YouTube Shorts için yepyeni bir dönem başlıyor

YouTube, "Üyelere özel Shorts" özelliği ile içerik üreticilerine, ücretli abonelerine videolar ve daha pek çok özellik sunma imkanı getirdi.

YouTube Shorts için yepyeni bir dönem başlıyor

YouTube, Shorts'un yalnızca üyelere özel yeni bir sürümünü kullanıma sundu. Buna göre artık içerik oluşturucular, ücretli abonelerine özel Shorts videoları paylaşabilecek. Yeni özellik ayrıca, ücretli abonelere özel emojiler, rozetler, canlı yayınlar gibi daha pek çok ek içeriğe erişim sağlıyor.

YouTube'un Members Only Shorts adındaki bu yeni özelliği, izleyicileri ücretli üyelik için kaydolmaya ikna edebilir. YouTube, içerik oluşturucuların bu yeni seçeneği özel bir duyuru, ürün indirimi veya sınırlı süreli bir fırsatı paylaşırken kullanabileceğini belirtiyor. İçerik oluşturucular, özelliği soru-cevaplar, sahne arkası görüntüleri veya gelecek içeriklerin klipleri için de kullanabilecek. Youtube'un bu hamlesi, TikTok'un kısa süre önce yeni abonelik özelliğini daha fazla içerik oluşturucuya açmasının hemen ardından gerçekleşti.

İçerik oluşturucular bir Shorts yükledikten sonra, "görünürlük" bölümünün altındaki yeni "sadece aboneler" seçeneğini seçerek videoyu yalnızca abonelerine sunmayı tercih edebilecek. İçerik oluşturucular ayrıca daha önce paylaşılmış bir Shorts'u da abonelere özel olarak ayarlayabilecek.

Aboneler, özel kısa videoları Shorts sekmesinde, Abonelikler akışında ve içerik oluşturucunun kanalında görebilecekler. Özel içerik, yalnızca ödeme yapan aboneler tarafından kullanılabileceğini gösteren bir yıldız simgesiyle gösterilecek.

Öte yandan YouTube, Perşembe günü Shorts'un günlük ortalama 70 milyardan fazla görüntülendiğini ve YouTube'un İş Ortağı Programındaki kanalların yüzde 25'inden fazlasının Shorts'ta gelir paylaşımı yoluyla videolarından para kazandığını duyurdu.