Yeni Microsoft logosu, logo değilmiş

Microsoft'un geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan bu logosunun aslında pek de "logo" olmadığı anlaşıldı!

Sandığımız gibi değilmiş...

Microsoft'un Windows 8'deki "Metro" adını bir kenara bırakacağını açıklamasının ardından yeni Microsoft logosunun da resmi bir logo olmadığı ortaya çıktı.

Microsoft'un "yeni" logosu ilk olarak Surface tabletler tanıtıldığında ortaya çıkmıştı. Logo, internette farklı Microsoft ürünlerinde de görünmeye başlamıştı. Ancak yeni logonun ortaya çıkmasına rağmen eski logo kullanılmaya devam ediliyordu. Microsoft'un yaptığı bir açıklama ise bunun değişmeyeceğini ortaya çıkardı.

"Bu yeni bir logo değil. Segoe, birçok ürün deneyimimizde ve pazarlama materyallerinde kullandığımız bir yazı tipi. Microsoft kelimesinin zaman zaman Segoe yazı tipi ile boy gösterdiğini görebilirsiniz, bu oluşturduğumuz yeni deneyimi yansıtıyor. Geleneksel Microsoft logosunu da kullanmaya devam edeceğiz."

Microsoft'un bu açıklaması, yeni logonun şirket için aslında bir logo olmadığını, Segoe yazı tipiyle metin olarak yazılan bir isim olduğunu onaylıyor. Şirketin iki logosunun ortada dolaşmasının müşterileri için kafa karıştırıcı olabileceğini düşünüyoruz.

Okuyucu Yorumları