Akasa DuoDock X2 masamızda

İster ek depolama, ister disk klonlama için kullanıma hazır DuoDock X2 masamızda.

CHIP Online Notu 86
  • Pratik
  • Tek slotla 8 TB destek
  • Disk klonlama
  • 2.5 inç ve 3.5 inç desteği
  • Wi-Fi desteği yok

Hız için geniş depolama kapasitelerinden feragat etmeyi göze alınca doğal olarak harici disklere olan ihtiyaç artmış durumda. Elbette bunun dışında yedekleme için birden çok diskle çalışanların da ihtiyacı oldukça fazla. Bunun için kutulu harici disk çözümleri mevcut. Fakat hepsi bununla sınırlı değil elbette. Kompakt bir çözüm olan disk istasyonu ile de elinizdeki diskleri pratik biçimde kullanabilir hale getirmek mümkün. Hatırlarsanız buna ilişkin olarak daha önce Dark'ın StoreX D22C isimli disk istasyonunu incelemiştik. O ürünü bize Akortek ulaştırmıştı. Bugün elimizde yine bir disk istasyonu var ve bu ürünü de yine bize Akortek incelememiz için ulaştırdı. Fakat bu defa marka farklı: Bugün birlikte Akasa'nın DuoDock X2 isimli disk istasyonunu inceleyeceğiz.

Pratik çözüm

Pratik çözüm

Elimizdeki DuoDock X2 disk istasyonu, fazlasıyla pratik bir çözüm. Üzerinde iki adet disk slotu bulunduran cihaz, bu bölümlere 2.5 ve 3.5 inç boyutlu diskleri yerleştirmeye imkan tanıyor. Her disk slotunun yanında yer alan buton ile diski çıkartmak için çekiştirmeye gerek kalmıyor. Butona basınca disk otomatik olarak kendini dışarı itiyor ve siz de çekip alabiliyorsunuz.

Üst kısmında güç butonunu bulunduran cihaz, bu bölümde mavi LED ışıkla kendini belli ediyor. Ayrıca dileyen kullanıcılar cihazın altındaki LED ışıklandırma bölümünü de açabiliyorlar. Bunun için cihazın arkasında bir LED butonu bulunuyor.

Tüm gerekli bağlantılarını arka yüzünde sunan DuoDock X2, burada USB 3.0 bağlantı noktasını ve disk klon anahtarını bulunduruyor. Bu sayede DuoDock X2 yalnızca USB ile bilgisayara bağlayabileceğiniz harici disk istasyonu olmaktan çıkıyor ve ek özellik de kazanıyor.

Hem PC hem klon

Hem PC hem klon

USB 3.0'ın hızından faydalanarak hızlı veri transferi gerçekleştirebilen DuoDock X2, böylece harici olarak elinizde bulundurduğunuz hem SSD hem HDD'lerinize veri transferi noktasında hayat vermenize imkan tanıyor. Ancak istasyonun tek görevi bu değil: Bunun yanında az önce de bahsettiğimiz gibi bir klon anahtarının sahibi olan cihaz, disk klonlayabiliyor. Yedeğini almak istediğiniz bir diski, herhangi bir bilgisayara ihtiyaç duymaksızın yalnızca bu anahtarı kullanarak klonlama imkanı tanıyor.

Kapasite noktasında ise DuoDock X2'nin her slota 8 TB'a kadar kapasite desteği verdiğini söyleyelim. Böylece kapasiteyle ilgili bir sorun yaratmayacağını düşünüyoruz.

Özetle

DuoDock X2, özellikle verilerini düzenli yedekleyenlerin ve elinde bir köşede kullanılmayan diskleri olan kullanıcıların bu diskleri hayata döndürmek için kullanabilecekleri yegane bir platform olarak dikkat çekici duruyor. Tasarımıyla gayet güzel ve pratik, kullanımıyla da oldukça işlevsel bulduğumuz DuoDock X2, fiyatıyla da gayet makul. Cihazı piyasada yaklaşık 192 TL fiyat etiketine bulabilirsiniz.

Kimler Almalı

Sıkı yedekleme yapan ve elinde harici olarak kullanılmak üzere SSD veya HDD bulunanların Akasa DuoDock X2'yi incelemesini tavsiye ederiz.

Alternatifleri

DuoDock X2'nin Wi-Fi destekli benzer bir modeli daha bulunuyor. Akasa DuoDock X'i de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Akasa DuoDock X2
Ürün Markası Akasa
CHIP Online Notu
86
Tip Docking Station
Disk Boyutu 2.5" / 3.5"
Disk Arabirimi SATA
Disk Sayısı 2 adet
Disk Desteği 8 TB x2
Bağlantı Arayüzü USB 3.0
Okuyucu Yorumları