Asus DSL-N17U'yu inceliyoruz

Ev ve ofisler içi standart ihtiyaçları karşılayan Asus DSL-N17U'yu inceliyoruz.

CHIP Online Notu 79
  • Kompakt yapı
  • AiCloud özelliği
  • Uygun performans
  • AiRadar özelliği
  • Hızlı kurulum
  • Çift bant desteği yok
  • Fiyatı daha uygun olabilirdi

Asus'un daha önce incelediğimiz DSL-N14U modelinden sonra yine aynı çizgide yer alan yeni modemi DSL-N17U da elimize geçti. ADSL2/2+, ADSL, VDSL, fiber ve kablo desteği gösteren DSL-N17U, kablolu olarak gigabit, kablosuz olarak ise 300 Mbps teorik veri aktarım hızlarına erişebilmesiyle dikkat çekiyor. Peki, cihazın bize getirdiği avantajları neler? Şimdi yakından bakalım.

Alışıldık şık tasarım

Alışıldık şık tasarım

Öncelikle söylemek lazım; Asus, tasarımıyla şık modem ve router'lar geliştiriyor. Diğer yandan her yeni ürünüyle de benzer bir tasarımla karşımıza çıkmasıyla da kendini tekrarlıyor. Elimizdeki N17U modem de yine önceki tasarımlar gibi çapraz kareli dokuma yüzeye sahip bir model. Arkasındaki standı üzerinde dik konumda masaya konumlanan N17U, ön yüzünde bildirim LED'lerini bulunduruyor.

Cihazın sağ kenarına baktığımızda Wi-Fi ve WPS butonlarını gördüğümüz N17U'nun arka yüzünde ise klasik olarak bağlantılarını görüyoruz. Bağlantılar arasında dört adet Gigabit Ethernet, WAN ve DSL portlarının yanı sıra iki de USB 2.0 noktası yer alıyor.

300 Mbps desteği

300 Mbps desteği

Tipik olarak daha önce Asus ürünlerinde de karşılaştığımız ölçüde kolay bir kuruluma sahip olan N17U, az önce de söylediğimiz gibi ADSL2/2+, ADSL, VDSL, fiber ve kablo desteği gösteriyor. Kutu içeriğinde gerekli olabilecek tüm kablo ve splitter kutusunu sunan cihaz, 2.4 GHz frekansta çalışıyor. 802.11 b/g/n standartlarında toplamda 300 Mbps'e kadar kablosuz ağ desteği sunan N17U, 5GHz bandına sahip olmadığı için kullanıcıları 802.11AC standardıyla buluşturmuyor. Oysa piyasada bu özelliği sunan pek çok ürün var. Bunlara örnek olarak yine N17U ile yakın fiyata bulunan AirTies Air 5750'yi örnek verebiliriz.

VPN Client veya VPN Server desteği sunan N17U, arka yüzünde yer verdiği USB bağlantısı yoluyla yazıcı veya disk paylaşımı yapabilmenize ve öte yandan 3G bağlantı desteği sağlayabilmenize olanak tanıyor. Yine cihazın yetenekleri arasında daha önce N14U'da da karşımıza çıkan AiCloud bulunuyor. AiCloud ile Android veya iOS cep telefonu veya tabletiniz üzerinden verilerinize erişebiliyor, senkronizasyon sağlayabiliyor ve veri aktarımı gerçekleştirebiliyorsunuz.

N17U'nun bir başka özelliği ise AiRadar. AiRadar ile daha önce TP-Link'in bazı modellerinde de gördüğümüz gibi N17U ile de kapsama alanını güçlendirebilmek mümkün.

Özetle

Asus, DSL-N17U ile daha önce incelediğimiz DSL-N14U'nun bazı özelliklerini geliştirerek yeni bir modele imza atmış. Ancak fiyatını da yukarı çekmeyi ihmal etmemiş. Bir evin veya küçük bir ofisin standart internet ihtiyacını karşılayabilecek olan Asus DSL-N17U, bu anlamda böylesi bir ürün arayan kullanıcılara uygun bir model. Fakat çift bant destekli ve 1200 Mbps'lere varan hızlar arayan kullanıcılar farklı ürünlere göz atmalılar.

Asus DSL-N17U'nun fiyatı 256 TL civarında.

Kimler Almalı

Bir evin veya küçük bir ofisin standart internet ihtiyacını karşılayabilecek olan Asus DSL-N17U, bu anlamda böylesi bir ürün arayan kullanıcılara uygun bir model.

Alternatifleri

Asus DSL-N17U'ya alternatif olarak çift bant ve 1200 Mbps hıza erişebilen bir model arayanlar AirTies Air 5750'yi inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus DSL-N17U
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
79
Standart 802.11 b/g/n
Hız 300 Mbps
Frekans 2.4 GHz
Bağlantılar WAN, 4 x LAN, USB 2.0 (2 adet)
Boyutlar 147 x 205 x 66 mm
Ağırlık 370 gr.
Okuyucu Yorumları