YouTube reklamları azalıyor, azalırken uzuyor

YouTube yakında kimsenin hoşlanmayacağı daha uzun reklamlar sunmaya başlayacak. Ancak iyi haber şu ki, şirket çok fazla reklam göstermeyeceği için daha az kesinti yaşayacaksınız.

YouTube reklamları azalıyor, azalırken uzuyor

Akıllı televizyonunuzda YouTube izliyorsanız, son zamanlarda reklamların daha uzun olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Bu her ne kadar can sıkıcı bir durum olsa da Youtube'dan kullanıcıları biraz olsun memnun edecek bir açıklama geldi. Yaptığı açıklama ile şirket, daha uzun reklamlara karşılık eskisinden daha az sıklıkta reklam görüleceğinin sözünü verdi.

YouTube, Eylül ayında daha uzun ancak daha seyrek reklam aralarını test etmeye başlamıştı. Şimdiyse bu uygulama tüm TV'lerde hayata geçiriliyor. Değişiklik ile beraber ekranınızın sağ alt köşesinde artık tüm reklam aralarının bitmesine ne kadar kaldığını veya ne zaman atlayabileceğinizi gösteren güncellenmiş bir geri sayım sayacı göreceksiniz.

YouTube daha önce ekranınızın sol üst köşesinde her bir reklam için geri sayım sayacıyla birlikte reklam arasına kaç reklamın dahil olduğunu gösteriyordu. Yeni reklam sıklığıyla birlikte YouTube, Shorts'taki reklamları TV'lere taşıyor. Tıpkı mobil cihazlarda ve web'de olduğu gibi, artık Shorts videoları arasında kumandanızı kullanarak atlayabileceğiniz reklamlar göreceksiniz.

YouTube bu yıl reklamlara ve insanların reklamları izlemesine önemli ölçüde odaklandı. Zira şirket, TV uygulamasına atlanamayan 30 saniyelik reklamlar ekledi ve hatta reklam engelleyicilere kısıtlamalar getirecek kadar ileri gitti. Çoğumuzun televizyonları terk etme sebebi olan bu reklam sorunu ilerleyen zamanlarda nasıl bir hal alacak hep birlikte göreceğiz. Ama reklamlarla boğuşmak istemeyenler, her zaman için YouTube Premium üyesi olabilir...