Acer Nitro 5 İnceleme

Acer Nitro 5'i inceledik. AMD ekran kartlı dizüstü bilgisayar arayanlar için özel modellerden...

Acer Nitro 5 İnceleme
CHIP Online Notu 83
  • Başarılı soğutma performansı
  • Kaliteli işçilik
  • Fiyatıyla rekabetçi
  • SSD + HDD donanımı
  • Yeni oyunları üst detaylarda oynamak isteyenler için uygun değil
  • RGB klavye yok, kırmızı renk göz yorabiliyor

Acer Nitro 5 incelemesi ile karşınızdayız. Acer'ın giriş ve orta seviye performans beklentileri olan oyuncuları hedeflediği Nitro serisi daha önce de misafirimiz olmuştu hatırlayabileceğiniz gibi. İşçilik kalitesi, uygun fiyatı ve performansıyla beğenimizi kazanan ürün hakkındaki en sivri eleştirimiz ise çerçeve kalınlıklarının sınırları zorlaması olmuştu.

Kalın çerçeve belki ışık sızması riskini azaltıyor ancak günümüzde oyuncular daha ince çerçeveler ve daha kompakt tasarımlar tercih ediyorlar. Elimizdeki Nitro 5 AN515-43 modeli de Acer'ın dersine iyi çalıştığının bir örneği olarak karşımızda duruyor.

Acer Nitro 5 Tasarımı Nasıl?

Acer Nitro 5 Tasarımı Nasıl?

Tasarım kısmından başlarsak gözümüze iki şey hemen çarpıyor. Birincisi çerçeve boyutlarının iyice incelmiş olması, diğeri de tercih edilen renklerin eski model ile hemen hemen aynı olması. Köşelerde kullanılan kesme tasarım laptopa daha agresif bir görüntü verirken kasa ebatlarını da olduğundan daha ufak göstermiş.

Acer Nitro 5 ekran boyutları

15.6 inç bir ekrana sahip olan ürünün ağırlığı yaklaşık 2.25 kg. 1080p/120Hz IPS ekran parlaklık ve netlik açısından beğenimizi kazandı, görüş açıları ise idare eder bir seviyede. Klavye arkadan aydınlatmalı ancak RGB aydınlatma tercih edilmemiş, kırmızı renk hakim. Mekanik klavye yok, kullanımı ise özellikle yazı yazarken gayet rahat.

Acer Nitro 5 Özellikleri Neler?

Acer Nitro 5 Özellikleri Neler?

Acer'ın Nitro serisi birçok farklı konfigürasyondan oluşuyor. Bizim kullandığımız konfigürasyonda AMD Ryzen 7 3750H işlemci (2.3 Ghz, Boost ile 4Ghz), AMD Radeon RX 560X (4GB GDDR5) ekran kartı ve 16GB DDR4 RAM bulunmakta.

Ryzen 7 3750H, rakibi Intel Core i7-9750H'a göre %25 civarında daha zayıf değerler elde etti. Bununla birlikte 35W TDP sınıfında olması, rakibine göre daha az güç tüketimi (45W) anlamına geliyor.

Acer Nitro 5 RX 560C karşılaştırması

RX 560X ise GTX 1050'nin üzerinde bir performans gösterirken GeForce GTX 1050Ti'nin gerisinde kalıyor. Bu da günümüzün en popüler oyunları söz konusu olduğunda alt-orta seviyelerde herhangi bir sıkıntı çekmeyeceksiniz demek.

Üst seviye oyun performansı için ise Acer Predator Helios serisinde oldukça başarılı konfigürasyonlar bulmak mümkün. Teknik özelliklere ilişkin son olarak depolama tarafında da 256GB SSD + 1TB HDD'nin de pakete dahil olduğunu belirtelim.

Acer Nitro 5 Performansı Nasıl?

Acer Nitro 5 Performansı Nasıl?

Acer'ın Nitro Sense yazılımı üzerinden cihazın oyun performansı üzerinde oldukça etkili optimizasyonlar yapmak mümkün, Cool Boost teknolojisi de yük altında rakipleri gibi sesli bir deneyim yaşatsa da oldukça başarılı soğutma değerleri elde etmemizi sağladı.

Donanımın tutumlu bileşenleri sayesinde batarya dayanımı başarılı, Acer 6 saate kadar kullanımdan bahsetse de bu çok değişken bir konu bildiğiniz gibi. Sistemi zorlayan bir oyun oynarken bu sürenin üçte birine ulaşmanız bile güç, açık konuşmak gerekirse.

Acer Nitro'nun ses performansını ikiye ayırmak gerekiyor. Film veya oyunlarda hiç de fena performans göstermeyen ürün, eğer kulak zevkine tutkun bir müzik dinleyicisiyseniz sizi memnun etmeyecektir.

Özetle

Neticede, incelediğimiz Acer Nitro 5 AN515-43-R3DS modeli giriş seviyesi bir oyun bilgisayarı için son derece keyifli bir paket.

Acer Nitro 5 fiyatı ne kadar?

Bu modelin fiyatı ise 5999 TL olarak belirtiliyor. Bu fiyatıyla piyasada kuşkusuz yalnız değil, ancak rekabetçi olduğunu da söylemek lazım.

Alternatifleri

Acer Nitro 5'in farklı konfigürasyon seçenekleri bulunuyor. Bu modelin fiyatı yoruyorsa, 8 GB RAM'li, Ryzen 5 3550H işlemcili ve 512 GB SSD'li modellere de göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer Nitro 5
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
83
Okuyucu Yorumları