Yeni Sony 180 derece döndürüyor

Sony NEX-5R ile daha kaliteli fotoğraf çekecek, daha az yorulacaksınız!

En önemli özelliği, hafifliği

Sony, "Hızlı Hibrit Otomatik Odaklama", Wi-Fi ve PlayMemories Camera Apps'i bir araya getiren, görüntüleme gücü yüksek, yükü hafif yeni NEX-5R fotoğraf makinesini, ilk kez IFA 2012 Fuarı'nda tanıttı. Sony NEX-5R yeni geliştirilmiş, 16,1 efektif megapiksellik büyük APS-C görüntü sensörü sayesinde DSLR kalitesinde fotoğraf ve Full HD video olanağı sunuyor. Makine, yüksek görüntü performansı, tarz ve taşınabilirliğin muhteşem bir bileşimi. Sony'nin sunduğu yeni NEX-5R kompakt fotoğraf makinesi, Ekim 2012'nin ortasından itibaren Avrupa'da raflardaki yerini alacak.

Kendi portrenizi çekmek için ultra kompakt gövdeli 180 derece dönebilen LCD ekran, Dokunmatik Deklanşör fonksiyonunu içeren sezgisel dokunmatik ekranın yanı sıra kontrol kadranı ve Fn (fonksiyon) düğmesi ile sezgisel kullanım makinenin üstün özellikleri arasında yer alıyor. Çekilen fotoğraflan Wi-Fi üzerinden kolaylıkla paylaşılabiliyor, dünyanın ilk uygulama indirme hizmeti PlayMemories Camera Apps ile yeni özellikler indirilebiliyor.

Siz nereye, Sony NEX-5R ile görüntüde yüksek performans oraya

Büyük sensör görüntü kalitesini, değiştirilebilir objektiflerin sunduğu özgürlük ile bir araya getiren hibrit aynasız fotoğraf makinesi, DSLR tarzı görüntülemenin tüm avantajlarını daha hafif bir gövde içinde sunuyor. Kompakt fotoğraf makinenizden son derece güçlü bir makineye geçiş anlamına gelen cihaz, hafif bir yükle seyahat etmeyi tercih eden, ama görüntü kalitesi veya kontrolden de fedakârlık etmek istemeyen fotoğraf meraklıları için de mükemmel bir ikinci fotoğraf makinesi sunuyor.

Mükemmel anı kaçırmayın

Mükemmel anı kaçırmayın

Sony'nin sunduğu değiştirilebilir objektifli fotoğraf makinelerinde ilk defa olarak, her türlü fotoğraf çekim durumunun gereklerini karşılayan Hızlı Hibrit Otomatik Odaklama (AF), aşama ve kontrast algılamalı otomatik odaklama yöntemleri de bir araya getiriliyor. İlk olarak, aşama algılamalı AF hızla nesnenin uzaklığını tespit ettikten sonra kontrast algılama devreye girerek iyi, keskin odaklanmayı teyit ediyor. Hız Öncelikli Kesintisiz (Speed Priority Continuous) modda, NEX-5R otomatik olarak aşama algılama izlemeli AF'ye geçiyor. Saniyede 10 kareye varan yüksek hızlı kesintisiz çekim sayesinde hızlı akan aksiyon çekimlerinde DSLR benzeri odaklama tepkileri sağlıyor.

Mükemmel anı kaçırmamanız için tasarlandı

Çerçevelemek, düzeltmek, fotoğraf çekmek ve görüntüleri izlemek, sezgisel dokunmatik LCD ekran ile büyük bir keyif. Birçok özelliğe sahip kontrol kadranı ve Fonksiyon düğmesi ile tamamlanan ekran, DSLR fotoğraf makinelerinin esnekliğine alışmış her fotoğrafçı için çok yönlü bir kombinasyon sunuyor. Bunun yanı sıra, mükemmel anı yakalamayı hiç olmadığı kadar kolaylaştıran yeni bir dokunmatik deklanşör fonksiyonu da bulunuyor.

Fotoğraflarınızı görmek, paylaşmak hiç bu kadar kolay olmadı

NEX-5R, görüntülerin kolaylıkla paylaşılması, kaydedilmesi ve görüntülenmesi için Sony'nin entegre Wi-Fi yeteneklerine sahip ilk ? değiştirilebilir objektifli dijital fotoğraf makinelerini sunuyor. Fotoğraf ve görüntüler, kablosuz olarak PlayMemories Mobile uygulamasının çalıştığı herhangi bir akıllı telefon veya tablet bilgisayara aktarılabiliyor.

Okuyucu Yorumları