Yüzde 52'lik fiyasko: ChatGPT, programlamada sınıfta kaldı

Pek çok yazılımcı kod yazarken ChatGPT'ye danışmayı tercih ediyor olabilir. Ama ChatGPT'nin kod yazmak konusunda pek de başarılı olmadığı ortaya çıktı.

Yüzde 52'lik fiyasko: ChatGPT, programlamada sınıfta kaldı

Copilot, Gemini ve ChatGPT gibi üretken yapay zeka araçlarını kullanmanın en büyük avantajlarından biri, kodlama konusunda hızlı cevaplar almak. Bu yüzden yazılımcılar bu yapay zeka işini fazlasıyla seviyorlar.

Ancak yakın tarihli bir rapor, ChatGPT'nin programlama sorularına birçok yanlış yanıt sunduğunu iddia ediyor. Mayıs ayının başlarında düzenlenen Bilgisayar - İnsan Etkileşimi Konferansı sırasında sunulan bir rapora göre, Purdue Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi, yanıtlanması için ChatGPT'ye gönderilen 517 yazılım sorusunun cevabını kontrol etti. Ancak sonuçlar çok iç açıcı değildi.

Purdue Üniversitesi ekibi, ChatGT'nin bu programlama sorularına yüzde 52 oranında yanlış yanıtlar verdiğini tespit etti.

Yazılımcılar yapay zekaya güveniyor ama...

Daha kötüsü, yazılımcılar arasında yapılan sorgulamaya göre, %35'inin yapay zekadan gelen kodlara güvendiklerini ortaya koyuyor. Hatta yazılımcıların %39'u, yapay zekanın yaptığı hataları tespit edemiyor.

Bu araştırma yapay zekanın henüz insanların yerini almaya hazır olmadığını gösteriyor. Ama içiniz rahat etmesin, zira yapay zekanın ilerleme hızını düşünecek olursak, bu hataların ortadan kalkması ve yapay zekanın mükemmel bir yazılımcı olması çok uzun sürmeyebilir.