YouTube, "hesap taklitçileri" için sert önlemler alacağını resmi olarak ilan etti

YouTube, başkalarının hesaplarını taklit ederek insanları kandırmaya çalışan "taklitçi hesaplara" göz açtırmayacak yeni politikasını duyurdu.

YouTube'dan, "hesap taklitçileri" için sert önlemler geliyor

YouTube, platformdaki popüler içerik oluşturucuları ve kanalları taklit etmeye çalışan hesapların işini zorlaştırmak için kimlik taklidi politikasını güncelledi. Video paylaşım platformu artık hayran hesaplarının, kutlamaya çalıştıkları kanal veya kişiyle ilişkili olmadıklarını açıkça beyan etmelerini talep ediyor.

9to5Google tarafından tespit edilen bir gönderide şirket, “Bir hayran kanalı işletiyorsanız, kanal adınızda buna açıkça belirtmelisiniz ve kanalınızın orijinal içerik üreticisini, sanatçıyı veya varlığı temsil etmediğini ortaya koymalısınız” diyor.

21 Ağustos’ta yürürlüğe girecek yeni politikaya göre YouTube, birisinin farklı birinin kimliğine bürünme kapsamına giren içerik yayınlaması durumunda işlem başlatacak. Başka bir kanalın profilini, arka planını veya genel görünümünü “başka birinin kanalı gibi görünecek şekilde” taklit etmeye çalışan ve “içeriklerini yeniden yükleyen” kanallar veya hesaplar sonlandırılacak.

Bu tip kanallar, kanal adına alt çizgi veya nokta eklemek ya da O harfini sıfırla değiştirmek gibi farklılaştırıcılar kullanılabiliyor.

Güncelleme, açıklamalarında hayran hesabı olduğunu iddia eden ancak “kanal adında çok açık bir şekilde bahsetmeyen veya başka birinin kanalı gibi davranan veya içeriğini yeniden yükleyen” kanallar için de geçerli olacak. YouTube, yeni yönergelerin insanların takip ettikleri kanallar tarafından yanlış yönlendirilme veya içerik oluşturucuların adlarının ve popülerliklerinin kötü amaçlarla kullanılma ihtimalini azaltacağını umuyor.

Google’a ait şirket, bu ayın başlarında içerik oluşturucuların ortak programına katılmasını ve kanallarından para kazanmasını kolaylaştırdı. Ayrıca önümüzdeki günlerde, YouTube’un 2017’de Snapchat ve Instagram’ın rekabetiyle karşı karşıya kaldığı kısa video formatı YouTube Stories’i sonlandıracak.