AOC G2590VXQ İnceleme

Oyunculara özel, fiyatıyla da güzel bir oyuncu monitörü olan AOC G2590VXQ incelemede.

CHIP Online Notu 90
  • FreeSync desteği
  • Seri görüntü
  • Düşük tepki süresi
  • İnce kenar çerçeveleri
  • USB desteği yok
  • Ergonomik yönü zayıf
  • OSD'de Türkçe dil desteği yok

AOC'nin geniş bir oyuncu monitörü portföyü var. Bunların pek çoğuna daha önce yakından baktık. Bu defa da bunlardan özellikle şu an fiyatıyla dikkat çekici duran bir model olan AOC G2590VXQ modelini inceleyeceğiz.

Oyunculara özel FreeSync desteği

Oyunculara özel FreeSync desteği

AOC G2590VXQ, 24 inç boyutunda ve FreeSync destekli bir oyun monitörü arayanlar için gayet tatminkar bir model oluyor. 24.5 inç boyutunda ince çerçeveli bir ekranın sahibi olan G2590, Full HD çözünürlük sunuyor. Hemen her oyuncu monitöründe gördüğümüz gibi TN panel bulunduran G2590, WLED arka aydınlatmalarla ekranı aydınlatıyor. TN panelin önemli avantajı, 1 ms tepki süresi sunması. Böylece oyunlarda aksiyonlu anlarda hareketi kaçırmıyorsunuz.

Monitörün teknik özelliklerinden devam edelim. Ekranın parlaklık oranı 250 kandela. Evet, bu kategoride 400 kandelalık ekranlar da görebiliyoruz, fakat monitörün fiyatına göre bu değer de gayet kabul edilebilir duruyor. 1000:1 tipik kontrast oranı sağlayan monitör, 170 derecelere kadar görüş açısı verebiliyor.

Tasarımıyla güzel görünüyor

Tasarımıyla güzel görünüyor

Monitör, tasarım açısından da gayet başarılı bir görünüm sergiliyor. Ekran ne büyük ne küçük; tam ortalama bir değerde. Ekranın altındaki daire şeklindeki standı olsun, kenar çerçeveler olsun gayet şık görünüyor. Ha, tabi bu monitörde ergonomik özellikler yok. Ekranı öne ve arkaya tilt şeklinde eğebiliyorsunuz elbette ancak yükseklik ayarı veya ekranı döndürme gibi özellikler bu modelde yer almıyor.

Monitörün bağlanları da yeterli seviyede. Cihazın arka tarafında 2 HDMI 1.4 girişi ve DisplayPort 1.2 bağlantısı yer alıyor. Ayrıca VGA ile kulaklık girişleri de mevcut. Ancak monitörde herhangi bir USB portu arayanlar, bunu bulamayacaklar.

Monitörün menü ayarını, ekranın sağında arka tarafta yer alan menü çubuğu yoluyla yapıyorsunuz. Arayüz dil seçeneklerinde yine Türkçe dil desteğinin olmadığını da bu noktada söyleyelim.

Görüntü performansı nasıl?

Görüntü performansı nasıl?

AOC G2590'nın görüntü performansı gayet tatmin edici. Elbette ondan daha iyi görüntü sunan modeller de yok değil. Panelin TN olmasından ötürü, özellikle siyah alanlarda IPS panel kadar doygun koyu alanlar beklememek lazım. Biraz düz bir görüntü sunuyor doğrusu. Ancak FPS oyuncularını fazlasıyla tatmin edecektir kanaatindeyiz. Zira Doom üzerinde yaptığımız denemelerde, oyunun seri aksiyonuna ayak uydurmayı iyi bildiğini söyleyebiliriz. Herhangi bir gecikme yaşamadan, pürüzsüz bir oyun deneyimi sunuyor monitör. E zaten işi bu; bunu da fazlasıyla iyi şekilde yerine getiriyor.

Bu arada monitörde hoparlörün de yer aldığını söyleyelim. 2W'lık çift hoparlör, ekranın her iki yanına da yerleştirilmiş durumda.

Özetle

Sonuç olarak AOC G2590, oyuncular için tasarlanmış bir monitör ve işinde gayet iyi, tatmin edici bir duruş sergiliyor. Özellikle aksiyonu yüksek oyunlar için rahatlıkla tercih edilebilir. Monitör, fiyatıyla da iyi görünüyor. Şu an bu monitörün fiyatı 1000 TL dolaylarında. Bu fiyatıyla rakipleri arasında iyi bir fiyat avantajı yakaladığını söyleyebiliriz. Bu anlamda, şu sıralar iyi bir oyuncu monitörü arayanlar, AOC G2590 ile yakından ilgilenebilir.

Kimler Almalı

Fiyat/performansıyla dikkat çeken bir oyuncu monitörü olan AOC G2590VXQ, iyi görüntü sunan ve seri aksiyon gösteren oyuncu monitörü arayanlar için ideal.

Alternatifleri

AOC G2590VXQ'ya alternatif olarak yakın fiyatta yine Asus VE248HR modeli de incelenebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC G2590VXQ
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
90
Ekran 24.5 inç
Çözünürlük 1920x1080
Tarama Hızı 75Hz
Görüntüleme Oranı 16:9
Panel TN WLED
Tepki Süresi 1 ms
Parlaklık 250 kandela
Piksel Aralığı 0.2832
Kontrast Oranı 1000:1
Görüş Açısı 170/160 derece
Bağlantılar HDMI 1.4 (2 adet), VGA, DisplayPort 1.2, kulaklık
Dahili Hoparlör 2W x 2
Boyutlar 558 x 179 x 419 mm
Ağırlık 4.3 kg.
Okuyucu Yorumları