Yerleşik gizlilik anahtarına sahip ilk telefon: Murena 2 geliyor

Murena 2, gizlilik odaklı bir akıllı telefon olarak daha önce kimsenin yapmadığını yapıyor; gizlilik anahtarları ve açık kaynaklı yazılımı ile kişisel verilerinizi korumayı vadediyor.

Yerleşik gizlilik anahtarına sahip ilk telefon: Murena 2 geliyor

Akıllı telefon sahipleri için kullanıcı gizliliği ne kadar önemli? Murena 2 Kickstarter'ının fonlama süresi bitmeden toplamayı başardığı 163.640 dolara bakılırsa çok önemli.

Telefon satışa çıktığında 499 dolar olarak fiyatlandırılacak ve iki fiziksel gizlilik anahtarıyla donatılmış olacak. Bu da uzaktaki bilgisayar korsanlarının ve yerleşik uygulamaların faaliyetlerinizi gizlice gözetleyemeyeceği veya web'e bilgi aktaramayacağı anlamına geliyor. Murena, "Amacımız, gizlilik ortamındaki en yüksek gizlilik yanlısı akıllı telefonu sunabilmek" diyor.

Murena 2 telefonu ayrıca IP adresi gizleme ve uygulama izleyici engelleme gibi özellikler içeren gizlilik odaklı, açık kaynaklı /e/OS yazılımı ile birlikte geliyor. Resimler, videolar ve diğer dosyalar için özel bir çevrimiçi kasa olan Murena Cloud'a bağlı olan telefon, önümüzdeki yıllarda en önemli oyunculardan biri haline gelmeyi amaçlıyor.

Eğer satın almayı düşünüyorsanız, temel özellikler arasında 8GB RAM, 128GB yerleşik depolama alanı ve 2400 x 1080 çözünürlükte çalışan 6,43 inç OLED ekran yer alıyor. Arkada üç lensli 64MP + 13MP + 5MP kamera ve içerisinde bir MediaTek Helio P70 çip var.

Her zamanki Kickstarter uyarıları burada da geçerli, zira bu projelerin meyve vermesi garanti değil. Buna karşılık hem Android hem de iOS, hangi uygulamaların kamera ve mikrofona erişebileceğini kontrol etmenize ve bu bileşenlerin kullanımda olduğunu size bildiren göstergeler görüntülemenize izin veriyor, ancak daha önce fiziksel bir koruma anahtarı görmedik.