Alcatel One Touch Pixi 3 10 WiFi İncelemesi

Uygun fiyatlı tablet kategorisinde kendine yer bulan Alcatel One Touch Pixi 3'ü inceliyoruz.

CHIP Online Notu 70
  • Uygun fiyatlı
  • Klavye seti
  • Güzel tasarım
  • Pil ömrü
  • 1 GB RAM
  • Android 5.0

Artık eskisine nazaran daha az tablet görüyoruz. Bunun sebebi, kuşkusuz ekran boyutları bir hayli büyüyen akıllı telefonların, ek cihaz ihtiyacını ortadan kaldırmış olması. Hatta bu kategori öyle bir duruma geldi ki, Samsung ve Apple tarafından her yıl yenilenen modeller de olmasa hemen hemen yeni tablet göremeyeceğiz gibi. Uygun fiyatlı kategoride yine bazı markaların çalışması mevcut, fakat bu yeni modeller eskisi kadar lanse edilmiyor, kullanıcılar bunları direkt pazarda görüyorlar.

Bildiğiniz gibi Alcatel, Türkiye pazarı için önemli çalışmalarda bulunuyor. Son dönemde akıllı telefonlarıyla gördüğümüz Alcatel, tabletlerini de Türkiye'ye getirmeye başladı. Bunlardan biri de şu an elimizde duruyor.

One Touch Pixi 3 isimli 10 inçlik bu tablet, aslında yeni üretilmiş bir model değil. 2015 yılında piyasaya sürülen One Touch Pixi 3, 2 yılın ardından ülkemize girmesiyle, açıkçası biraz talihsizlik yaşıyor diyebiliriz. Zira teknik altyapısı da o yılın şartlarına göre şekillendirilmiş durumda. Yine de 499 TL fiyat etiketiyle satışa sunulan One Touch Pixi 3, uygun fiyatlı tablet kategorisinde değerlendirilebilir. Öte yandan yanında getirdiği Typecase isimli klavyeli kılıfıyla bir PC kullanım şekli sunan One Touch Pixi 3, bakalım bize neler sunuyor...

Klavyeli kılıfıyla geliyor

Klavyeli kılıfıyla geliyor

One Touch Pixi 3, az önce de söylediğimiz gibi 10 inç boyutunda bir ekranın sahibi. 10 inç ve WiFi özelliğiyle gelen tablet, yine söylediğimiz gibi klavye setini de yanında getiriyor. Böylece tabletin yanı sıra bir PC türevi kullanım şeklini elinizin altına getirebilen tablet, ikisi bir arada esnekliğini kullanıcıya sağlıyor.

Tabletin elimizde siyah renkli modeli bulunuyor. Ayrıca beyaz renkli seçeneği de kullanıcılara sunuluyor. Plastik bir yüzeye sahip olan tablet, microUSB yoluyla şarj ediliyor. Üst kenarında microUSB ve kulaklık girişlerini görebiliyorsunuz.

Sağ kenara baktığımızda burada da güç butonu ve ses tuşları yer alıyor. Hemen altında da microSD kart alanı bir kapak altında gizlenmiş.

One Touch Pixi 3'ün TypeCase isimli kılıfı, tableti yanınızda korunaklı şekilde taşıyabilmeniz için tasarlanmış. Sağlam gövdeye sahip olan kılıfın tek numarası elbette bu değil. İçinde bir adet de klavye yer alıyor. Klavyenin kaymaması için kılıfta mıknatıslı bir yüzey bulunuyor. Böylece klavyeyi kullanırken kılıf içinde kaydırmıyorsunuz.

Bir PC gibi kullanabilmeniz için kılıfta tabletin oturacağı alanın arkası kıvrılabiliyor. Bu sayede klavye ve ekranı bir arada karşınıza alabiliyorsunuz. Tablet ve klavyenin iletişimi ise Bluetooth üzerinden sağlanıyor. Klavye üzerindeki güç butonunu açıp "Connect" tuşuna bastığınızda, hızlıca bağlanabiliyorsunuz.

Bu arada klavyenin kullanımını da beğendik. Mobil platformda çalışmak için gayet yeterli.

Teknik özellikler

Teknik özellikler

One Touch Pixi 3, aslında bize geç ulaşmış bir tablet oluyor. 2015 yılında tanıtılan One Touch Pixi 3, 10 inç boyutunda HD çözünürlüklü bir ekranın sahibi. Ekran paneli IPS LCD olarak geliyor ve bize 149 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Tabletin ekran – gövde oranı ise yüzde 74 seviyesinde.

İşlemci olarak MediaTek ile çalışan One Touch Pixi 3, MT8127 yonga setli 4 çekirdekli ve 1.3 GHz frekansında çalışan işlemcisiyle günlük kullanımlar için ideal. Ancak çok büyük beklenti içine girmemek gerekiyor. Zira tabletin RAM kapasitesi 1 GB.

Öte yandan depolama kapasitesi de elimizdeki modelde 8 GB olarak tutulmuş. Bunu microSD kart ile 64 GB daha genişletmeniz mümkün. Ancak bunu ivedi şekilde yapmanız gerekiyor, zira tablet kutusundan çıktığında size kullanılabilir alan olarak 3 GB sunuyor.

Tabletin işletim sistemi de Android 5.0 Lollipop. Şu an Android 7.0'a geçtiğimizi ve piyasada halihazırda Android 6.0 Marshmallow işletim sistemli tabletlerin yoğunlukta olduğunu düşünürsek, Android 5.0 oldukça eski. Tabletin bir an önce güncelleme alması şart.

Arayüzde gezindiğimizde tabletin kullanışlı uygulamaları sunduğunu görüyoruz. Turkcell TV+, Fizy, Dergilik ve WPS Office gibi uygulamaları da ilk açılışta size getiren tablet, yine AVG AntiVirus Pro yazılımına da yer veriyor.

One Touch Pixi 3'ün bataryası 4060 mAh kapasitesinde. Yorucu çalışmayan teknik kadrosuyla günü rahat çıkartan tablet, böylece pek şarj sıkıntısı yaratmayacak gibi görünüyor.

Son olarak tabletin hem ön hem arka kamerasının yer aldığını, ancak büyük beklentileri karşılamayacağını söyleyelim. Tabletin elimizdeki modelinde arka kamera 2.0 MP, ön kamera ise 0.3 MP olarak tutulmuş. Bu arada arka kameranın 1080p, ön kameranın da 480p video kaydı yapabildiğini söyleyelim.

Özetle

Sonuç olarak One Touch Pixi 3, fazla ilgi uyandıracak bir tablet olmuyor ne yazık ki. Belki zamanında ülkemizde satışa sunulmuş olsa farklı değerlendirilebilirdi, ancak açıkçası geç kalmış bir tablet olmaktan öteye gidemiyor. Fiyatıyla 499 TL olması, onu uygun fiyatlı olarak tercih edilebilecek modellerden biri yapabilir. Öte yandan Turkcell ile satışa sunulduğu bilgisini de verelim. Böylece uygun ödeme koşullarıyla da dilerseniz tercih edebiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Tablet ihtiyacı olan ve uygun fiyatlı bir model arayan kullanıcılar One Touch Pixi 3'ü tercih edebilirler. Özellikle beraberinde klavye seti getirmesi, onu rakiplerinden ayırıyor.

Alternatifleri

One Touch Pixi 3'ten daha uygun fiyatlı modelleri de bulabiliyorsunuz. Bunlardan biri de Dark EvoPad A1046 oluyor. Ona da göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Alcatel One Touch Pixi 3 10 WiFi
Ürün Markası Alcatel
CHIP Online Notu
70
İşletim SistemiAndroid 5.0.1
İşlemciMediaTek MT8127
İşlemci Hızı1.3 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu10 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Grafik İşlemciMali-450 MP
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi4060 mAH
Boyutlar255 x 155 x 9.5 mm
Okuyucu Yorumları