Yeni iPhone SE 4 iddiası, Dinamik Ada ihtimalini rafa kaldırıyor

Yeni bir iddiaya göre Apple, iPhone SE 4 için ekran tekliflerini almaya başladı. Ve görünüşe göre bu ekranlarla birlikte, Dinamik Ada beklentisi rafa kalkıyor.

Yeni iPhone SE 4 iddiası, Dinamik Ada ihtimalini rafa kaldırıyor

iPhone SE 4 hakkındaki son söylenti, Apple’ın iPhone 14 ile aynı panelleri kullanacağını ve telefonu 2025’in başlarında piyasaya süreceğini iddia ediyor. Ve bu iddia, giriş seviyesi iPhone’un Dinamik Ada’ya sahip olma ihtimalini ortadan kaldırıyor.

The Elec’in bildirdiğine göre Samsung Display, BOE ve Tianma, iPhone SE 4’ü hedef alan OLED paneller için Apple’a fiyat tekliflerini sundu. Cupertinolu dev daha önce bu iPhone modellerinde sadece LCD panel kullandığından dolayı, yeni form faktörünün yanı sıra yeni bir ekran teknolojisi de kullanılacak.

Konuya yakın olan kaynaklar, yayına OLED panellerin birim fiyatının Apple’ın iPhone 15 panelleri için ödediğinden daha düşük olduğunu söyledi. Bunun ana sebebi olarak ise, iPhone SE 4’ün geri dönüştürülmüş parçalar ve eski teknolojiler kullanacak olması.

Habere göre cihazın iPhone 14 ve iPhone 13 modellerinde kullanılan teknolojinin aynısına sahip, 6,1 inçlik bir ekranla gelmesi bekleniyor. Başka bir deyişle telefonun çentikli bir ekranla karşımıza çıkmasını bekleyebiliriz. Samsung ve diğer üreticilerin araştırma ve geliştirmeye ek yatırım yapmasına gerekmediğinde fiyatlar daha düşük olabilir, ancak Apple şimdilik görüşmelere devam ediyor.

Ayrıca The Elec, Samsung’un mevcut iPhone 14 OLED envanterini iPhone SE 4’ten gelen talebe yanıt vermek için kullanabileceğini, bunun da diğer üreticilere göre bir avantaj sağlayabileceğini söylüyor. Güney Koreli firma, şu anda iPhone 15 ve bu yılın sonlarında çıkacak olan iPhone 16 serisi için daha karlı panellerin üretimine odaklanıyor.

Kısa bir süre önce yayınlanan bir haberde, Apple’ın iPhone SE 4’e Dinamik Ada ekleyebileceği söyleniyordu. Ancak bu yeni haberle birlikte, bu beklenti gerçeğe dönüşmeyebilir.