YouTube, yapay zeka tarafından oluşturulan 'gerçekçi' videolar için yeni kurallar belirledi

YouTube'a yapay zeka tarafından üretilmiş videolar yükleyeceksiniz artık bu konuda açıklama yapmak ve görüntülerin gerçek olmadığını vurgulamak zorundasınız.

YouTube'dan yapay zeka için yeni zorunluluk

Yapay zeka tarafından üretilmiş gerçekçi videolar, herkesin aklında soru işaretleri oluşturuyor. Yapay zeka teknolojisi geliştikçe, gerçeği yapaydan ayırt etmek de zorlaşıyor. Elbette bunun sonucu olarak, toplumda endişe yükseliyor.

YouTube, yeni duyurduğu kurallarla, yapay zeka tarafından üretilmiş "gerçekçi" videolarda, "yapay zeka" uyarısının yapılmasını zorunlu koşuyor. Buna görüntüler ve sesler de dahil.

Platform bugünden itibaren, "yapay zeka tarafından yapılmış olanlar da dahil olmak üzere -değiştirilmiş- veya sentetik medya ile yapılmış" gerçekçi görünümlü bir video yükleyen herkesin şeffaflık adına bunu etiketlemesi zorunluluğunu getirdi. YouTube gerçekçi içeriği, bir izleyicinin gerçek bir kişi, olay veya yerle "kolayca karıştırabileceği" herhangi bir şey olarak tanımlıyor.

Bir içerik oluşturucu, bir videoyu seslendirmek için gerçek bir kişinin sesinin sentetik bir versiyonunu kullanırsa veya birinin yüzünü başka bir kişinin yüzüyle değiştirirse, bir etiket eklemesi zorunlu olacak. Ayrıca, gerçek bir olay veya yerin görüntülerini, mesela Photoshop uygulamasıyla değiştirenler de bu etiketi kullanmak zorunda.

Bu yeni kuralla beraber, YouTube'daki pek çok içeriğin, yapay zeka tarafından oluşturulduğunu veya içerik üreticisi tarafından manipüle edildiğini görebileceğiz. Ancak YouTube yeni kuralın ciddiye alınmasını sağlamak için, bu etiketlemeyi yapmayan çok sayıda kanala da muhtemelen ağır cezalar vererek bir ibret şovu yapacak.