Acer Aspire VX 15 İncelemesi

Laptop platformunda oyunculara GTX 1050 ile gelen Acer Aspire VX 15'e yakından bakıyoruz.

CHIP Online Notu 80
  • İyi Full HD oyun deneyimi
  • Hoparlörler
  • Genişletilebilir bellek ve hafıza
  • Klavye
  • USB Type-C portu mevcut
  • Isı yönetimi
  • Ekran
  • Ortalama pil ömrü

Oyuncular için dizüstü bilgisayar kategorisinde çok sayıda model bulunuyor. Bunlar arasına katılan Acer'ın Aspire VX 15 de teknik altyapısı ve uygun fiyatlı farklı konfigürasyon seçenekleriyle dikkat çeken bir model oluyor. Tasarımıyla da bu kategori için kompakt diyebileceğimiz modellerden olmayı başaran Aspire VX 15, oyuncular için ilgi çekici olmaya aday görselliğiyle beğenilecek gibi görünüyor.

Oyuncu dizüstü bilgisayarları arasında geniş ekranda oyun oynamak isteyenler daha çok 17 inçlik modellere yönelirken, onlara nispeten biraz daha taşınabilir bir model arayanlar tercihlerini 15.6 inçlik modellerden yana yapıyorlar. Elimizdeki Aspire VX 15 de 15.6 inç boyutlu modeller arasında yer alıyor.

Tasarım

Tasarım

Ekran kenar kesimiyle, agresif bir görünüm kazandırılmaya çalışılan Aspire VX 15, bu kategoride çok sık gördüğümüz kırmızı ve siyah renk kombinasyonuyla karşımıza çıkıyor. Sırt bölgesinde, ekranın altında, touchpad çerçevesinde ve klavyede bulunan WASD tuşlarında kırmızı renge yer veren bilgisayar, 28 mm kalınlığında ve 2.5 kilogram ağırlığında bir dizüstü bilgisayar oluyor.

Cihazın klavyesinde WASD tuşlarının renklendirilmiş olması oyuncular için önemli. Ayrıca klavyede LED arka aydınlatmalara da yer verilmiş. Yine klavyede numerik tuş takımı da kullanılmış. BU her ne kadar klavye alanını daraltsa da, kısa bir zaman içinde alışıyorsunuz. Tuşların boşluk ve büyüklükleri ideal seviyede.

Aspire VX 15'in havalandırma mazgalları arka tarafta yer alıyor. Bazı modellerde buna sağ kenarda rastlıyoruz. Havalandırma ızgaralarının arka tarafta olması daha mantıklı elbette. Çift fan sistemini kullanan laptop, hızlı ısı yönetimini başarılı şekilde kotarıyor. Aspire VX 15 için ısı ve fan gürültüsü adına bir puan vermemiz gerekirse, 10 üzerinden 8 puan verebiliriz.

Aspire VX 15'in ekranına dönecek olursak, Full HD çözünürlüğünde IPS bir panelden oluştuğunu söyleyebiliriz. 15.6 inç büyüklüğündeki ekran, parlaklık olarak ise pek tatmin edici değil; bunu söylemek lazım. Öte yandan görüş açısı da düşük. Ondan daha iyi ekranlı modeller gördük, bu anlamda Aspire VX 15'in ekranı bizden geçer not alamadı ne yazık ki.

Teknik kadro ve performans

Teknik kadro ve performans

Aspire VX 15, farklı konfigürasyon modellerine sahip. Bizim elimizde Core i7 işlemciyle bulunan laptop, ayrıca Core i5 işlemci seçeneğiyle de tercih edilebiliyor. Ayrıca bellek ve depolama alanı noktasında da kolay bir şekilde güncelleme yapabiliyorsunuz.

Elimizde Intel Core i7 7700HQ işlemciyle bulunan laptop, 4 çekirdekli işlemcisiyle taban noktada 2.80 GHz frekansta çalışıyor. 16 GB DDR4 bellek kapasitesinde olan Aspire VX 15, 32 GB'a kadar bellek arttırabilmenize olanak tanıyor.

SSD ve HDD olarak iki tip depolama alanı da sunan laptop, 256 GB kapasitesinde SSD'ye 1 TB kapasitesinde HDD ile eşlik etmiş. Böylece hem performans hem geniş kapasite isteyenleri memnun bırakacaktır.

Grafik noktasında da üzerinde NVIDIA'nın 10 serisinden GTX 1050 bulunduran laptop, ayrıca dahili grafik işlemci olarak da Intel HD Graphics 630 bulunduruyor. GTX 1050, bilindiği gibi 10 serisinin giriş seviyesi. Biz Aspire VX 15'i kullandığımız süre içinde Bioshock Infinity ve Deus Ex oyunlarını oynama fırsatı bulduk. Bu oyunlarda üst düzey grafik ayarlarında geçer not alan laptop, elbette daha iyi performans almak isteyenleri GTX 1060'lı modellere yönlendiriyor.

Aspire VX 15'in Bioshock Infinity'den aldığı kare değeri 81 FPS olurken, Deux Ex'te 34 FPS'lerde dolaşıyor. Bu anlamda laptop'ın GTX 1050 ile uygun ölçüde bir performans sağladığını söyleyebiliriz.

Bu bölümü kapatmadan özellikle multiplayer oyunları tercih edenler için önemli olan bir noktayı da aydınlatalım: Aspire VX 15, 802.11ac bağlantı standardını destekleyen bir model. MU-MIMO desteği gösteren laptop, böylece kablosuz bağlantı noktasında gereken desteği sağlıyor. Ayrıca kablolu bağlantı kullananlar için de, Gigabit Ethernet portu bulundurduğunu söyleyelim.

Öte yandan Aspire VX 15, üzerindeki hoparlörlerle de gayet başarılı bir iş çıkartıyor. Dolby Audio Premium ve Acer TrueHarmony ile ses konusunda bu dizüstü bilgisayarı seveceksiniz diye düşünüyoruz.

Performans sonuçlarını hemen yukarıdaki videomuzda bulabilirsiniz.

Özetle

Aspire VX 15, yeni nesil Core i7 işlemci, 16 GB RAM kapasitesi, SSD ve HDD'yi bir arada kullanması ve GTX 1050 desteği ile dengeli bir model oluyor. Elbette daha iyi bir grafik deneyimi isteyenler GTX 1060'lı modellere yönelebilir. Ancak kendi içinde dizüstü bilgisayar iyi bir çizgi yakalıyor. Fakat keşke buna ekran da dahil olsaymış. Aspire VX 15'in ekranı, az önce de söylediğimiz gibi parlaklık noktasında pek tatmin edici bulmadık.

Oyun performansına tekrar dönecek olursak, Aspire VX 15'in Full HD çözünürlükte uygun bir performans gösterdiğini ve bununla oyuncuları memnun edeceğini söyleyebiliriz.

Aspire VX 15'in fiyatı ise 5499 TL olarak belirtilmiş durumda.

Kimler Almalı

Aspire VX 15, Full HD çözünürlüğünde son dönemin popüler oyunlarını oyun oynamak isteyenleri kendinden memnun bırakacaktır.

Alternatifleri

Aspire VX 15'e alternatif olarak Dell Inspiron 7567 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer Aspire VX 15
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
80
USB Type-C Var
802.11ac Var
Gigabit LAN Var
Genel
İşletim SistemiWindows 10 Home
İşlemciIntel Core i7-7700HQ
İşlemci Hızı2.80 GHz
Çekirdek Sayısı4
Ekran ve Grafik
Ekran15.6 inç
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNVIDIA GeForce GTX 1050
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)16 GB
SSD256 GB
HDD1000 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 3.02
USB 2.01
HDMIVar
VGAYok
BluetoothVar
Kart OkuyucuVar
Boyutlar389 x 265 x 28 mm
Ağırlık2.5 kg
Pil Ömrü006:00 saat
Okuyucu Yorumları