UV130'u anahtarlığınıza takabilirsiniz.

USB 2.0 standardında olan UV130'u anahtarlığınıza takabilirsiniz.

CHIP Online Notu 82
  • USB 2.0'a uygun performans
  • Tasarım
  • Anahtara takılabilir
  • USB 3.0 varken tercih edilebilirliği az

USB bellekler yıllardır kullanılabilirliklerini sürdürüyorlar. Özellikle son zamanlarda yüksek kapasitelere sahip modellerle hayatımıza büyük kolaylık getiren ve hatta bu geniş kapasiteleri nedeniyle harici disk olarak kullanılabilmeleriyle de avantajlarını arttıran USB bellekler, öte yandan küçük kapasitelere sahip modelleriyle de raflarda bulunabiliyor. Bugün inceleyeceğimiz Adata'nın USB belleği UV130, 16 GB'lık kapasiteye sahip bir model.

USB 2.0 standardında

USB bellekler halen kullanışlı. Fakat özellikle Bulut depolama alanlarının kullanımından önce fazlasıyla avantaj yaratıyordu. Bulut depolama servisleri USB kullanımına bir miktar zarar vermiş olsa da flash bellekler halen yaşamlarını sürdürüyor ve önümüzdeki dönemde de sürdürecekler elbette. Bugünlerde raflarda 1 TB'lık modeller de görmek mümkün. Ancak elimizdeki model 16 GB'lık kapasiteye sahip.

Adata'nın UV130 isimli modeli standart kullanımlar için uygun yapıda bir USB bellek. 16 GB'lık kapasitesiyle standart kullanımı karşılayan belleğin 8 ve 32 GB'lık model seçenekleri de bulunuyor. Öte yandan merak edenler için söyleyelim, bu USB bellek USB 2.0 standardında. Yani USB 3.0 hızında değil. Bu da onun cazibesini azaltıyor elbette. Kullanıcılar USB 2.0 standardında olan UV130 yerine, USB 3.0 standardında olan kardeş modeli UV131'i tercih etmeyi daha çok isteyeceklerdir diye düşünüyoruz.

Öte yandan UV130'un görünümü oldukça şık. Gri renkli bellek, çok küçük değil. Bu da onun kaybolma riskini azaltıyor. Ayrıca üst kısmında bulundurduğu anahtar halkası sayesinde belleği anahtarlığınıza takabiliyorsunuz.

Özetle

Ne olur ne olmaz diye cebinde bir USB bellek taşımak isteyen kullanıcıların beklentilerini karşılayabilecek yapıda olan Adata UV130, kullanışlı bir yapıda. USB 2.0 standardında olmasıyla çok çekici olmasa da, rakiplerinden eksiği yok.

Kimler Almalı

Cebinde bir USB bellek olsun isteyen herkes tarafından satın alınabilecek olan Adata UV130, standart USB kullanımını karşılayabiliyor.

Alternatifleri

Adata UV130'a alternatif olarak USB 3.0 standardından yararlanmak isteyenlere Adata'nın UV131 modelini gösterebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Adata UV130
Ürün Markası ADATA
CHIP Online Notu
82
Arayüz USB 2.0
Kapasite 16 GB
Kapasite Seçenekleri 8 / 16 / 32 GB
Boyutlar 44 x 16 x 8 mm
Ağırlık 8 gr.
Okuyucu Yorumları