik mekanik tuşlarla ışık hızında manevralar yaparak rekabet üstünlüğü elde ediyor. Dayanıklı, fırçalanmış üst yüzey, hafif, anotlanmış alüminyum çerçeve ve ekstra konfor sağlayan sol arka kısımda USB girişlerinin yer aldığı tasarımıyla OMEN Sequencer, bir üst seviyede duyarlılık, kişiselleştirme ve dayanıklılık sunuyor.

HP Sequencer klavyenin temel özellikleri şöyle:

  • Işık hızında tepki süresi: Geleneksel mekanik tuşlardan neredeyse 10 kat hızlı 0.2 ms tepki süresine sahip sektör öncüsü optik mekanik Blue tuş teknoloji sayesinde oyun tutkunları hem mekanik tuşlardaki temas hissini hem de optik tuşların veri tanıma hızını deneyimleme imkânı kazanıyor.
  • Hızlı değişiklikler: Parlak kırmızı metal ses çubuğu ve medya tuşları saniyeler içinde ses değişimi yapılmasını sağlıyor.
  • Milyonlarca renk seçeneği: 16,8 milyon renk seçeneği sunabilen her biri arka yüzeyden aydınlatmalı RBG LED tuşlarla her temaya uygun bir renklendirme yapılabiliyor.

OMEN serisi için HP Reactor mouse

OMEN serisi için HP Reactor mouse

OMEN Reactor oyun tutkunlarına rekabet avantajı sağlamak için dolaşmayı azaltmaya ve kontrol yeteneğini artırmaya yardımcı olacak sektörde bir ilk olan metal USB kablo dahil olmak üzere bir dizi yeni özellik eklenerek özenle tasarlandı.

HP Reactor mouse'un temel özellikleri şöyle:

  • En üst kalitede veri tanıma: Geleneksel mekanik mouse tuşlarından 3 kat daha hızlı vuruş hızı için sağ ve sol tuşlarda 0.2 ms tıklama yanıt süresi sağlayan ışın algılamayla birinci sınıf optik mekanik hız teknolojisi sayesinde tıklamada yaşanan gecikmeler artık eskide kaldı.
  • Hızlı ve keskin: En gelişmiş e-spor düzeyi 16,000 DPI optik sensörlerle donatılmış bu mouse sayesinde, dönüş hızı ve keskinliğin en önemli olduğu anlarda oyun tutkunları rekabet avantajı kazanıyor.
  • Kişiselleştirilebilir konfor: E-spor için en uygun ergonomik form düşünülerek özenle tasarlanan bu ürün her iki tarafta yer alan kauçuk kavrama alanları ve konforlu bir oyun deneyimi için çeşitli avuç içi temas pozisyonları için metal bobinle dengelenmiş ayarlanabilir avuç içi temas yüksekliği özelliğiyle zenginleştirilmiştir.
  • Renk seçenekleri: OMEN Komut Merkezi yazılımıyla programlanabilir çift RGB LED için kişiselleştirilmiş aydınlatma ve efektlerle kullanıcıya özel bir renk tasarımı yaratılabiliyor.

OMEN için HP Transceptor sırt çantası

OMEN için HP Transceptor sırt çantası

Gittiği her yerde oyun keyfini yaşamak isteyenler için tasarlanan bu çok amaçlı çanta, konforlu ve şık görünüşünün yanında eşyaların düzenli ve güvenli olarak taşınmasını sağlıyor. OMEN X için önerilen HP Transceptor sırt çantası oyun tutkusunu gittiği her yere taşımak isteyenlere özel olarak tasarlandı.

HP Transceptor sırt çantasının temel özellikleri şöyle:

  • Koruyucu bir zırh: Kullanıcılar, su geçirmez malzeme, sert taban, RFID engelleyici cep ve havaalanında hızlı ilerleme için tekerli valize geçirilebilen TSA uyumlu 17" dolgulu destek şeridi sayesinde tüm tehlikelere karşı kendilerini güvende hissedebilir.
  • Anında hazırlık: Temel aksesuarların nereye yerleştirileceğini gösteren ikon etiketli ceplerle aksesuarları nereye koyduğunuzu hatırlamanıza gerek kalmaz Ayrıca, kullanıcılar, taşınılan cihazın ağırlığına göre ayarlanabilen şerit üzerinde yer alan iç içe geçmeli Fidlock toka sisteminin rahatlığını yaşayabilir.
  • Tüm aksesuarlar bir arada: Destekli omuz askıları, hava geçiren astar ve ayarlanabilir göğüs kemeri sayesinde tüm aksesuarlar bir arada ve rahatça taşınabilir.

OMEN için HP 400 mouse

OMEN için HP 400 mouse

Uygun fiyatlı bir ürün kullanarak oyun keyfini yaşamak isteyen oyun tutkunları için HP 400 mouse, oyunun tamamen içinde olmayı sağlayan temel özelliklere sahip OMRON mekanik tuşları, isteğe bağlı olarak sunulan DPI'ı 400'e düşürmeyi sağlayan ön düğme fonksiyonuna sahip 'nişan alma' özelliğini de kullanıcılara sunuyor.

OMEN için HP 200 mouse pad ve HP 200 sert mouse pad: Tam hakimiyet için iki farklı seçenek

Oyunda gerekli hamleleri tam anlamıyla yerine getirmek için yeterli sürtünme miktarı sağlayan bir mouse pad olmadan hiçbir oyun seti tam değildir. OMEN serisi için önerilen sert ve yumuşak olmak üzere iki seçeneğe sahip HP 200 mouse pad hızlı kaydırma hareketleri ve tam hakimiyete yardımcı olması için bir miktar sürtünme arayan oyun tutkunları için tasarlandı.

Fiyatlandırma ve ürünlerin satışa sunulması

  • OMEN 15 dizüstü bilgisayarın 999€ başlangıç fiyatıyla haziran ayında EMEA ülkelerinde satışa sunulması bekleniyor.
  • OMEN serisi için HP Mindframe mikrofonlu kulaklığın 199,99€ başlangıç fiyatıyla ekim ayında EMEA ülkelerinde satışa sunulması bekleniyor.
  • OMEN serisi için HP Sequencer klavyenin 179,99€ başlangıç fiyatıyla temmuz ayında EMEA ülkelerinde satışa sunulması bekleniyor.
  • OMEN serisi için HP Reactor mouse'un 79,99€ başlangıç fiyatıyla temmuz ayında EMEA ülkelerinde satışa sunulması bekleniyor.
  • OMEN X için HP Transceptor sırt çantasının 219,99€ başlangıç fiyatıyla haziran ayında EMEA ülkelerinde satışa sunulması bekleniyor.
  • OMEN serisi için HP 400 mouse 39,99€ satış fiyatıyla EMEA ülkelerinde satışa sunuluyor.
  • OMEN serisi için HP 200 mouse pad 19,99€ satış fiyatıyla EMEA ülkelerinde satışa sunuluyor.
  • OMEN serisi için HP 200 sert mouse pad 24,99€ satış fiyatıyla EMEA ülkelerinde satışa sunuluyor.
Okuyucu Yorumları