Altec Lansing Boom Jacket İncelemesi

Yağmura, çamura, toza ve toprağa dayanıklı bir Bluetooth hoparlörler arayanlara göre...

CHIP Online Notu 82
  • Sağlam
  • Güçlü ses
  • Mobil cihazlarla şarj edilebilir
  • Uzun pil ömrü
  • Çağrı cevaplanabilir
  • Fiyat çok yüksek
  • Nispeten ağır

Eğer şu sıralar bir Bluetooth hoparlör arıyorsanız, satışta çok sayıda ürün olduğunu fark etmişsinizdir. Bunların pek çoğunu özellikle ses ve pil ömrü üzerinden değerlendiriyorsanız, seçim yapmanız çok daha zorlaşacaktır. Ancak daha niş bir ürün arıyorsanız, işiniz çok daha kolay. Bugün yakından bakacağımız Altec Lansing Boom Jacket, bu tür ürünlerden biri. Ona bu niteliği kazandıran özelliği ise, korumalı yapısı.

Altec Lansing Boom Jacket, kauçuk kaplamalı yapısıyla oldukça sert görünümlü ve bunun karşılığında da dayanıklı bir Bluetooth hoparlör oluyor. Sert bir görünüme sahip olduğu için, onu dekoratiften daha çok agresif olarak tanımlamak doğru olacak. Eğer daha naif bir ürün arıyorsanız, bakmanız gereken modeller farklı.

Altec Lansing Boom Jacket, kauçuk kaplaması ve dayanıklı yapısıyla ayrıca nispeten ağır bir model oluyor. Hoparlörü tartımıza koyduğumuzda 731 gram ağırlığında olduğunu görüyoruz. Elbette onu sürekli elinizde taşımayacağınız için bu pek problem değil, fakat yine de ondan daha hafif modeller mevcut.

Cihazın hemen üst kısmında yer alan tuşlardan ses açıp kısabiliyor, çağrıları cevaplayabiliyorsunuz. Öte yandan cihazın arka tarafında yine kauçuk kaplamalı bir kapak altında, USB, microUSB ve Aux girişlerini görmek mümkün.

Dayanıklı yapı & güçlü ses

Dayanıklı yapı & güçlü ses

Altec Lansing Boom Jacket, Bluetooth desteği ile yaklaşık 15 metreye kadar kablosuz müzik aktarımı sağlayabiliyor. Kablosuz bir mobil hoparlör olmasına karşın pil ömrüyle oldukça iddialı olan Boom Jacket, 40 saate kadar müzik performansı sergileyebiliyor. Bu da onu bir kez şarj ettiğinizde, uzun uzadıya kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Muadil modellerde 12 saatleri gördüğümüzü de söylersek, aradaki farkın ne kadar ciddi olduğunu hesap edebilirsiniz.

Boom Jacket, ses noktasında da güçlü. Ön tarafta çift tarafa yerleştirilen hoparlörlerin yanında, arka yüzde de doygun bas ses deneyimi için bir woofer da yerleştiren Altec Lansing, böylece doyurucu ses performansı sağlayabiliyor. Orta ve yüksek seslerde iyi bir performans alabileceğiniz hoparlör, öte yandan IP67 sertifikasına sahip olmasıyla da bu keyfi farklı noktalara taşımanıza olanak tanıyor.

Bilindiği gibi IP sertifikasının ilk basamaktaki numarası cihazın sağlamlık derecesini, ikinci basamaktaki numarası ise cihazın neme karşı olan dayanıklılığını ifade ediyor. IP67'e sahip olan Boom Jacket, "6" ile zararlı toz / toprak temasından koruma sağlayan en dayanıklı dereceyi alırken, "7" ile de 1 metreye kadar 30 dakika boyunca sıvı teması dayanıklılığı sağlıyor.

Yani bu hoparlörü alıp ister toza, çamura bulayabilir, sonrasında da alıp yıkayabilir veya 1 metre derinliğe kadar havuza atabilirsiniz. Burası size kalmış. Ancak şunu da hatırlatalım: Bu tip sertifikalı ürünlerde bahsedilen su, tatlı su. Deniz suyunda kullanılması tavsiye edilmiyor. Eğer illa kullanacaksanız da, sonrasında mutlaka tatlı su ile durulamanızı öneririz.

Boom Jacket, her ne kadar elimizde siyah renkli modeliyle olsa da, ayrıca mavi ve kırmızı gibi farklı renk seçenekleri de bulunuyor. Öte yandan, Boom Jacket 2'nin de piyasada olduğunu söyleyelim. O modelde, bazı özellikler elimizdekine nispeten daha ileriye taşınmış.

Özetle

Eğer mobil ortamda müzik dinlemek için kompakt bir Bluetooth hoparlör arıyorsanız, Altec Lansing Boom Jacket size uygun bir cihaz olabilir. Korumalı yapısıyla, özellikle sık sık kamp yapan doğaseverlerin de beğeneceği Altec Lansing Boom Jacket, halen mevsimin yaz olmasından yararlanarak müziği deniz ve havuz kenarına taşımak isteyenlerin de ilgisini çekebilir. Ancak hoparlörün fiyatı biraz yüksek. Boom Jacket'i şu an piyasada 1699 TL fiyatla satışta bulabilirsiniz.

Kimler Almalı

Özellikle dayanıklı bir Bluetooth hoparlör arayanların tercihi olabilecek olan Altec Lansing Boom Jacket, elbette her müziksever tarafından da ilgi çekici bulunabilir.

Alternatifleri

Altec Lansing Boom Jacket'e alternatif olarak daha uygun fiyatlı olan JBL Flip 4'ü de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Altec Lansing Boom Jacket
Ürün Markası Altec Lansing
CHIP Online Notu
82
Tip Bluetooth
Pil Ömrü 40 saate kadar
Menzil 15 metreye kadar
Renk Siyah
Bağlantılar USB, microUSB, 3.5mm
Batarya 500 mAh
Su Koruması Evet (IP67)
Okuyucu Yorumları