Acer Predator Z650 İncelemesi

Monitörden taşan oyun severlere özel Acer Predator Z650'yi inceledik.

Acer Predator Z650 İnceleme
CHIP Online Notu 87
  • Kompakt
  • Kolay kullanım
  • Güzel tasarım
  • Başarılı görüntü performansı
  • Ses yetenekleri
  • Kablosuz görüntü aktarım opsiyonu
  • Fiyat

Oyuncu olmak, oyunun daima içinde olmak, bazen oyun severleri platformların dışına itebiliyor. Oyuncu gözlüğünü taktığınızda, hemen her nokta sizin için bir oyun alanı, daha da ötesi oyunun kendisi olabiliyor. Bunun kazanımları olduğu kadar, her oyunda olduğu gibi kaybettiğiniz noktalar da oluyor, ancak bugün biz kazanımlardan bahsedeceğiz. Acer, bunlardan biri.

Son dönemde oyunculara sunduğu özel ürünlerle dikkat çeken Acer, geçtiğimiz CES 2017 fuarında da birbirinden güzel ürünlere imza atmıştı hatırlarsanız. Elbette burada Acer'ın Predator ürün ailesinden bahsediyoruz. Dünyanın ilk kavisli dizüstü bilgisayarını CES 2017'de tanıtan Acer, öte yandan kısa bir süre önce incelediğimiz 21:9 Acer Predator Z35 monitörüyle de oyuncuları heyecanlandırmıştı. Bugün ise, monitörlerden taşan oyunculara özel bir ürün var elimizde. Monitör ekranına sığamayan oyuncular için geliştirilen Predator Z650 projektör, bakalım bizlere neler sunuyor.

Tasarım

Tasarım

Predator Z650, tasarım çizgisiyle ailenin hatlarını taşıyor. Kırmızı ve siyahın harika buluşmasıyla karşımıza çıkan projektör, oldukça da kompakt yapıda. Hatta öyle ki, Acer, cihazı bir taşıma çantasıyla sunuyor bizlere. Böylece projektörü kolayca taşımanız mümkün.

Kurulumu ve kullanımı da bir o kadar kolay olan cihaz, yine beraberinde tercihe bağlı aksesuarlar getiriyor. Bunlardan biri 3D gözlükler, bir diğeri ise görüntüyü kablosuz olarak projektöre aktarabilmeniz için kullanabileceğiniz WirelessHD Kit oluyor.

Predator Z650'ın üst kısmında, lambanın odağını ayarlayabildiğiniz gizlenmiş tekerlek, onun aşağısında ise menü butonlarını görebiliyorsunuz. Elbette cihazın yanında bir uzaktan kumanda da geliyor. Böylece onu kullanmak için yalnızca bu butonlara ihtiyacınız yok.

Predator Z650'ın bağlantıları ise tahmin edilebileceği gibi arka yüzünde yer alıyor. Burada oldukça geniş seçenek sunulmuş bizlere; HDMI bağlantılarının yanı sıra ihtiyaç duyabileceğiniz kompozit, s-video, VGA ve ses girişlerinin hepsi burada. Ayrıca cihazda 3 USB bağlantısı da yer alıyor.

Görüntü performansı

Görüntü performansı

Predator Z650, 1920x1080 piksel doğal çözünürlük sunuyor bizlere. Maksimum çözünürlük olaraksa 1920x1200 piksel bulabiliyoruz. Yine doğal en boy oranı 16:9 olan projektör, 4:3 görüntü oranıyla da uyumlu.

DLP projeksiyon sistemini kullanan Predator Z650, -merak eden kullanıcılar için- normal mod kullanımında 3000 saat ampül ömrü sağlıyor. Eğer ekonomi modda kullanıyorsanız bu süre 4000 saate, ekstrem ekonomi modda kullanıyorsanız ise 6000 saate değin varabiliyor.

2x dijital yakınlaştırma ve 240 watt ampul gücüne sahip olan projektör, yaklaşık 1,5 metre mesafeden 120 inçe kadar görüntü yansıtabiliyor. Bu da yaklaşık olarak 2,5 metre mesafe demek ki, bu da monitöre sığamayan oyuncuları bir hayli memnun edecek bir boyut.

Peki, cihazın görüntü kalitesi nasıl? Açıkçası görüntü kalitesinden bir hayli memnun kalacağınızı düşünüyoruz. Konu projeksiyon olunca, doğal olarak biraz karanlık alanları tercih etmek gerekiyor. Eğer uygun ışık seviyesini bulursanız, renk doğruluğundan bir hayli memnun kalacaksınız.

Projeksiyon parlak ve keskin görüntüler yansıtabildiği gibi, öte yandan sunduğu 3 oyun modu ile heyecanı yakalayabilmenizi sağlıyor. Game Auto modu ile yansıtılan içeriği analiz eden cihaz, parlak FPS ve karanlık FPS ayrımını yaparak, gündüz ve gece sahneleri için görüntüyü ayarlayabiliyor ki, bu oyuncular için muazzam bir özellik.

Diğer özellikler

Diğer özellikler

Predator Z650, kablo karmaşasını ortadan kaldırmak için çeşitli çözümler sunuyor. Bunlardan biri ses noktasında karşımıza çıkıyor. Cihazda yer alan Bluetooth ses bağlantısı ile çevredeki diğer Bluetooth destekli kulaklık ve ses sistemlerine ses kablosuz olarak aktarabiliyorsunuz. Öte yandan bu cihazda DTS ses sistemini kullanan Acer, yer verdiği 2 hoparlörüyle de iyi bir işe imza atıyor. Ha, elbette ses demişken, cihazın fan gürültüsünü de atlamayalım. Gürültü 30 dB civarlarında dolaşıyor ki, bu da bu tür cihazlar için uygun.

Predator Z650'da ayrıca bir kitle 1080p görüntüyü kablosuz olarak aktarmanız da mümkün. WirelessHD olarak isimlendirilen bu kiti, ayrıca satın alabiliyorsunuz. Böylece görüntü aktarımı için bir kabloya da ihtiyaç duymuyorsunuz.

Öte yandan yine elimize 3D gözlüklerle gelen cihaz, 2 boyutlu görüntüyü 3 boyuta çevirebiliyor. Ancak ne kadar ilgi duyarsınız, o tartışılır. Zira televizyon başında bile gözlükle oturmak yorucu geliyorken, projeksiyon ile 3D bizce yine zahmetli.

Özetle

Acer Predator Z650, gerçekten güzel bir projeksiyon olmuş. Her ne kadar ülkemize biraz geç gelse de, oyunu farklı bir platforma taşımak isteyen oyun severlerim ilgi duyulacağını düşünüyoruz. Cihazın fiyatı ise tahmin edilebileceği gibi biraz erişimi güç kılıyor. Şu an Predator Z650'ı piyasada 3700 TL fiyata bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Acer Predator Z650, özellikle oyuncular hitap ediyor gibi dursa da, projektörden iyi görüntü performansı almak isteyen kullanıcılar tarafından da memnuniyetle kullanılacaktır.

Alternatifleri

Yine farklı bir Full HD çözünürlük sunan BENQ MH530'i de alternatif olarak inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer Predator Z650
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
87
Çözünürlük 1920x1080
Standart Mod Parlaklık 2200 lm
Doğal En Boy Oranı 16:9
Uyumlu En Boy Oranı 4:3
Kontrast Oranı 20.000:1
Dijital Yakınlaştırma 2x
Projeksiyon Sistemi DLP
Ampul Gücü 240W
Normal Mod Ampul Ömrü 3000 saat
Ekonomi Modu Ampul Ömrü 4000 saat
ExtremeEco Mod Lamba Ömrü 6000 saat
Bağlantılar HDMI, USB (3 adet), kompozit, S-video, VGA, ses
Hoparlör 2 adet (10 watt)
Güç Tüketimi 434 w – 360 w
Fan Gürültüsü 32 dB – 35 dB
Ağırlık 3,60 kg.
Okuyucu Yorumları