YouTube'dan etkileşimli 360 derece video!

360 derece izlemekle kalmayacağınız, hikayeyi kendiniz yazacağınız özel video YouTube'da yayında!

YouTube'da özel bir video!

Google, Spotlight Stories uygulamasıyla sunduğu 360 derecelik etkileşimli videoları YouTube'a taşıyor. "Special Delivery" adlı yılbaşı temalı filmin akışını belirleyen siz olabilirsiniz.

İlk olarak Motorola tarafından geliştirilen, 2013'in sonlarında kullanıma sunulan "hikaye anlatımı platformu" Spotlight Stories, Motorola telefonları için 360 derecelik videolar sunuyordu. Uygulama daha sonra Android ve iOS'a da genişletilmişti. Uygulama, telefonunuzdaki sensörleri kullanarak hikayeye dahil olmanıza ve istediğiniz karakterleri takip etmenize izin vermekteydi. Yani sadece etrafınıza bakabildiğiniz diğer 360 derecelik videolardan fazlasını sunuyordu.

Şimdi YouTube uygulamasında

Google'ın yeni duyurusu ise Spotlight Stories videolarından biri olan Special Delivery'nin YouTube'a taşındığı anlamına geliyor. Firma, bu videoyu YouTube'da açtığınızda, aynı Spotlight Stories uygulamasında olduğu gibi telefonunuzun sensörlerinden faydalanılacağını, bu sayede "hikaye içerisindeki mini-hikayelerin kilidini açabileceğinizi" söylüyor.

"Kendi maceranızı belirleyebildiğiniz" hikaye içerisinde "10 alt konu, bitişi üç farklı yoldan izleyebilme ve hikayeyi yönlendirebileceğiniz 60'ın üzerinde an" bulunuyor.

Filmin tek dezavantajı, sadece şu telefonlarla çalışması: Nexus 5 ve 6; birinci ve ikinci nesil Moto X ve Moto G; Droid Ultra, Turbo ve Maxx; Samsung Galaxy S5, Note 3, Note 4, Edge ve Tab S2; LG G2 and LG G3; Sony Xperia, Xperia Z2, Z3 ve Z3 Compact; HTC One M7 ve M8. 360 derecelik film, web üzerinden ve hatta Google Cardboard yoluyla da izlenebiliyor.

Okuyucu Yorumları