YouTube Music ve YouTube Premium, bir kilometre taşını daha geride bıraktı

Yapılan resmi duyuruya göre, YouTube Music ve YouTube Premium yeni bir kilometre taşını daha aşarak önemli bir kullanıcı sayısına ulaşmayı başardı.

YouTube Music ve YouTube Premium, bir kilometre taşını daha geride bıraktı

Google'ın ücretli YouTube abonelik hizmetleri yeni bir kilometre taşına daha ulaştı. Şirket, YouTube Music ve YouTube Premium'un dünya çapındaki toplam abonelik sayısının 100 ülkede 100 milyona ulaştığını açıkladı.

Ancak bu rakamda ufak bir ayrıntı var; zira 100 milyon rakamını duyuran blog yazısı, rakamın söz konusu hizmetlerin ücretsiz deneme sürümlerine kaydolan kişileri de kapsadığını belirtiyor. Duyuruda, her bir hizmet için kaç abonenin kaydolduğuna ilişkin ayrıntılara ise yer verilmedi.

YouTube'un müzikten sorumlu yöneticisi Lyor Cohen ayrı bir blog yazısında Müzik ve Premium hizmetlerinin sadece geçtiğimiz yıl 20 milyon kullanıcı artışı kaydettiğini belirtti.

YouTube Music şu anda 30 günlük ücretsiz deneme sonrası ayda 39,99⁠ TL'ye geliyor ve arka planda müzik çalma ve müzik videolarını izlemenin yanı sıra 100 milyon şarkıya reklamsız erişim sunuyor. YouTube Premium ise yine 30 günlük ücretsiz deneme ile aylık 57,99 TL. YouTube Premium, YouTube Music'in tüm özelliklerinin yanı sıra tüm YouTube videolarının, filmlerinin ve TV programlarının reklamsız olarak izlenmesine olanak tanıyor. Ayrıca çevrimdışı olarak izlemek için video indirmeye de izin veriyor.

Geçtiğimiz yıl, her iki hizmet de aboneler için bazı yenilikler getirdi. Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardaki YouTube Premium üyeleri artık videolar için normal 1080p videolardan daha yüksek bir bit hızında görüntü veren 1080p Premium ayarına erişebiliyor.

YouTube Music aboneleri ise yakın zamanda eklenen ve üretken bir yapay zeka modeli sayesinde oynatma listelerine özel görseller oluşturan deneysel bir özelliğe sahip oldu.