Acer Predator X27 İnceleme

4K çözünürlükte 144Hz keyfi sürmek isteyenler bu tarafa. İşte Acer Predator X27 incelemesi!

CHIP Online Notu 89
  • 4K/144Hz
  • Quantum Dots teknolojisi
  • DisplayHDR 1000 sertifikası
  • Gölgelikler kutu içeriğine dahil
  • Fiyatı yüksek
  • 144Hz'de HDR 10 desteği sunamıyor

Acer yenilikçi ürünleriyle karşımıza çıkmaya devam ediyor, ancak bu kez geçtiğimiz ay incelediğimiz X34P'den bile daha yenilikçi ve etkileyici bir modelle karşımıza çıkmayı başardılar. Bu defa inceleyeceğimiz ürün X27 ve kendisi 4K çözünürlükte 144Hz değerini görebilen dünyanın ilk monitörü. Yenilikleri ve ilginç özellikleri ise oldukça çok. Hemen incelemeye başlayalım.

Acer Predator X27 özellikleri neler?

Acer Predator X27 özellikleri neler?

Tasarım konusunda da söyleyeceklerimiz var ama isterseniz önce temele inelim, önce teknik tarafa bir göz atalım. X34P'nin aksine X27 flat bir monitör ve 27 inç ebadında. 4K çözünürlükteki monitör 4ms gecikme değerine sahip bir IPS panel ile bizlere ulaşıyor ve bu monitörün overclock ile 144Hz'e çıkabilen 120Hz doğal yenileme hızı var. Nvidia G-SYNC teknolojisi ve HDR desteği de bizlere sunulan etkileyici paketin kapsamı arasında.

Quantum Dots teknolojisini kullanan monitör 384 aydınlatma bölgesine sahip ve dünyada DisplayHDR 1000 sertifikasını kazanmayı başarmış az sayıdaki monitörden bir tanesi.

Quantum Dots teknolojisi LED LCD'lerin en bilinen sıkıntılarından siyah renklerin yoğunluğuna gerçek bir çözüm getirememiş olsa da diğer renklerin canlılığını azaltan temel sıkıntıları ortadan kaldırıyor ve sonuç olarak hem canlı hem de doğruluğu artırılmış bir renk paletini bizlere sunuyor. X27 de bu açıdan şimdiye dek gördüğümüz en kaliteli görüntüleri üretiyor olmak konusunda hiç de boş olmayan bir iddiaya sahip.

Ne kadar hazırız?

Ne kadar hazırız?

Peki, ortalama bir kullanıcı X27'ye ne kadar hazır? Öncelikle monitörün 4K çözünürlükte 144Hz değerine ulaşması için yapmanız gereken birkaç şey var ve donanım kısıtlamaları da direkt olarak karşınıza dikiliyor.

Display Port 1.4 firmware güncellemesi olmazsa olmaz ancak sadece bununla Windows altından 120Hz değerine kadar çıkılabiliyor. 144Hz için monitörü overclock etmeniz gerek ve bunu da monitörün sağ arkasındaki joystick'i kullanarak bilgisayarı Gaming moduna getirip, ardından da maksimum yenileme hızını 144Hz olarak tanımlamanız gerekiyor.

Yeniden başlattıktan sonra Windows altından 144Hz değerini seçilebilir olarak görmeniz mümkün. Bu arada bir diğer konu, X27 120 veya 144Hz'de çalışırken HDR 10 desteği sunamıyor. 8 yerine 10-bit HDR ile çalışmak istiyorsanız monitörü ayarlayabileceğiniz en yüksek yenileme hızı 98Hz.

Hemen hatırlatalım, monitör bu hızlara ulaşabilmek için 3GB DDR4 RAM le desteklenmiş kendi işlem birimine gereksinim duyuyor. Bunun sonucu olarak da bu monitörün arkasında kocaman ancak bir o kadar da sessiz bir fan var. İlginç ancak sanıyorum buna alışmak durumundayız.

Etkileyici tasarım

Etkileyici tasarım

Tasarıma geçersek, en büyük sürpriz ürünün dev kutusundan neredeyse monte edilmiş olarak çıkması. Sonradan takabileceğiniz yegane şeyler duvara monte aparatı ve monitöre vida ile monte edilerek üç taraftan (sağ-sol-üst) ışığı kesen gölgelikler. Bunlar elbette opsiyonel ancak işini hayli iyi yapıyor ve monitörün tasarımını daha da "ilginç" hale getiriyor.

Monitör 6.5 kilo ağırlığında ve oldukça iyi dengelenmiş ters V şeklinde bir ayaklığa sahip. Yüksekliği rahatça ayarlanabiliyor ve sağa sola 30 derece kadar çevrilebiliyor. OSD panel de gayet hızlı ve joystick sayesinde hakim olması kolay.

Özetle

Neticede karşımızda teknolojiyi sonuna kadar kullanan, yakın gelecekte standart olabilecek bazı özellikleri bugünden bizlere ulaştıran bir monitör var ve bunun bedeli şu an için bir hayli yüksek. 13.800 TL fiyat etiketine sahip olan X27'den verim alabilmek için oldukça güçlü bir oyuncu bilgisayarına sahip olmanız gerektiğini söylemiyoruz bile.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer Predator X27
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
89
Okuyucu Yorumları