Google, Youtube Premium abonelerine yeni bir deneysel özellik daha sunmaya başladı

Youtube, henüz test aşamasında olan yeni bir özelliğini duyurdu. Eğer siz de bir Premium abonesiyseniz, bu yeni özelliği hemen deneyebilirsiniz.

Youtube Premium abonelerine yeni bir deneysel özellik daha

YouTube'da denenecek yeni şeyler arıyorsanız, şirket video oynatma hızını artırmanın kolay bir yolunu test ediyor. En son test edilen özellik, oynatıcının herhangi bir yerine uzun basmanızın ardından videoyu 2 kat hızda oynatmaya başlaması

Eğer Premium üyeyseniz, 13 Ağustos'a kadar kullanılabilecek olan özelliği deneyebilirsiniz. Bu özelliği YouTube uygulamasının sağ üst köşesindeki profil resminize dokunarak etkinleştirebilirsiniz.

Bu özellik Android ve iOS cihazların yanı sıra fare veya trackpad kullanarak tıklayıp basılı tutabileceğiniz web tarayıcınızda da çalışıyor. Bu özelliği henüz hesabınızda göremiyorsanız veya premium aboneliğiniz yoksa, mevcut yolları kullanarak videoları daha yüksek hızda oynatmak hala mümkün. Video oynatıcıdaki dişli simgesine dokunabilir ve istediğiniz oynatma hızını seçebilirsiniz.

Bu özelliği 5 Ağustos'a kadar YouTube uygulamasında etkinleştirebilirsiniz, ancak aynı anda yalnızca bir tane test özelliğini deneyebileceğinizi unutmayın. YouTube'un özellik denemeleri, kullanıcıların özelliklere tepkisini ölçmek ve iyileştirme için geri bildirim almak amacıyla gerçekleştirdiği testlerdir.

Kullanıcılar ayrıca Stable Volume adlı başka bir YouTube özelliğinin de kademeli olarak cihazlara sunulduğunu fark etti. Özelliğin tam olarak ne amaçla kullanılacağı henüz bilinmemekle birlikte, Stable Volume'un YouTube videolarında ses seviyesini aynı tutmak için tasarlandığı tahmin ediliyor.