Yeni iPhone 15 Pro ve A17 Bionic sızıntısı, telefonunun ne kadar güçlü olacağını gösteriyor

Yeni iPhone 15 Pro sızıntısı Apple'ın yeni işlemcisi A17 Bionic'in Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3'ü geride bıraktığını ve A16 Bionic CPU'dan belirgin şekilde iyi olduğunu gösteriyor.

Yeni iPhone 15 Pro sızıntısı, telefonunun ne kadar güçlü olacağını gösteriyor

iPhone 15 sızıntıları, beklenen Eylül lansmanına yaklaştıkça artmaya devam ediyor. Ve birkaç yeni bilgi bize Pro modellerinin ne kadar güçlü olabileceği konusunda yeni fikirler veriyor.

İlk olarak @NaveenTechWala, Apple A17 Bionic işlemciyi çalıştıran bir iPhone 15 Pro'nun benchmark puanlarını gördüğünü iddia ediyor. Puanlar gerçekten çok etkileyici, varsayımsal olarak Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3'ü geride bırakıyor ve A16 Bionic CPU'dan belirgin şekilde iyi olduğunu gösteriyor.

Ne A17 Bionic ne de Snapdragon 8 Gen 3 henüz resmi olarak duyurulmadı ya da herhangi bir telefonda yer almadı. Bu nedenle bu kıyaslama skorlarına çok fazla güvenmemeliyiz. Aynı zamanda, Apple'ın bir sonraki mobil işlemcisinin geldiğinde etkileyici derecede hızlı olacağı kesin gibi görünüyor.

A17 Bionic'in iPhone 15 Pro ve Pro Max'te yer alması beklenirken, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ta geçen yıl piyasaya sürülen Pro modellerinin şu anda kullandığı A16 Bionic yonga seti kullanılacak.

Daha fazla RAM

Diğer sızıntı ise @URedditor'dan geliyor ve iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in 8GB RAM'e sahip olabileceğini öne sürüyor. Bu, iPhone için dahili bellek açısından yeni bir seviye olacak zira mevcut Pro modelleri 6GB ile sınırlı.

Bu aslında birkaç gün önce aynı kaynaktan gelen ve iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in 6GB'a sahip olacağının bildirildiği bir söylentinin devamı niteliğinde. O zaman 8GB RAM'in "olası olmadığı" söyleniyordu.

Yeni bilgilere göre Apple, A17 Bionic işlemci ile hem 6GB hem de 8GB RAM'i test ediyor ve bu aşamada hangisini tercih edeceği belli değil. Neredeyse bir yıldır 8GB'lık bir modele dair söylentiler dolaşıyor.

Hangi özelliklere sahip olacaklarını kesin olarak öğrenmek için telefonların görkemli tanıtımını beklememiz gerekiyor. Ancak şu ana kadarki sızıntılar, ne beklememiz gerektiği konusunda oldukça iyi bir fikir veriyor. Tanıtım 12 ya da 13 Eylül'de yapılabilir.