Android işletim sistemli oyun merkezi.

Android işletim sistemli bir oyun merkezi olan Archos Gamepad, oyunseverlere hitap ediyor.

Archos Gamepad İnceleme
CHIP Online Notu 70
  • Fiyat avantajı
  • Uygun teknik özellikler
  • Ekran hassasiyeti
  • Fazla ısınması

Yine hibrit sayılabilecek bir ürünle daha karşınızdayız. Archos tarafından geliştirilen ve fiziksel oyun butonları ile donatılan bir tablet görünümüne sahip olan Archos Gamepad, böylece hem bir tablet deneyimi yaşayabilmenizi, hem de istediğiniz an ister fiziksel butonları, isterseniz de çoklu dokunma desteği sunan ekranını kullanarak oyun oynayabilmenizi sağlıyor. Bir tablet gibi kullanılabilmesi için 7 inç genişliğinde ve 1024x800 çözünürlüğünde çoklu dokunma desteği sunan bir ekrana sahip olan Archos Gamepad, aynı zamanda Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemiyle beraber geliyor. Hal böyle olunca elbette Google Play Store üzerinden edinebileceğiniz 600 binin üzerinde uygulama, oyun, müzik ve video gibi içeriklere kolaylıkla erişim sağlayabiliyorsunuz.

Oldukça ince ve hafif bir gövdeye sahip olan Archos Gamepad'i, böylece rahatlıkla yanınızda taşıyabiliyor ve her yerde kullanabiliyorsunuz. İnce gövdesi içinde 1.6 GHz hızında çift çekirdekli ARM Cortex işlemci bulunduran Archos Gamepad, aynı zamanda QuadCore 4 çekirdekli MP4 grafik işlemcisine de sahip. Böylece oyun eğlencesini sekteye uğratmayan Archos Gamepad, 8 GB dahili hafızayı da bulunduruyor. Eğer bu hafıza size yetmeyecek olursa, elbette genişletmeniz de mümkün. Cihaz, 32 GB micro SD kart desteği ile hafızayı genişletebilmenize olanak tanıyor. Archos Gamepad'in diğer bağlantılarından bahsedecek olursak, üzerinde micro USB, microfon girişi ve mini HDMI bulundurduğunu söyleyebiliriz. Mini HDMI kullanarak Archos Gamepad'i TV'nize bağlayabilir ve oyunları büyük ekranda oynayabilirsiniz.

Sadece oyun değil, aynı zamanda uzun yolculuklarda veya dilediğiniz zaman video veya film izlemenize de olanak tanıyan Archos Gamepad, 1080p videoları görüntüleyebiliyor. İçeriğinde barındırdığı Archos Media Center uygulaması ile filmlerinize otomatik olarak altyazı dahi bulabiliyorsunuz. Diğer yandan yazının girişinde de bahsettiğimiz gibi Archos Gamepad'i rahatlıkla bir tablet olarak kullanabiliyorsunuz. Archos Gamepad'de; Google Chrome, Gmail, Google Talk, Google+ ve Google Maps uygulamalarını rahatlıkla kullanabilir ve Google Drive ile 5 GB Bulut alanınızla da verilerinizi her yerden ulaşılır kılabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra istediğiniz her an oyun oynayıp internette dolaşma keyfi de cabası.

Özetle

Archos Gamepad, hem bir tablete hem de mobil bir oyun konsoluna sahip olmak isteyen oyunseverler için ideal bir ürün. Fiyat avantajıyla da yakından incelenmesi gereken bir ürün.

Alternatifleri

Hibrit ürünler, farklı türdeki ürünleri aynı potada eritmesi neticesinde kullanıcılara her iki taraftan da yararlanabilme imkanı sunuyor. Ancak olumlu özellikleri olduğu gibi, olumsuz tarafları da muhakkak var. Bu nedenle hem tablet hem de oyun konsolunu bir arada bulmak isteyen oyunseverler bu ürüne yönelebilecekken, sade bir tablet veya oyun konsoluna sahip olmak isteyenlerin ise iki türden birini tercih etmeleri daha doğru olacaktır.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Archos Gamepad
Ürün Markası Archos
CHIP Online Notu
70
İşletim Sistemi Android 4.1 Jelly Bean
İşlemci ARM Cortex Dual-Core 1.6 GHz
Ekran 7 inç (1024x600)
Bellek 1 GB
Depolama 8 GB (Micro SD ile 32 GB desteği)
Okuyucu Yorumları