Asus DSL-N14U'ya yakından bakıyoruz.

Kolay kurulum ve standart ihtiyaçları karşılayan Asus DSL-N14U'ya yakından bakıyoruz.

CHIP Online Notu 85
  • Kompakt yapı
  • AiCloud özelliği
  • Hızlı kurulum
  • Çift bant desteği yok

Daha önce Asus'un RT-N14U modelini incelmiştik. O ürün Bulut Router özelliğiyle dikkat çekerken yine aynı aile içinde yer alan bugün inceleyeceğimiz DSL-N14U ise ADSL Modem Router olma özelliği gösteriyor.

Daha önce Asus'un RT-N14U modelini incelmiştik. O ürün Bulut Router özelliğiyle dikkat çekerken yine aynı aile içinde yer alan bugün inceleyeceğimiz DSL-N14U ise ADSL Modem Router olma özelliği gösteriyor.

Kompakt bir tasarım sahibi olan Asus DSL-N14U, segment itibariyle giriş seviyesi kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek bir model. Bir evin standart ihtiyaçlarını karşılayabilecek olan cihaz, 300 Mbps'e kadar hız sağlıyor. Ağ yazıcı paylaşımı, dosya paylaşımı gibi özellikler de bu cihazla birlikte sunuluyor.

Yatay düzlemde konumlanan modem, işlemeli siyah renkli bir gövdeye sahip. Ön yüzünde bildirim LED'leri bulunuyor. Harici iki adet antenle donatılan cihaz, arka yüzünde yer verdiği bağlantılar arasında dört Ethernet, bir WAN ve bir USB 2.0 portu bulunduruyor. Ayrıca burada bir WPS butonu da yer almakta.

Kolay kurulum

Hem modem hem router olarak kullanılabilecek yapıda tasarlanan Asus DSL-N14U, tüm gerekli bağlantılarına kutu içeriğinde yer vermiş. Ayrıca bir Splitter kutusu da yine kullanıcılara sunuluyor. Hızlı bir kurulumu amaçlayan Asus geliştiricileri, daha önceki ürünlerinde de karşılaştığımız gibi bu cihazda da 30 saniyede kolay kurulum imkanı tanımış. Türkçe arayüz ve kolay kurulumun ardından hemen internete çıkabiliyorsunuz.

Eğer elinizde harici bir disk varsa ve bunu ağa açmak istiyorsanız Asus DSL-N14U'nun arkasında yer alan USB bağlantısı yoluyla bunu gerçekleştirebiliyorsunuz. Öte yandan cihazın AiCloud desteği ile Android veya iOS cep telefonu veya tabletiniz üzerinden verilerinize erişebilmenizi, senkronizasyon sağlayabilmenizi ve veri aktarımı gerçekleştirebilmenizi düşünmüş olması avantaj sağlıyor.

Özetle

Bir evin standart internet ihtiyacını karşılayabilecek yapıda olan Asus DSL-N14U, uygun bir ürün. Hem ADSL hem Router olarak kullanılabilecek yapıda olan cihaz, fiyatıyla da makul seviyede.

Asus DSL-N14U'nun fiyatı 131 TL civarında.

Kimler Almalı

Evine standart yapıda bir ADSL Modem / Router almak isteyen kullanıcılar Asus DSL-N14U'yu tercih edebilir.

Alternatifleri

Asus DSL-N14U'ya alternatif olarak ZyXEL VMG3312-B10A'yı önerebiliriz. ZyXEL VMG3312-B10A, ADSL2+ ve VDSL2 özellikleriyle dikkat çekici.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus DSL-N14U
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
85
Standart 802.11 b/g/n
Hız 300 Mbps
Frekans 2.4 GHz
Bağlantılar WAN, 4 x LAN, USB 2.0
Boyutlar 123 x 190 x 35 mm
Ağırlık 314 gr.
Okuyucu Yorumları