ZyXEL'den iki yeni ağ ürünü!

ZyXEL, yeni çift bantlı router'ını ve tümleşik hotspot ürününü ortaya çıkardı! İşte özellikleri...

ZyXEL'den iki müthiş ürün!

ZyXEL, 802.11ac çift bant teknolojisi ile üretilen NBG6716 Eşzamanlı Dual bant Kablosuz AC1750 Medya Router NBG6716'yı pazara sundu. NBG6716, özellikle yüksek çözünürlükte video ve diğer dijital multimedya içeriklerde, kablosuz veri iletiminin daha yüksek hızlara ulaşmasını ve daha verimli hale gelmesini sağlıyor.

Günümüzde multimedya uygulamaları ile eskiye oranla daha yüksek boyutlu içerikler transfer edebiliyoruz. Bu durum, notebook, tablet ve akıllı telefon gibi mobil cihaz kullanıcılarını doğrudan etkiliyor. İş ve özel hayatlarında yüksek boyutlu dosya transferi gerçekleştirmek için kullanıcılar, iyi bir bağlantı hızına ve kesintisizliğe gereksinim duyuyorlar.

Çift bantta yüksek hız, sıfır parazit

NBG6716 eş zamanlı olarak 2.4GHz ve 5 GHz bantlarda paket gönderileri gerçekleştirebiliyor ve en iyi Wi-Fi performansı için daha az yoğun olan 5 GHz frekans bandı HD uygulamaları için büyük kolaylık sağlıyor, bu sayede 2.4 GHZ frekans bandının yoğun olarak kullanıldığı ortamlarda oluşan enterferansın neden olduğu kablosuz performans düşüklüğünün önüne geçerek daha az kullanılan 5 GHZ frekans bandında hızlı ve stabil bir kablosuz erişim olanağı sağlanabiliyor.

Kablosuz bağlantı kalitesi garanti

Kablosuz bağlantı kalitesi garanti

Kablosuz bağlantı kalitesi garanti

Aile üyeleri genellikle eş zamanlı olarak farklı mobil cihazları kullanıyor. ZyXEL tarafından piyasaya sunulan bu yeni ürün QoS (Hizmet Kalitesi) özelliği, görüntülü arama, interaktif görüntü, ses akışı ve online oyunlar gibi geniş bant gerektiren uygulamalarda, bant genişliği verim oranını ve yüksek kablosuz bağlantı kalitesini garanti ediyor. Öte yandan ağ güvenliği, siber ortamda büyük bir endişe haline geliyor. NBG6716, bu konuda da kullanıcılara büyük kolaylık ve güven sağlıyor. Kolay kurulan ürün, WPS butonuna sadece bir kere basılması ile saniyeler içerisinde kablosuz ağ güvenliğini aktif hale getiriyor.

Programlanabilir güç tasarruf modu

Çevreci ürünler geliştiren ZyXEL, NBG6716 ile yine bu geleneğin dışına çıkmıyor. Programlanabilir güç tasarruf modu, kullanıcıların mevcut kullanım yapılarına uygun olarak kullanım sürelerini programlamalarına olanak veriyor. Elektrik tüketimini azaltmak için bağlantı etkin değilken kablosuz bağlantının gücü otomatik olarak kesiliyor. Bununla beraber, kablosuz çıkış yönetimi özelliği, ev kullanıcılarının hem gereksiz güç kullanımını hem de buna bağlı masrafları azaltacak şekilde kablosuz kapsama alanına karar vermelerine olanak veriyor.

NWD6605 802.11 AC USB adaptörü

NWD 6605 802.11 AC USB adaptörü de 802.11ac standardının sunduğu kablosuz erişim hızlarını Notebook, PC ve diğer USB ara yüzüne sahip ağ ürünlerinin kullanımına sunuyor. Bu hafif ve küçük cihaz, kullanıcılara büyük kolaylık sunuyor. Yüksek boyutlu dosyaların kablosuz olarak aktarımı, görüntü ses akışı, ağ tarayıcısı ile diğer eğlence ve iletişim uygulamalarından gecikme olmadan en iyi şekilde yararlanılmasını sağlayan ürün, 802.11a/b/g/n kablosuz ağ protokolü ile de uyumlu.

HD görüntü aktarımı, online oyunlar ve geniş hacimli dosya paylaşımları için ideal

NWD6605, 2.4 GHz kanalında 300 ya da 5 GHz kanalda 867 Mbps'ye kadar veri aktarım hızı iletiyor. Daha geniş kapsama alanı ve daha iyi kablosuz performans sağlamasına yardımcı olan iki antene sahip ürün, HD görüntü aktarımı, online oyunlar, çoklu dosya indirme ve eş zamanlı, yüksek boyutlu dosya paylaşımları için ideal özellikleri bünyesinde barındırıyor. NWD6605, USB 3.0 ara yüzünden de yararlanıyor. USB 3.0 ara yüzü saniyede 5 Gigabit veri aktarım hızıyla USB 2.0'dan 10 kat daha hızlı.

Kompakt ve şık tasarım, hafif ve kolay taşınabilme özelliği

NWD6605, kompakt, şık ve hafif tasarımı sayesinde sık seyahat edenler ve tatile çıkanlar ile öğrenciler ve mobil çalışanlar için mükemmel bir taşınabilirlik özelliği sunuyor. WPS tuşu ise tek bir dokunuşla bağlantının hızlı ve kolay bir şekilde güvenli hale getirilmesini sağlıyor.

ZyXEL'den yeni hotspot ürünü!

ZyXEL'den yeni hotspot ürünü!

ZyXEL'den yeni Dual Radio-Dual Bant Özelliğine Sahip Tümleşik Erişim Ağ Geçidi Hotspot Ürünü

Telekom servis sağlayıcıları, küçük ve orta ölçekli işletmeler ile ev kullanıcıları gibi çok geniş bir yelpazedeki müşteriler için yenilikçi çözümleri sunan ZyXEL, Tümleşik Erişim Ağ Geçidi hotspot ürününü UAG4100'ı piyasaya sundu. Ürün, kendi sınıfında en iyi servisleri sunmasıyla dikkat çekiyor.

Küresel çapta 8.000'in üzerinde otel, kablosuz internet erişim noktası çözümlerinde ZyXEL'i tercih etmiş bulunuyor. En yeni teknolojiye sahip bu ürünler, sağladığı fiyat- performans avantajının yanı sıra, firmaların iş akışlarını da kolaylaştırıyor. Böylece verimlilik artışı kaçınılmaz oluyor.

Çift Radio ve Çift Bant frekansı ile iki kata kadar kullanıcıyı destekler

Günümüzde kullanıcılar, istedikleri yerde ve istedikleri anda internete erişmek istiyorlar ve bunun için birden çok mobil cihazı sürekli yanında taşımak zorunda kalıyorlar. Buna karşın turizm ve otelcilik sektöründe hali hazırda kullanılan teknoloji altyapısı, genellikle bu eğilimi yakalayamıyor ve internet erişiminde yaşanan kesintiler, müşteri şikâyetlerinin artmasına yol açıyor. ZyXEL'in UAG4100 çözümü, 2.4 ve 5 GHZ olmak üzere çift bant ve çift radio özelliğine sahip olduğu için, mevcut Wi-Fi ağ geçitlerine kıyasla iki kata kadar daha fazla kullanıcıyı destekleyebiliyor ve daha iyi bir internet tecrübesi sağlıyor.

İnternet bağlantı kalitesi güvence altında

UAG4100'de bulunan çift radio desteği ve dual bant teknolojisi, 2.4 GHZ bandı dolduğunda, otomatik olarak 5 GHz bandına geçiş yapıp trafik akışını düzenliyor. Böylece bant genişliği yetersizliğinden kaynaklanan kararsız veri aktarımı engellenmiş oluyor. Ürün, 200 kullanıcıyı destekliyor. İlave lisans ile 300 adet kablolu veya kablosuz kullanıcı, eş zamanlı internete bağlanabilirken, her bir hesap için bant genişliği önceliği atanabiliyor. İnternet bağlantı kalitesini güvence altına alan ürün, bant genişliği istismarını da engelleyecek şekilde üretildi. Böylelikle kullanıcıların internet gezinti deneyimleri ve müşteri memnuniyetleri en üst seviyede tutulabiliyor.

Online trafik kayıtları düzenli şekilde tutuluyor

Avrupa Birliği Veri Saklama Direktifi (2006/24/EC) ve 5651 Sayılı Kanunu, kamuda ve özel sektörde internet erişimi sağlayan kurumların online trafik kayıtlarını belirli formatlarda ve belirli sürelerde tutmalarını zorunlu hale getirdi. Turizm ve eğlence sektöründe faaliyet gösteren firmaların da veri saklama konusundaki düzenlemelere uymaları gerekiyor. Bu gereksinimi karşılayacak özellikte ekipmana sahip olmayan firmalar için yasal prosedürlere uymaya çalışmak, ciddi bir iş yüküne neden olabiliyor. UAG4100 Tümleşik Erişim Ağ Geçidi ürünü, kullanıcı hesap bilgisi, MAC adresleri, kaynak ve hedef IP bilgisi gibi verileri kayıt altına alıyor. Bu kolaylık, işletmelerin yasal yükümlülüklerini yerine getirmelerini ve istenildiği takdirde ilgili kurumlara bu verileri iletebilmelerini sağlıyor.

Şifre kaybetme derdine son!

Şifre kaybetme derdine son!

Şifre kaybetme derdine son!

ZyXEL UAG4100 Hotspot ürünü, gömülü faturalandırma (internet kullanımını bilgilendirme amaçlı, mali değeri olmayan) işlevine de sahip. İşletmeler, bu fonksiyon sayesinde müşterilerine en uygun erişim ayrıcalıklarını sunabiliyor. Faturalandırma işlevleri; Web sitesi doğrulama, kullanıcı giriş onayı ve RADIUS sunucu doğrulaması özelliklerini içeriyor. ZyXEL UAG4100, bu özelliklerle birlikte, kullanıcı girişi için gerekli verilerin mobil cihazlara gönderilmesini sağlayan SMS desteğine de sahip. Kullanıcılar, şifrelerini kaybetme derdi olmadan mobil cihazlarına kaydedebiliyor.

Turizm ve eğlence sektörü için iyi çözüm!

Büyük mekânlarda stabil bir internet erişimi sağlayabilmek için birden çok erişim noktası konuşlandırmak gerekiyor. Rutin operasyonları aksatmadan bu konuşlandırmaları yapabilmek, işletme sahipleri için ciddi bir endişe konusu. Ürün, entegre WLAN kontrolörü sayesinde, ön yapılandırma gereksinimi olmadan, erişim noktası konuşlandırması yapmayı mümkün hale getiriyor. ZyXEL UAG4100, erişim noktaları ile bağlantı sağladığında, mevcut yapılandırma ve ayarlar, anında tüm erişim noktalarına uygulanabiliyor. Böylece hem erişim noktası yönetimi (AP Controller) hem de Wi-Fi takibi merkezi olarak UAG4100 üzerinden yapılarak Wi-Fi kurulumundan kaynaklanan karışıklıkların önüne geçilebiliyor. WLAN Controller özelliğine de sahip UAG4100, mevcut 8 Erişim Noktasıyla birlikte (Access Point), AP sayısı yükseltme lisansı sayesinde 16 Erişim Noktasını yönetebiliyor. Piyasaya sürülen UAG4100 Tümleşik Erişim Ağ Geçidi ürünü, turizm ve eğlence sektöründeki işletmecilerinin yeni internet ağı kurmalarını, kullanıcıların işlemlerini verimli bir biçimde yönetmelerini ve müşterilerine kesintisiz servis verebilmelerini mümkün kılıyor.

Okuyucu Yorumları