AOC U2879VF İncelemesi

28 inç boyutunda, 4K çözünürlükte ve daha uygun fiyata monitör arıyorsanız, bu inceleme size göre.

CHIP Online Notu 83
  • Uygun fiyat
  • Görsel kalite
  • FreeSync desteği
  • Etkileyici renk doğruluğu
  • Picture-in-Picture özelliği
  • Bağlantı zenginliği
  • Mat panel ekran
  • Hoparlör yok
  • Vesa Mount yok
  • USB yok

Evet, 4K çözünürlük belki hayatımıza pek çok ekranda girdi ancak yüksek fiyatlarıyla da pek çok kategoride el yakmayı sürdürüyorlar. Ancak aralarda uygun fiyatlı örnekler de görebiliyoruz. Bugün inceleyeceğimiz AOC U2879VF modeli de bunlardan biri oluyor.

Yalnızca 4K çözünürlüğüyle değil, ekran boyutu, tepki süresi ve diğer özellikleriyle de dikkat çekici duran bu model, önemli muadillerine oranla da fiyat avantajı sağlıyor. Her ne kadar FreeSync desteği ve 1 ms tepki süresiyle oyunculara özel bir monitör gibi dursa da, normal kullanımlar için de gayet uygun olan monitör, bakalım detaylarında bizlere neler sunuyor...

4K / FreeSync / 28 inç

4K / FreeSync / 28 inç

AOC U2879VF, 28 inç boyutunda ve 4K çözünürlük sağlayan bir monitör. Monitörün mat panele sahip olması büyük avantaj, zira bu yolla yansımalardan korunabiliyor. Ekran panel alışılageldiği gibi IPS değil. IPS panellerde 178 dereceye kadar geniş görüş açısı sağlanırken, tepki süresinde TN paneller kadar düşük sürelere erişilemeyebiliyor. Elimizdeki modelde ise bu sebeple TN panel kullanılmış. 1 ms tepki süresine sahip olan monitör, elbette öte yandan IPS panele kadar geniş görüş açısı sunamıyor. Fakat bunun dışında genel performans hakkında herhangi bir düşüş görüyor muyuz? Hayır. Net olarak bunu söyleyebiliriz.

Yatay ve dikey formatlarda 170 ve 160 derecelere kadar görüş açısı sağlayabilen monitörün renk doğruluğunu fazlasıyla beğendik. Bu anlamda gündelik kullanımların yanı sıra ofis için de rahatlıkla tercih edilebilecek bir monitör olabiliyor AOC U2879VF modeli.

Monitörde göze çarpan tek özellik bu değil, ayrıca AMD'nin uyarlamalı yenileme teknolojisi olan FreeSync'i de oyunculara sunan monitör, böylece oyun esnasında oluşabilen görüntü yırtılmalarını en pratik şekilde çözüme kavuşturuyor. Tabii ki burada, kullanıcının AMD ekran kartı sahibi olması önemli.

Bu arada bazı merak edenler için önemli bir ayrıntı, 4K, yani 3840x2160 pikselde 60Hz tazeleme oranı bu monitörde elbette sunuluyor.

Görsellik yerli yerinde

Görsellik yerli yerinde

Monitörde, Flicker-Free teknolojisi de yer alıyor. Bu sayede izleme deneyimini yumuşatarak ve titremelerden arındırarak sağlayabilen monitör, 300 kandela parlaklık seviyesine ve 1000:1 değerinde tipik kontrast oranına sahip.

Kullanım noktasında fazlasıyla memnun kaldığımızı söylememiz gerekli. Zira renkler çok sert biçimde değil, dengeli bir canlılıkta görselliğe kavuşurken, resim kalitesi ofis kullanımı için fazlasıyla yeterliydi. Elbette menü üzerinden renk ayarlamalarını geliştirmeniz elinizde. Bu arada her ne kadar 170/160 görüş açısı IPS'e kıyasla dar gibi görünse de, çok ekstrem istekleriniz yoksa, bizce fazlasıyla yeterli.

Monitörde çok sayıda bağlantıya yer verilmiş. Bunlar arasında HDMI, DisplayPort, DVI ve VGA bulunuyor. Geniş bağlantı seçeneklerinin en büyük esprisi kuşkusuz Picture in Picture özelliği ile ortaya çıkıyor. Bu monitörde yer alan bu özellik ile birden fazla kaynağı -ki bunlar arasında PC ve konsol zaten yer alacaktır diye düşünüyoruz- aynı anda bağlayabiliyor ve görüntüleri ekranda yan yana koyabiliyorsunuz.

Peki, neler eksik?

Peki, neler eksik?

Monitörde bazı eksiklikler de var elbette. Bunlar arasında her ne kadar oyunculara hitap eden özellikler sunsa da, oyunculara özel bir tasarıma sahip değil monitör. Aslında AOC'nin diğer monitörlerine baktığınızda da çok ekstrem örnekler dışında bu tip tasarımlar göremiyoruz. Zira şirket ürettiği monitörlerle, özellik bakımından her kesimden kullanıcıyı birleştirebiliyor. Daha önce incelediğimiz, tasarımıyla oyunculara özel AGON serisi gibi bir serisi de var elbette; bu arada onu da söylemek gerek. Yani demek istediğimiz, U2879VF ile oyuncular da, ofis çalışanları da, ev kullanıcıları da aradıkları boşluğu doldurabiliyorlar.

Monitörde asıl göze çarpan eksiklere gelecek olursak, bunlardan biri monitörde herhangi bir hoparlörün bulunmaması olarak sayılabilir. Bir diğer ikincisi, bağlantılar arasında bir USB portu yer almıyor. Üçüncü olarak ise, VESA askı aparatı monitörde bulunmuyor; yani monitörü duvara sabitleyemiyor, ancak masa üzerine konumlandırabiliyorsunuz. Bu üç eksiklik, bazı kullanıcıları gerçekten üzebilir, bazılarını ise çok düşündürmeyebilir; burada seçim elbette sizin.

Özetle

Sonuç olarak AOC U2879VF, 28 inç boyutunda ve 4K çözünürlüğünde bir monitör arayanları görüntü kalitesi ve kullanım çeşitliliğiyle memnun edecek türde bir monitör. Fiyatı ise bu kategoride ender gördüğümüz avantajı bize sağlıyor. 1599 TL fiyatla şu an bu monitörü satın alabilmeniz mümkün.

Kimler Almalı

AOC U2879VF modelini 4K çözünürlük ve 28 inç boyutlu ekran arayanlar rahatlıkla tercih edebilirler. Oyuncular arasında özellikle FreeSync için AMD ekran kartı kullananların tercih etmesi daha mantıklı olacaktır. Yine monitör, ofis ve ev kullanımları için uygun durumda.

Alternatifleri

Uygun fiyatlı 4K destekli alternatif modelleri de görebiliyoruz. Viewsonic VX2475SMHL-4K modeli de bunlardan biri. Dilerseniz onu da değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC U2879VF
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
83
Ekran 28 inç
Çözünürlük 3840x2160
Tarama Hızı 30-99khz/50-76hz
Ekran Formatı 16:9
Tepki Süresi 1 ms
Parlaklık 300 kandela
Kontrast 1000:1, 80M:1
Görüş Açısı 170/160
Bağlantılar HDMI, DVI, D-Sub, DisplayPort, USB 3.0
Dahili Hoparlör Var
Güç 49W
Okuyucu Yorumları