AOC CU34G3S İnceleme

İyi bir oyun ekürisi arayan üst seviye bir bilgisayar sistemi olanların kesinlikle yakından incelemek isteyecekleri bir monitör olan AOC CU34G3S'i inceledik.

CHIP Online Notu 91
  • Geniş ekran deneyimi
  • 165Hz ekran
  • Yüksek performans
  • Kavisli tasarım
  • Görüntü performansı
  • Freesync Premium desteği
  • Entegre hoparlörler

Monitör pazarının önde gelen isimlerinden biri olan AOC'nin her yeni modeliyle artık heyecan duymaya alıştık diyebiliriz. Zira piyasadaki en havalı oyun monitörlerinin pek çoğunu yelpazesinde bulunduran şirket, bugün de karşımıza benzeri bir ürünle çıkıyor. AOC'nin bu modeli, CU34G3S model numarası ile anılıyor ve özellikle geniş ekranda iyi bir oyun deneyimi sağlamak isteyenlere hitap ediyor.

Monitörün temel özelliklerine hızlıca bakacak olursak, oyuncuların hemen her açıdan rağbet gösterecekleri bir model olduğu kanısına varmak pek zor olmayacak. Zira bu monitörde kavisli tasarım, 21:9 en – boy oranına sahip 34 inç büyüklüğünde bir ekran, 3440x1440 piksel çözünürlük, 165Hz tazeleme hızı, 1 ms tepki süresi ve FreeSync Premium desteği gibi önemli özellikler yer alıyor.

AOC CU34G3S Tasarımı Nasıl?

AOC CU34G3S Tasarımı Nasıl?

Öncelikle tasarımıyla ele alacak olursak, AOC CU34G3S, dediğimiz gibi genişçe bir ekran tasarımına sahip. Çerçevesi gayet güzel ve ölçülü şekilde tasarlanan monitörün sağ, sol ve üst kenarlarındaki çerçeveleri minimumda tutulmuş ve böylece tekil kullanımda odaklanabilme olanağı sağlanırken, aynı monitörden 3'lü kurulum yapmayı düşünenler için de önemli bir kapı aralanmış durumda. Kaldı ki monitörün ekranı 1000R oranında kavisli hatta sahip olmasından dolayı böylece sarmalayacak bir görüntü elde edilebiliyor.

Monitörün ayak tasarımı da bir hayli kibar görünüme sahip. Öne doğru uzayan çift kol ve arkada 2 daha kısa kol ile bakıldığında bir X görünümü elde edilmiş. Böylece ayakları da yere sağlam basan monitör, ergonomik özellikler içermesiyle de tasarımı başarısını perçinliyor. Ekranı 130 mm'ye kadar yükseltebiliyor, öne ve arkaya 5 ila 21.5 derece eğebiliyor ve sağa sola 30'ar derece ile döndürebiliyorsunuz.

Monitörün arkasına baktığımızda hem standında hem de sağ ve sol kenarlarda kırmızı desenlerin yer aldığını görüyoruz. Bununla tasarım çizgisine hareket katılan bu modelde RGB tasarıma ise yer verilmemiş. Eğer RGB tasarımlara ilgi duyuyorsanız, daha önce incelediğimiz AOC AG273QXP modeline de yakından bakabilirsiniz.

Monitörün bağlantıları arka kenarına gizlenmiş durumda. Burada çift HDMI 2.0 ve çift DisplayPort 1.4 girişlerine yer verildiğini görüyoruz. Böylece görüntü aktarımı yapmak için seçeneğiniz hayli bol. Öte yandan diğer kenarda da USB 3 bağlantılarının konumlandırıldığını görüyoruz. Burada 4 adet USB portunun bulunması da eli zenginleştiren bir diğer detay. Böylece pek çok cihazı bu USB yolları ile monitöre bağlayabiliyorsunuz.

AOC CU34G3S Özellikleri Neler?

AOC CU34G3S Özellikleri Neler?

AOC CU34G3S görsel kalitesiyle fazlasıyla etkili bir monitör. Renkler gerçekten de çarpıcı görünürken, buna iyi detay seviyesi, sağlam kontrast ve derin siyah seviyeleri eşlik ediyor. Elbette karşımızdaki monitör 21:9 olduğu için bu tip monitörden içerik anlamında maksimum fayda sağlama açısından 21:9 içeriğe ihtiyaç doğuyor.

Mesela oyun seansları dışında film izleme deneyimlerinde 16:9 formatta bir görüntü açarsanız, evet, ekran sağ ve sol yandan dikey boşluklar bırakıyor. Ancak ben de uzun zamandır bu tip geniş monitörler kullanıyorum ve bu durumlarda kaldığımda da rahatsız edici bulduğumu söyleyemeyeceğim.

Web kullanımlarına geldiğimizde ise, bu tip monitörlerin özellikle çoklu pencere kullanımları için fazlasıyla uygun olduğunun altını çizmek gerekiyor. Aynı anda 3 pencereyi yan yana sığdırarak çalışmak ve geniş bir çalışma havuzunun içinde serbest hissetme fikri gerçekten de kulağa harika geliyor.

Oyunlarda ise, zaten sarmalayıcı bir görüntünün keyfini sonuna kadar yaşamak mümkün. Monitörün yüksek çözünürlük içermesi bir yana, öte yandan 165Hz tazeleme hızına sahip olması da bunu destekler nitelikte. RTS, FPS, Racing, Gaming 1 ve Gaming 2 gibi hazır renk kalibrasyon modlarının da bulunduğu monitörde, input lag'in oldukça düşük tutulmuş olması da senkron kaybı yaşamanızı engelliyor. 1 ms tepki süresi ve FreeSync Premium destekli bir monitör olduğunun da altını yeniden çizelim. Bu arada FPS tipi oyunlar için önemli bir ipucu olarak monitörde bir Crosshair desteği bulunduğunu ve FPS göstergesinin açılabildiğini de söyleyelim.

AOC CU34G3S oyun performansıyla gayet başarılı bulduğumuz bir model oldu. Elbette 165Hz tazeleme hızına sahip olması ve 34 inç boyutta yüksek çözünürlükte görüntü sağlaması bundan en büyük katkıya sahip özellikler. Tabii ki böylesi yüksek bir çözünürlük ve kare hızında oyun oynayabilmek için iyi bir sisteme ve tabii ki canavar gibi bir ekran kartına ihtiyacınız olacağını söylemeye gerek bile yok. Ancak böylesi bir sisteminiz varsa, AAA oyunlarda bu monitörden fazlasıyla keyif alacağınızı rahatlıkla söyleyebiliriz.

Özetle

Evet, toparlayacak olursak AOC CU34G3S, sahip olduğu sistemini oyun performansı konusunda taçlandıracak iyi bir monitör arayanların beklentilerini rahatlıkla karşılayacak bir monitör oluyor. Sadece oyun değil, geniş ekran kullanımından hem çalışırken hem film ve dizi seyri gibi taraflarda da keyifle faydalanılabilecek bir monitör olmuş kanısındayız. Eğer bu tatta bir arayışınız var ise, yakından incelemenizi tavsiye ederiz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC CU34G3S
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
91
HDMI 2.0 2 adet
DisplayPort 1.4 2 adet
Ekran34 inç
Çözünürlük3440x1440 piksel
Tarama Hızı165 Hz
Görüntüleme Oranı21:9
PanelVA
Tepki Süresi4 ms
Parlaklık300 kandela
Kontrast (Tipik)3000:1
Görüş Açısı178/178 derece
VGAYok
KulaklıkVar
HoparlörVar
Boyutlar794 x 402 x 133 mm