Yeni iPad Mini de Kaderinden Kaçamadı!

Apple'ın yeni iPad Mini'si, iFixit ekibinin elinden kurtulamadı, parça parça edildi. Aldığı not ise pek parlak değil!

O da kaderinden kaçamadı

Apple'ın 2 hafta önce piyasaya sürdüğü ve yeni "minik iPad'i" olan beşinci nesil iPad Mini, tabii ki iFixit ekibinden kaçamadı. Yeni iPad Mini'yi parçalarına ayıran ekip, bazı önemli detayları da gözler önüne serdi.

Her ne kadar iPad Mini 4'ün genel yapısına benzese de, yeni iPad Mini'nin farkları da yok değil. iFixit'in ilk olarak dikkat çektiği nokta, yeni batarya konektörü oldu. Yeniden tasarlanan bu konektör, cihazı kendisi tamir etmek isteyenlerin, pili çıkartırken ekran ışığına zarar vermesi ihtimalini en aza indirmiş. Ekip, bu yeni tasarımı "dahice" şeklinde değerlendiriyor.

Ama bu "dahice" tasarım, en önemli iki konuda tabletin sınıfta kalmasını engellemiyor. Öncelikle bataryanın yerinden çıkartılması oldukça zor. Ekranın cihazdan ayrılması sırasında ise çok dikkatli olmak gerekiyor. Bunun nedeni, Home tuşunun bu işlemden zarar görme ihtimalinin yüksek olması. Eğer her şey istediğiniz gibi gitmezse, Touch ID sensörünü unutabilirsiniz.

iFixit, raporunda iPhone'ların tamir edilebilirlik açısından halen iPad Mini'nin önünde olduğunu not düşüyor. Ekibin tablete verdiği onarılabilirlik skoru ise, 10 üzerinden sadece 2.

Okuyucu Yorumları