Anker Nebula Capsule II İnceleme

Anker Nebula Capsule II, geliştirilmiş parlaklık, Android TV ve son derece küçük form faktörü ile en sevdiğiniz filmleri her yere yansıtmayı kolaylaştırıyor.

CHIP Online Notu 88
  • Çok çok pratik
  • Harika tasarım
  • Yerleşik Android TV
  • Tam boyutlu HDMI noktası
  • İdeal pil ömrü
  • Fiyatı yüksek
  • Belki biraz daha parlak olabilirdi
Editörün Seçimi

Önümüz yaz, tatil zamanları yaklaşıyor. Gittiğiniz her yerde film / dizi izlemeye devam etmek ve laptop ekranından taşmak istiyorsanız bugün yakından bakacağımız Anker Nebula Capsule II gerçekten de işinizi fazlasıyla kolaylaştıracak.

Evet, taşınabilir bir projeksiyon satın almayı düşünüyorsanız, bugün yakından bakacağımız Anker’in Nebula Capsule II, bu yöndeki beklentinizi gayet karşılayacak bir cihaz olacaktır kanaatindeyiz. Bir süredir bu cihazı kullanıyoruz, hatta bu süreçte tatilde deneyimleme şansı da bulduğumuz bir cihaz olduğunu söyleyelim. Gayet pratik, taşıması kolay ve performansıyla da bu süreçte bir hayli memnun kaldık. Bu arada cihaza geçmeden önce Anker’in bu alanda farklı modellerinin olduğunu da söyleyelim. Gerçi diğerlerini kullanma fırsatı bulamamıştık, ancak satın almak isterseniz, giriş seviyesinden daha profesyonel olanlara kadar geniş bir portföyü var. Bizim elimizdeki Nebula Capsule II olurken, bir önceki model olan Nebula Capsule, Nebula Capsule Max, Nebula Apollo, Nebula Mars II ve Nebula Mars II Pro gibi modeller de var, onlara da bakarsınız.

Şimdi cihaza dönecek olursak, elbette bunun ev sineması projektörlerinin yerini alacak bir cihaz olmadığını söyleyerek başlayabiliriz. Ultra taşınabilir yapısı sayesinde daha çok tatile giderken, bir arkadaşınıza giderken ya da evde tamamen pratik şekilde geniş ekranda bir şeyler izlemek istediğinizde kullanabileceğiniz bir cihaz. Önümüzün de yaz olduğunu düşünürsek, özellikle çadır, kamp, karavan tatili planlıyorsanız çok keyif alacağınızı söyleyebiliriz.

Piyasaya ilk çıktığında Dünyanın İlk Android TV Cep Sineması olarak duyurulan ve tasarımıyla da ödül alan Nebula Capsule II, Android TV desteği sunuyor. Böylece direkt olarak hesabınız üzerinden uygulamalara erişebiliyor ve herhangi bir kaynağa bağlanmadan görüntü aktarımı yapabiliyorsunuz. Elbette üzerinde HDMI ve USB fiziksel bağlantı noktaları da mevcut durumda. Böylece dizüstü bilgisayarından oyun konsoluna ve USB belleğinize kadar çok sayıda cihazı bu alete bağlayabiliyorsunuz.

Nebula Capsule II, 20 inçten 100 inçe kadar projeksiyon sağlayabiliyor. Sağladığı çözünürlük ise ancak 720p, yani HD görüntü. 4K içerik oynatabilse de görüntüyü yalnızca HD çözünürlükte aktarabiliyor. Yani çok yüksek beklentiniz olmasın fakat görüntü kalitesiyle bu tip ultra mobil formda olmasıyla gayet tatmin edici sonuç aldığınızı söyleyebiliriz. En azından biz beğendik. Çokça Netflix ve YouTube üzerinden içerik tükettik ve etkili bir sonuç aldığımızı söyleyebiliriz. Elbette gündüz ya da ışıklı ortamlarda çok parlak bir görüntü ürettiğini söyleyemeyiz. 200 lümen parlaklığa sahip. Karanlık ortamlar, gece film / dizi keyfi için bu rakam gayet ideal. Bu arada cihaz gayet hızlı şekilde odaklanabiliyor. 1 saniyede otomatik netleme yapabiliyor. Böylece odak ayarlamak gibi bir derdiniz de yok. Cihazın üzerinde 8w’lık bir hoparlör de bulunuyor. Bunun yeterli ölçüde ses sağladığını da söyleyelim. Bu hoparlörle 270 dereceye kadar ses yayabiliyor.

Bu cihazda Android 9 işletim sistemi yer alıyor. Arayüzde, yanında gelen uzaktan kumandası ile dolaşabiliyorsunuz. Diğer yandan kendi üzerinde de kontrol tuşlar bulunuyor. Yine dediğimiz gibi uygulama marketi üzerinden tüm popüler uygulamaları kullanabiliyorsunuz. Ayrıca IPTV uygulamaları da destekleniyor. Doğrudan 3600’den fazla uygulamaya erişebiliyorsunuz.

Nebula Capsule II’nin pil ömrü ise yaklaşık 2.5 saat. Bir önceki modele göre bu süre düşmüş, ancak çözünürlük yükseltilmiş durumda. Nebula Capsule Max’ta ise pil ömrü 4 saate kadar uzayabiliyor. Cihazın pil süresi fena değil açıkçası, ortalama bir filmi tek şarj ile izleyebiliyorsunuz. Kullanmadığınız durumlarda şarja bırakırsanız, yarı yolda kalmazsınız.

Sonuç

Sonuç olarak değerlendirirsek Nebula Capsule II’den fazlasıyla etkilendiğimizi söyleyebiliriz. Fazlasıyla kompakt yapıda olması, pratik kullanım sağlaması cihazın en öne çıkan özellikleri. Her an elinizin altında bulundurabiliyorsunuz, bu büyük rahatlık. Herhangi bir kurulum derdi de yok, ister kendi içinden ister HDMI ile bağlayarak hızlıca kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Performansı da tatmin edici. Karanlıkta bir şeyler izlemek için ideal. Bu anlamda tavsiye edebiliriz. Eğer ilgileniyorsanız fiyatının da 8 bin 499 TL olduğunu söyleyelim.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Anker Nebula Capsule II
Ürün Markası Anker
CHIP Online Notu
88
Çözünürlük 720p
Pil Ömrü 2.5 saat
Parlaklık 200 ANSI lm
Projeksiyon Boyutu 20 - 100 inç
İşletim Sistemi Android 9
Hoparlör 1 x 8w (270 derece)