AOC I1601FWUX İnceleme

Pratik kullanım sunan portatif bir monitör olan AOC I1601FWUX'e yakından bakıyoruz.

CHIP Online Notu 78
  • Pratik kullanım
  • İnce ve hafif
  • Uygun görüntü performansı
  • Otomatik pivot
  • Ortalama kontrast
  • Geriye dönük USB-A desteği yok

Monitörler arasında genelde kallavi modelleri inceliyoruz, ancak ara sıra bugün yakından bakacağımız AOC I1601FWUX modeli gibi portatif olanlar da karşımıza çıkıyor. AOC I1601FWUX modeli, sık seyahat eden ve dizüstü bilgisayarının ekranını çoğaltmak isteyenlere hitap ediyor. Elbette yerleşik düzende laptop'ın ekranının yanına aynı boyutta bir eküri arayanlar için de uygun bir seçenek olarak değerlendirilebilir.

AOC I1601FWUX, gayet ince profile sahip ve yalnızca 800 gram ağırlığında bir monitör. Kılıfıyla beraber gelen monitör, böylece taşıma ve kullanımı kolay hale getiriyor. Çantanızda taşırken ekranı koruyan bu kılıf, monitörü kullanacağınız zaman ise katlanarak stand halini alıyor. Monitörü dilerseniz dikey olarak da kullanabiliyorsunuz.

AOC I1601FWUX'in portatif olmasını sağlayan en önemli etken, herhangi bir priz bağlantısı gerektirmemesi. USB-C bağlantısı üzerinden güç ve görüntü aktarımı sağlayabilen monitör, laptop'a bağladığınız anda çalışmaya başlıyor. Ancak bu noktada şunu da belirtmek lazım: Bu monitör yalnızca USB-C bağlantısı olan notebook'larla çalışıyor. USB Type-A için geriye uyumluluğu yok.

AOC I1601FWUX'in ekranı 15.6 inç boyutunda. IPS panelden oluşan ekran, Full HD çözünürlük sunuyor ve 5 ms tepki süresinin sahibi. 220 kandela parlaklık, 160'a 160 görüntüleme açısı ve 60Hz tarama hızı gibi teknik birimlerin de sahibi.

Elbette genellikle mobil alanlarda kullanılacağı için monitörden en iyi renk üretimi ve görüntü anlamında çok fazla özellik beklemiyoruz. Görüntü konusunda portatif kullanımlar için ideal bulduğumuz monitörün kontrast oranının ise ortalama olduğunu söyleyebiliriz. Parlaklık oranıyla ise hem iç mekanlarda olduğu gibi dış kullanımlar için de uygun ölçüde. Bu arada monitörde, Düşük Mavi Işık modunun da yer aldığını söyleyelim.

Özetle

Sonuç olarak AOC I1601FWUX, özellikle portatif kullanımlar için hakkını veriyor. Yatay ve dikey kullanımda pratik bir çözüm olan monitörün görüntü performansı da ideal seviyede. Bu anlamda eğer böylesi bir monitöre ihtiyacı olanlar yakından değerlendirebilirler. Bu arada monitörün sadece USB-C portuna bağlı olarak çalıştığını tekrar belirtelim, yani laptop'ınızda bu port yoksa, bu monitör size uygun değil.

Kimler Almalı

Özellikle sık seyahat edenler ve mobil ortamda ek monitöre ihtiyacı duyanlar AOC I1601FWUX modelini beğenebilirler.

Alternatifleri

AOC I1601FWUX'e benzer olarak ASUS ZenScreen monitör modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC I1601FWUX
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
78
Ekran 15.6 inç
Çözünürlük 1920x1080
Tarama Hızı 60Hz
Görüntüleme Oranı 16:9
Panel IPS
Tepki Süresi 5 ms
Parlaklık 220 kandela
Görüş Açısı 160/160 derece
Bağlantılar USB-C
Boyutlar 376 x 235 x 8.5 mm
Ağırlık 824 gr.
Okuyucu Yorumları