Yeni ürünleriyle CeBIT'teydiler!

ASUS, AVISION, DrayTek, PLANET ve ZyXEL, yeni ürünlerini CeBIT Bilişim Eurasia 2013'de gösterdiler!

Tayvanlı devler oradaydı

Tayvan üretimli ileri teknoloji firmaları en yeni ürünlerini, Dünya'nın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojisi (ICT) şirketlerinin bir araya geldiği CeBIT Bilişim Eurasia 2013'te tanıttı.

Tayvan Ticaret Merkezi'nin CeBIT Bilişim Eurasia 2013 kapsamında düzenlediği basın toplantısında ASUS, AVISION, DrayTek, PLANET Technology Corp. ve ZyXEL'in, AR-GE,kalite, tasarım ve pazarlama kriterleri ile Taiwan Excellence Ödülü almış en yeni ürünleri, hem tüketiciler hem de Türk şirketleri ile buluştu.

Bilgisayar, dokunmatik ekran ve anakartta Dünya'nın en büyük üreticisi olan Tayvan, ICT ürünlerinde dünya çapında bir inovasyon merkezine dönüşüyor. Daha önce orijinal ürün üreticisi/orijinal tasarım üreticisi (OEM/ODM) sektörlerinde odaklanan Tayvan, verimlilikle rekabet gücünü artırmanın ana itici gücü olan inovasyonu ekonomik politikalarında öncelikli strateji olarak konumlandırdı.

Tayvan Ticaret Merkezi-İstanbul tarafından organize edilen basın toplantısında, Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Direktörü Patty Yen ile Taipei Ekonomive Kültür Misyonu İktisadi Bölüm Sekreteri Hui-Ning Lee'nin açılış konuşmaları sonrasında, Asus Computer Inc. Ülke Ürün Müdürü Erkan Genç, Avision Genel Müdürü Thomas Wulle, DrayTek Corp. adına Simet Teknoloji Genel Müdürü Sinan Bedir, Planet Technology Corp. adına Nokta Elektronik ve Bilişim Sistemleri Satış Kanal Müdürü Nefise Tugay ve ZyXEL Communications Corp. Kıdemli Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Şamil Doğan en yeni teknolojiler ile geliştirilen ürünlerine ilişkin bilgiler ile birlikte firmaların hedeflerini de katılımcılar ile paylaştılar.

Tayvan Ticaret Merkezi-İstanbul Türkiye Direktörü Patty Yen, basın toplantısında yaptığı konuşmada TAITRA'nın 58 yurtdışı şubesinden biri olan Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofisi'nin 26 yıldır Türkiye ile Tayvan arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek ve bedelsiz iş hizmetleri sağlamak amacıyla hizmet ettiğini vurguladı. Yen, "Tayvan notebook bilgisayar, desktop bilgisayar, tablet, anakart, sunucu, LCD ekran ve dijital kamera gibi yedi ürün kategorisinde üretim cirosu olarak en yüksek global pazar payına sahip olan ileri teknolojinin üretildiği bir adadır. 2012 yılında Tayvan ICT sektörünün yıllık üretim cirosuna baktığımızda bir önceki yıla oranla yüzde 7.9 artarak yaklaşık 150.3 milyar dolara ulaştı." dedi.

Patty Yen sonrasında konuşma yapan Taipei Ekonomive Kültür Misyonu İktisadi Bölüm Sekreteri Hui-Ning Lee, Tayvan ve Türkiye arasında köklü ve verimli ekonomik ilişkilere değinerek, "Türkiye artık Tayvan'ın geniş bir yelpazede yer alan ürünleri için Orta Doğu'daki en önemli ticaret ortakları arasında yer alıyor. Yerel gümrük istatistiklerine göre Tayvan 2012 yılında Türkiye'ye 1,6 milyar dolardan fazla ihracat gerçekleştirdi. Türkiye'ye ihraç edilen en önemli ürün kategorileri ise sırasıyla makina ve elektronik. Ayrıca Tayvan Ekonomi Bakanlığı istatistiklerine göre Tayvan 2012 yılında Türkiye'de toplam4.6 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi. Yatırımların büyük bir kısmını ise bilgisayar, elektronik, otoelektronik, otomobil parçaları, tekstil ve metal üretimi gibi sektörleri oluşturuyor." dedi. Lee konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ticaret bağlarımızın yanı sıra Tayvan ve Türkiye artık seyahat gibi alanlarda da ilişkilerin geliştirilmesi için büyük çaba sarf ediyor. Türkiye bu yılın başlarında Tayvan için vize kolaylığı sağlayan 133. ülke oldu. Buna karşılık Tayvan hükümeti de Türk vatandaşlarına vize ayrıcalıkları tanıdı. Vize programının iki ülke arasında ilişkileri artırarak ticaret, turizm, akademi ve kültür alanlarında karşılıklı ilişkilerin gelişimine katkıda bulunması bekleniyor."

Yeni ürünler tüketici ile buluştu

Yeni ürünler tüketici ile buluştu

Yeni ürünler tüketici ile buluştu

Asus Computer Inc CeBIT Bilişim Eurasia 2013'de Windows 8 işletim sistemli, masaüstü bilgisayarın performansını tabletin esnek kullanımimkânları ile birleştiren dünyanın ilk All-in-One PC modeli 'Transformer AIO' ürününü tanıttı. Dünya çapında 12,500'den fazla çalışanıyla Tayvan'ın teknoloji önderi haline gelen bir firma olarak her yıl yeni ürünleri tüketiciler ile buluşturduklarını vurgulayan Asus Computer Inc. Ülke Ürün Müdürü Erkan Genç, anakart üreticisi olarak başladıkları üretim sürecinde bugün PC parçaları, aksesuarlar, notebook bilgisayarlar, tabletler, sunucular ve akıllı telefonlar gibi Bilgi Teknolojilerinin hemen hemen her alanında da ürünler geliştirmeye devam ettiklerini belirtti. Genç, bugün CeBIT Bilişim Eurasia2013'te tanıttıkları dünyanın ilk All-in-One PC modeli ile yine teknoloji dünyasında çığır açacaklarını söyledi.

Avision Genel Müdürü Thomas Wulle da, pazarda mevcut yoğun talebi karşılayabilmek üzere tarayıcı kapasitelerini genişleterek aylık 548,000 birime çıkardıklarını vefabrika sayılarını arttırma hedefinde olduklarını belirterek, "Bir bilgisayar ya da yazılım olmaksızın kullanıcıların tarama yapmasını sağlayan bir cep tarayıcı olan MiWand 2 Wi-Fi PRO ürününü geliştirdik. 1991 yılında kendi alanlarında uzman bir grup mühendis tarafından kurulan Avision bugün kaliteli, yüksek performanslı tarayıcı ve çok-işlevli ürünler için ana komponentler tasarlamakta, üretmekte ve pazarlamaktadır. Yenilikçi ürün tasarımı, stratejik ortaklıklar ve başarılı iş modelleri sayesinde Avision, tarayıcı endüstrisinin önde gelen tedarikçilerinden biri haline gelmiştir." dedi.

DrayTekCorp. adına basın toplantısına katılan Simet Teknoloji A.Ş. Genel Müdürü Sinan Bedir de, küçük ve orta ölçekli şirketlerde internet bağlantı hızını arttırarak verimlilik artışı sağlamayı hedefledikleri Vigor2860 VDSL2 Yüksek Entegrasyonlu Güvenlik Duvarı Yönlendiricisi'ni tanıttı. DrayTek'in, en son teknolojiye sahip bir işyeri ürünleri tasarımcısı ve yüksek kalite donanım üreticisi olarak küçük ofis/ev ofis (SOHO) ve küçük ila orta ölçekli işyeri (SMB) yapıları için en yeni ağ ve telekomünikasyon çözümleri üretmeye devam ettiklerini söyleyen Bedir konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün DrayTek çözümleri, kurum düzeyinde güvenlik duvarından göreve özel bant genişliği yönetimine; kapsamlı VPN imkanları ve üçlü oyun yönlendiricilerinden olası IP PNX çözümlerine kadar her alanda pazar trenlerini karşılayabilir ve müşteri beklentilerinin çok ötelerine geçebilir durumda yer almaktadır."

Planet Technology Corp. adına katılan Nokta Elektronik ve Bilişim Sistemleri Satış Kanal Müdürü Nefise Tugay herhangi bir coğrafi engele takılmadan güneş enerjisini kullanarak dış mekanda kablosuz erişim noktaları ve IP kameralar gibi yüksek güçte ağ cihazlarına güç sağlayan Planet Endüstri Tipi Güneş Enerjili PoE Anahtarı BSP-300'e ilişkin detaylı bilgi paylaştı. Günümüzde herhangi bir noktaya network erişimi sağlayabilme ihtiyacındaki artan talepler değerlendirildiğinde PLANET BSP-300 Endüstriyel Solar Power PoE Switch'in en ideal çözümü sunduğunu vurgulayan Tugay ürünün Sıfır Karbon Emisyon kaynağı olan güneş ışınlarından aldığı enerjiyi, PWM şarj kontroller ile solar panellerden akülere aktarılan enerjiyi şarj işlemi esnasında sabit tutarak aynı voltaj'ın üretilmesini mümkün kılma özelliğinde altını çizdi.

1989 yılında kurulan ZyXEL'in yenilikçi ve güvenilir internet çözümleri sağlayan dünya çapında bir şirket olarak devam ettiklerini belirterek konuşmasına başlayan ZyXEL Communications Corp. Kıdemli Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Şamil Doğan, CeBIT Bilişim Eurasia 2013'te tanıttıkları yüksek hızda VDSL2 erişimi, ileri düzeyde Kablosuz bağlantı ve QoS işlevi sağlayan, ev ve küçük ofis/ev ofis (SOHO) kullanıcılarını hedefleyen yüksek güçte üçlü oyun hizmeti sağlayan ağ geçidi VMG8924-B10A VDSL2/ADSL2+ AC Gigabit IAD ürününün ayrıntılarını katılımcılarla paylaştı.

YENİÜRÜNLER TÜKETİCİ İLE BULUŞTU

Asus Computer Inc CeBIT Bilişim Eurasia 2013'de Windows8 işletim sistemli, masaüstü bilgisayarın performansını tabletin esnek kullanımimkânları ile birleştiren dünyanın ilk All-in-One PC modeli 'Transformer AIO' ürününü tanıttı. Dünya çapında 12,500'den fazla çalışanıyla Tayvan'ın teknoloji önderi haline gelen bir firma olarak her yıl yeni ürünleri tüketiciler ile buluşturduklarını vurgulayan Asus Computer Inc. Ülke Ürün Müdürü Erkan Genç, anakart üreticisi olarak başladıkları üretim sürecinde bugün PC parçaları, aksesuarlar, notebook bilgisayarlar, tabletler, sunucular ve akıllı telefonlar gibi Bilgi Teknolojilerinin hemen hemen her alanında da ürünler geliştirmeye devam ettiklerini belirtti. Genç, bugün CeBIT Bilişim Eurasia2013'te tanıttıkları dünyanın ilk All-in-One PC modeli ile yine teknoloji dünyasında çığır açacaklarını söyledi.

Avision Genel Müdürü Thomas Wulle da, pazarda mevcut yoğun talebi karşılayabilmek üzere tarayıcı kapasitelerini genişleterek aylık 548,000 birime çıkardıklarını vefabrika sayılarını arttırma hedefinde olduklarını belirterek, "Bir bilgisayar ya da yazılım olmaksızın kullanıcıların tarama yapmasını sağlayan bir

cep tarayıcı olan MiWand 2 Wi-Fi PRO ürününü geliştirdik. 1991 yılında kendi alanlarında uzman bir grup mühendis tarafından kurulan Avision bugün kaliteli, yüksek performanslı tarayıcı ve çok-işlevli ürünler için ana komponentler tasarlamakta, üretmekte ve pazarlamaktadır. Yenilikçi ürün tasarımı, stratejik ortaklıklar ve başarılı iş modelleri sayesinde Avision, tarayıcı endüstrisinin önde gelen tedarikçilerinden biri haline gelmiştir." dedi.

DrayTekCorp. adına basın toplantısına katılan Simet Teknoloji A.Ş. Genel Müdürü Sinan Bedir de, küçük ve orta ölçekli şirketlerde internet bağlantı hızını arttırarak verimlilik artışı sağlamayı hedefledikleri Vigor2860 VDSL2 Yüksek Entegrasyonlu Güvenlik Duvarı Yönlendiricisi'ni tanıttı. DrayTek'in, en son teknolojiye sahip bir işyeri ürünleri tasarımcısı ve yüksek kalite donanım üreticisi olarak küçük ofis/ev ofis (SOHO) ve küçük ila orta ölçekli işyeri (SMB) yapıları için en yeni ağ ve telekomünikasyon çözümleri üretmeye devam ettiklerini söyleyen Bedir konuşmasını şöyle sürdürdü:"Bugün DrayTek çözümleri, kurum düzeyinde güvenlik duvarından göreve özel bant genişliği yönetimine; kapsamlı VPN imkanları ve üçlü oyun yönlendiricilerinden olası IP PNX çözümlerine kadar her alanda pazar trenlerini karşılayabilir ve müşteri beklentilerinin çok ötelerine geçebilir durumda yer almaktadır."

Planet Technology Corp. adına katılan Nokta Elektronik ve Bilişim Sistemleri Satış Kanal Müdürü Nefise Tugay herhangi bir coğrafi engele takılmadan güneş enerjisini kullanarak dış mekanda kablosuz erişim noktaları ve IP kameralar gibi yüksek güçte ağ cihazlarına güç sağlayan Planet Endüstri Tipi Güneş Enerjili PoE AnahtarıBSP-300'e ilişkin detaylı bilgi paylaştı. Günümüzde herhangi bir noktaya network erişimi sağlayabilme ihtiyacındaki artan talepler değerlendirildiğinde PLANET BSP-300 Endüstriyel Solar Power PoE Switch'in en ideal çözümü sunduğunu vurgulayan Tugay ürünün Sıfır Karbon Emisyon kaynağı olan güneş ışınlarından aldığı enerjiyi, PWM şarj kontroller ile solar panellerden akülere aktarılan enerjiyi şarj işlemi esnasında sabit tutarak aynı voltaj'ın üretilmesini mümkün kılma özelliğinde altını çizdi.

1989 yılında kurulan ZyXEL'in yenilikçi ve güvenilir internet çözümleri sağlayan dünya çapında bir şirket olarak devam ettiklerini belirterek konuşmasına başlayan ZyXEL Communications Corp. Kıdemli Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Şamil Doğan, CeBIT Bilişim Eurasia 2013'te tanıttıkları yüksek hızdaVDSL2 erişimi, ileri düzeyde Kablosuz bağlantı ve QoS işlevi sağlayan, ev ve küçük ofis/ev ofis (SOHO) kullanıcılarını hedefleyen yüksek güçte üçlü oyun hizmeti sağlayan ağ geçidi VMG8924-B10A VDSL2/ADSL2+ AC Gigabit IAD ürününün ayrıntılarını katılımcılarla paylaştı.

Okuyucu Yorumları