Acer Swift 5 İnceleme

Acer'ın hafif mi hafif yeni dizüstü bilgisayarı Swift 5'i inceledik!

CHIP Online Notu 90
  • İnce tasarım, hafif yapı
  • Güzel tasarım
  • İyi ekran
  • Mobil kullanıma uygun performans
  • 802.11ac Wi-Fi desteği
  • SSD performansı
  • Ethernet portu yok
  • Kart okuyucu yok

Ultra ince ve hafif dizüstü bilgisayar kategorisi için iddialı bir model de Acer'dan geldi. Acer'ın elimizdeki bu laptop'ı yalnızca 970 gram ağırlığıyla gerçekten oldukça hafif bir bilgisayar. Bu laptop'la ilk kez geçtiğimiz IFA Fuarı'nda tanışmıştık; bu kez de incelememiz için ofisimize konuk ettik. Bakalım şimdi bu laptop'ta neler var, neler yok...

Etkileyici Hafifllik, Muazzam Taşınabilirlik

Etkileyici Hafifllik, Muazzam Taşınabilirlik

Hemen tasarımdan bahsederek başlayacağız elbette, zira Acer Swift 5, bu konuda oldukça heyecan yaratıcı bir model olmuş. Magnezyum alaşımlı kasası ile yalnızca 970 gram ağırlığında olan ve yine yalnızca 14.9 mm'lik kalınlıkta olan Swift 5, bu anlamda bizi oldukça etkiledi. Gerçekten gayet hafif ve ince yapısı sayesinde çantanızda taşıdığınızdan emin olamayacağınızı söyleyebiliriz. Benzer bir durumu bundan yaklaşık 5 – 6 yıl kadar önce Sony VAIO Pro 11'de de yaşamıştık, onu da söyleyelim. O da karbon fiber tasarımı ve minik gövdesi ile hafifliğiyle birlikte en az da Swift 5 kadar bizi etkilemişti doğrusu.

Swift 5, yalnızca hafif ve ince bir bilgisayar değil, eli yüzü de düzgün görünen bir model. Üzerinde 14 inç büyüklüğünde Full HD bir ekran bulunduruyor. Ekran dokunmatik olarak tercih edilmiş ki bu gerçekten güzel haber. Zira bu tip kompakt cihazlar genellikle mobil ortamlarda esnek kullanım için tercih edildiğinden, ekranın dokunmatik olması işlevselliği arttıran etkenlerden oluyor. Bu arada ekran katlanamıyor, ama 180 dereceye kadar geriye yaslayabiliyorsunuz.

Swift 5'in klavyesi de tasarıma eşlik eden bir görsellikte yer alırken, kullanımı da oldukça rahat. Klavyede arka aydınlatma mevcut, ancak kademesi yok; yalnızca açıp kapatabiliyorsunuz. Bu da yeterli bizce. Yön tuşları, diğer tuşlara göre daha küçük tutulmuş olsa da, kısa sürede alışıyorsunuz. Köşede yer alan güç tuşu da sizi korkutmasın, bazı modellerde olduğu gibi kazara basınca bilgisayarı kapatmıyor. Bu arada bu modelde bir parmak izi okuyucuya da yer vermiş Acer. Klavyenin altındaki sensör ile parmak izi ile oturum açabiliyorsunuz.

Swift 5'in çevresine baktığımızda, 2 adet USB 3 portunun yanı sıra ayrıca bir USB-C portu bulunduğunu görüyoruz. Ayrıca aynı kenarda tam boyutlu bir HDMI bağlantısı da yer alıyor. Cihazda kulaklık girişi diğer tarafa taşınmışken, herhangi bir Ethernet portu ve kart okuyucunun bulunmaması ise laptop'ın eksiklikleri arasında bulunuyor.

Acer Swift 5 Teknik Kadro ve Performans Notları

Acer Swift 5 Teknik Kadro ve Performans Notları

Peki, Acer Swift 5'in teknik detayları arasında neler var? Cihazda kullanılan işlemci, 3.9 GHz frekansına kadar erişebilen Intel'in Core i5-8265U modeli. Bu işlemci 4 fiziksel çekirdek ve 8 izlek barındırıyor. Günlük kullanımların yanı sıra ofis çalışmalar ile medya akışlarını yönetebildiğiniz, web işleri için rahatlıkla performans gösterebilen işlemci, ayrıca düşük güç tüketmesiyle de mobil kullanımlar için gayet ideal. Bunun yanı sıra oldukça sessiz ve serin de çalıştığını gözlemlediğimiz laptopta, kullanılan SSD ile beraber de performans destekleniyor. Windows 10'un açılış süresi 5 – 6 saniye aralığında olurken, SSD'ye yaptığımız CrystalDiskMark testinde de saniyede 1628 MB sıralı okuma ve 753 MB sıralı yazma performansı gösterdiğini gözlemledik. Bunlar da gayet iyi değerler.

Acer Swift 5'in her ne kadar NVIDA GeForce MX250 destekli modeli olsa da, elimizdeki modelde Intel'in UHD Graphics 620 yerleşik grafik birimi yer alıyor. Bu anlamda bu modelin çok fazla video düzenleme işlerine uygun olmadığını söylemek lazım. Ancak fotoğraf işlerinizde kullanabilirsiniz elbette.

Bu arada Swift 5'in RAM hanesinde ise, 8 GB DDR4 bellek yer aldığını da söyleyelim.

Acer Swift 5'in teknik kadrosuna ilişkin bir diğer önemli nokta da, cihazın pil ömrü oluyor. Farklı senaryolarla 9 saate kadar kullanım ömrü sunan laptop, mobil ortamda günlük kullanımlar için ideal bir ortam sağlıyor. Tam ekran parlaklığında yoğun olarak kullandığınızda bu süre kısalacaktır, ancak web sitelerinde dolaştığınız ve bizim gibi daha çok yazı – çizi işleriyle uğraştığınız senaryolarda 8 saate yakın bir kullanım görebiliyorsunuz. Bu da cihazın amacı doğrultusunda uygun bir süre.

Özetle

Acer Swift 5'in bu modeli gayet güzel bir cihaz olmuş. Özellikle mobil ortamda dizüstü bilgisayarınız sürekli yanınızda olsun istiyorsanız, severek kullanacağınızı düşünüyoruz. Hafif tasarımı ve ince yapısıyla beğendiğimiz aynı zamanda işlevselliği ile de amacına uygun olan Swift 5'in bu konfigürasyonunun fiyatı ise Acer'dan aldığımız bilgiye göre 6799 TL. Eli yüzü düzgün muadillerine baktığımızda, fiyat olarak da dengede olduğunu söyleyebiliriz.

Kimler Almalı

Acer Swift 5'in, dizüstü bilgisayarını her an yanında bulundurmak isteyenlerin severek kullanacağı bir model olacağını düşünüyoruz.

Alternatifleri

Acer Swift 5'e alternatif olarak yer alan kompakt modeller arasında fiyatlar genellikle bu civarda ve yukarıda seyrediyor. Eğer RAM'den feragat etmek isterseniz ise Asus Vivobook TP410UR-EC157T modeline bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer Swift 5
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
90
Genel
İşletim SistemiWindows 10 Home
İşlemciIntel Core i5-8265U
İşlemci Hızı3.9 GHz
Çekirdek Sayısı4
Ekran ve Grafik
Ekran14 inç
Ekran PaneliIPS
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciIntel UHD Graphics 620
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)8 GB
SSD256 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 3.02
USB Type-C1
HDMIVar
DisplayPortYok
VGAYok
BluetoothYok
Wi-Fi802.11ac
Kart OkuyucuYok
Boyutlar329 x 228 x 14.9 mm
Ağırlık0.970 kg
Pil Ömrü009:00 saat
Okuyucu Yorumları