Yeni nesil kütüphane sistemi

Şiveleri dahi anlayan yeni nesil kütüphane sistemi, bir çok kaynakta aynı anda arama yapabiliyor!

Yeni nesil kütüphane sistemi

Yazılımda son teknolojiye sahip Epiri Professional, sözlük, ansiklopedi, e-kitap, ilaç rehberi, wikipedia gibi çok çeşitli dökümanların arşivlenebileceği, düzenlenebileceği ve görüntülenebileceği MultiCore Kütüphane Sistemi.

MultiCore Kütüphane Sistemi, Horizon Yazılım tarafından geliştirilen farklı türdeki dokümanlarda aynı anda arama yapabilen özel bir arama sistemi.

Dünyanın en geniş koleksiyonuna sahip kütüphane olan Kongre Kütüphanesi'nde bulunan kaynak sayısının yaklaşık 10 katını arşivleyebiliyor ve kaynaklar arası çok hızlı arama yapabiliyor.

Kongre kütüphanesi'ndeki kaynakların sayfaları uç uca eklendiğinde dünyanın etrafını yaklaşık 140 kez turlayabilir. Buna göre Epiri'de arşivlenebilecek kaynak sayısı yadsınamaz ölçüde. Bunu da Horizon Yazılım tarafından geliştirilen dünyanın en hızlı veritabanında yapıyor.

Epiri Professional'ın birçok modu var. Bunlardan biri "Sözlük Modu". Şu an programda 300 dilde 27000 kadar sözlük bulunuyor. Ancak yakın zamanda yarım milyona yakın sözlüğün dağıtımına başlanacak.

Epiri sözlüklerinin bir diğer özelliği de şiveler, fiil çekimleri, isim halleri ve daha birçok arama kriterine göre arama yapabiliyor olması. Böylece "celiyrum" yazan biri "geliyorum" sonucunun birçok dildeki karşılığını görüntüleyebiliyor. Yazılışı karıştırılan ya da yanlış bilinen kelimelerde dahi kullanıcıyı doğru çevirilere götürüyor.

Tüm Türk dillerinde sözlük ve içerik mevcut

Tüm Türk dillerinde sözlük ve içerik mevcut

Gagavuzca, Azerice, Türkmence, Özbekçe, Uygurca, Kazakça, Kırgızca, Tatarca, Tuvaca başta olmak üzere tüm Türk dillerinden Türkçe'ye ve Türkçe'den bu dillere sözlükler ve kapsamlı içeriğe sahip kaynaklar Epiri'de görüntülenebiliyor.

Kullanıcı Dostu Epiri ile kullanıcılar kendi kaynaklarını hazırlayabiliyor Bu özelliklerinin yanı sıra Epiri kaynaklarına 2 ve 3 boyutlu medya ve animasyon da eklenebiliyor. Ayrıca programda yüklü sözlük, çevrimdışı Vikipedi, ansiklopedi gibi birçok kaynak, örnek olarak bulunmakta. Kullanıcılar isterlerse kolaylıkla kendi kaynaklarını oluşturabiliyor, programa ekleyerek içinde arama yapabiliyor.

Epiri Professionalin bir diğer modu metin çeviri modu. Bu mod google translate servisi ile çeviri yapıyor. Bunun dışında istenirse diğer servisler de eklenebiliyor. Arama yapılan dilin otomatik olarak algılanabilmesi de kullanıcıya büyük kolaylık sağlıyor.

Türk Mühendisler tarafından geliştirilen Programın en önemli özelliklerinden biri de, özelleştirilmiş arama motoru Epiri Ask. Terabytlarca çevrimdışı kaynak içinde çok hızlı arama yapabiliyor. Çevrimdışı Vikipedi, çevrimiçi Vikipedi'ye oranla 1000 kat hızlı sonuç görüntülenebiliyor. İstenirse kişiler ve kurumlar Epiri ile kendilerine özel arama motoru yapabiliyor.

Tüm bu üstün özellikleriyle Epiri Professional,yediden yetmişe, her yaştan, her meslekten insanın rahatlıkla kullanabileceği, çok pratik bir program.

Epiri Professional 5.0 deneme sürümünü buradan indirebilirsiniz

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları