Yeni oyun konsollarına uygun router'lar!

İnternet üzerinden oyun ve eğlence için router'ınızı yükseltmeniz sizi hızlandırabilir!

Router'ınız geride kalmasın!

TP-LINK, oyun tutkunlarının merakla beklediği yeni model oyun konsolları için daha hızlı, çift kanallı internet erişimi sağlayan modem/router'ların kullanılmasını öneriyor. Yeni model oyun konsollarının sadece oyun için değil, bütünleşik bir eğlence aracı olarak kullanılabileceğini; bunun için de daha hızlı internet bağlantısı gerektiğini belirtiyor.

TP-LINK Ülke Müdür Yardımcısı Ali Dinçer, gerek PlayStation 4, gerekse X-Box One oyun konsollarında film izleme, dosya paylaşımı, müzik, fotoğraf gibi farklı uygulamalar için de kullanılabileceğini vurgulayarak, "Eski model, hızı düşük, tek bantlı modem/router'lar ile bu konsollardan istenilen yüksek performans alınamayabilir. Gerçek zamanlı oyun, yüksek hız için yeni nesil, çift kanallı ve yüksek hızlı router'ları öneriyoruz" diyor.

Oyun severlerin modem/router seçerken mutlaka bu özelliklere dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Dinçer, "Ethernet, USB gibi farklı giriş yuvaları olan modelleri tercih etmeliler. Çünkü örneğin oyun konsolunu USB'den modem/router'a bağlayıp medya merkezi gibi de kullanabilirler" diyor. Eski nesil, düşük hızlı, tek bantlı modem/router'lar ile bu yeni oyun konsollarını kullanmanın, son model bir hız otomobiliyle toprak yolda ilerlemeye benzediğini söyleyen Dinçer, "Artık kablosuz bağlantı hızlarını kablolunun üzerine çıkaran ürünlerimiz var. Örneğin, TP-LINK Archer C7 model router, yeni nesil kablosuz bağlantı standardı olan ac'yi destekliyor ve toplamda 1750Mbps hıza ulaşıyor. Bu tür yeni nesil modem/router'lar ile kablosuz bağlantı ile de kesintisiz ve gerçek zamanlı oyun keyfi yapılabilir" diyor.

Akıllı telefon, tablet bilgisayar gibi yeni nesil cihazların 5GHz bandını kullandıklarını; bu nedenle oyun tutkunlarının mutlaka çift kanallı bir modem/router tercih etmesi gerektiğini bildiren Dinçer, "Böylece bantta trafik sorunu olmayacak ve daha verimli bir bağlantı ile gerçek zamanlı oyun oynanabilecek" diyor.

TP-LINK, yeni nesil oyun konsolu alacak olanlara Archer C7, TD-8970 ya da TD-8980 model modem/router'larını öneriyor.

Okuyucu Yorumları