Gerçeğe yakın çizimler

CS2’nin amiral gemisi Photoshop’tan sonra ilk sırada gösterilebilecek Illustrator, önceki sürümlerinde bulunan başarılı yeteneklerine “Live Paint” ve “Live Trace” eklemiş. Her iki araç da programa oldukça yenilikçi özellikler katıyor.

Adobe Illustrator CS2 İnceleme
CHIP Online Notu 78

CS2 inceleme serisinin ikinci kurulumu olarak karşımıza çıkan Adobe Illustrator CS2, şirketin en güçlü vektör çizim yazılımı konumunda.Elbette yenilikler bunlardan ibaret değil. Adobe Bridge ile bütünleşik çalışma sayesinde, iş akışları sadece Illustrator’da değil tüm Adobe ürünlerinde kolaylık getiriyor. Bu özellik, Adobe biçimindeki dosyaların alışverişini bir hayli kolaylaştırıyor. Diğer önemli güncelleme ise programın artık PDF biçimine verdiği destek ile Wacom çizim tabletlerine sağladığı esneklik. Ayrıca Macromedia Flash’a metin ve nesne eklemek de mümkün. Bütün bu yeniliklerin yanında, halen çoklu sayfa desteğinin bulunmaması, şaşırtıcı bir eksiklik olarak göze çarpıyor. Katman desteği sayesinde Photoshop ve Illustrator arasında gidip gelen kullanıcılar, birçok açıdan daha rahat edecekler. “Live Trace” ayrıca, fotoğraflarınızı vektörel çizimlere dönüştürmeniz için birbirinden farklı seçenekler sunuyor.

Özetle

Freehand tutkunlarının işini kolaylaştırabilecek ve yeni ufuklar açabilecek Illustrator, yeni sürümüyle daha esnek bir yapı sunuyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Adobe Illustrator CS2
Ürün Markası Adobe
CHIP Online Notu
78
Okuyucu Yorumları